Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

ABS li arkadaşların tecrübelerini alalım

REKLAM ALANI
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Abs insana bir güven veriyor, aşikar. O bilinç bile sürüşünüze etki ediyor çoğu zaman. Ama bazı dezavantajları mevcut. Düşük hızlarda ve takip mesafesinin b.ktan olduğu durumlarda ani duran trafikte zart diye patlatabiliyorsunuz.. Belki orada kitlese sorun olmayacak ama anlık bir uzatma hep var. Tabi bu var diye abs kötü demek değil.. Yağmurda çamurda sürekli test ediyorum, kayma konusunda etkili..

Ben genel olarak kombine fren sistemine karşıyım.. 3-5 kez kullandım arkadaş motosikleti, ama freni nerede ne kadar yapmam gerektiğine ben karar vermeliyim diye düşünüyorum.. Kombine de bu yok, o sizin yerinize fren yapıyor.. Bu bence iyi bir sürücü için dezavantaj olabilecek bir detay ve o yüzden kombineye karşıyım açıkçası.. Xmax'de de kombine ABS Yok,,, Düz abs var. Ve memnunum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abs insana bir güven veriyor, aşikar. O bilinç bile sürüşünüze etki ediyor çoğu zaman. Ama bazı dezavantajları mevcut. Düşük hızlarda ve takip mesafesinin b.ktan olduğu durumlarda ani duran trafikte zart diye patlatabiliyorsunuz.. Belki orada kitlese sorun olmayacak ama anlık bir uzatma hep var. Tabi bu var diye abs kötü demek değil.. Yağmurda çamurda sürekli test ediyorum, kayma konusunda etkili..

Ben genel olarak kombine fren sistemine karşıyım.. 3-5 kez kullandım arkadaş motosikleti, ama freni nerede ne kadar yapmam gerektiğine ben karar vermeliyim diye düşünüyorum.. Kombine de bu yok, o sizin yerinize fren yapıyor.. Bu bence iyi bir sürücü için dezavantaj olabilecek bir detay ve o yüzden kombineye karşıyım açıkçası.. Xmax'de de kombine ABS Yok,,, Düz abs var. Ve memnunum.
    Trafikte stunt yaparak mı ilerliyorsunuz iyi sürücü? Kombine ABS nedir bana kaynağıyla beraber açıklar mısınız, daha doğrusu kombine abs diye birşey ilk defa duyuyorum böyle bir kavram mı varmış literatürde? Birde Düz ABS'yi açıklayın tam olsun içime sinsin...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kombine fren sistemi nedir diye sormuyorum. Kombine ABS nedir diye soruyorum.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Alıntı kadango adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kombine fren sistemi nedir diye sormuyorum. Kombine ABS nedir diye soruyorum.
    Kombine Frende vardır, kombine ABS'de. Honda'da kombine fren CBS diye geçer. Eski ABS sistemlerinde de sadece ön veya arka teker şeklinde çalışan abs sistemleri mevcut. Yeni tip ABS'lerin tamamı kombinedir. Önüde arkayı da kitleseniz iki tarafı da dozajlar sistem bir tarafa yüklenme olupta yalpalama olmaması adına. ABS'si olup ABS devreye girmediği sürece kombine çalışmayan frenli motorlar var kısacası. Bu başlıktaki ilk mesajınızdan beri çok agresif ve ukala bir tavır takınıyorsunuz. Yanlış mıyız ? Doğrusu nedir söyleyinde öğrenelim ?

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kadar büyük cc alanların ÇOĞU vites göstergesi aramaz
    Eğer kullandığın motosikleti tanımıyorsan işin çok zordur ( hangi vites hangi Hız Hangi devirde yol aldığını göstergeden değil motor sesinden anlamalısın)
    ABS konusuna gelince eğer ön/arka fren kombinesini kendin yapabilecek Tecrübe/ eğitim seviyesine ulaşmadan 600++cc yi bence aklından çıkar
    Şöyle düşün 130 140 orta devirde gidiyorsun bi asıldın arka frene bi bakmışsın motor yan dönmüş
    Fakat ön/arka freni aynı anda sıkıp gaz kesip vites düşürdüğünde ise yukarda yazılanın hiçbiri olmaz
    Ve emniyetli bi şekilde durabilirsin
    O yüzden ABS acemiye Şart
    Vites göstergesi sadece küçük bi Ayrıntı olmasa da olur
    bazen 7. vitesi arıyorum abi... allah kahretsin yaa...
    4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Trafikte stunt yaparak mı ilerliyorsunuz iyi sürücü? Kombine ABS nedir bana kaynağıyla beraber açıklar mısınız, daha doğrusu kombine abs diye birşey ilk defa duyuyorum böyle bir kavram mı varmış literatürde? Birde Düz ABS'yi açıklayın tam olsun içime sinsin...
    Agaa sen kadango isen o adam da Levent hoca instagramda bile takip ediyorum beğenme bile yapıyorum?
    Ezdirmem hocamı

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bazen 7. vitesi arıyorum abi... allah kahretsin yaa...
    Sen bence belanı arıyorsun o kolu yukarı çekerken
    6 neyine yetmiyor
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen bence belanı arıyorsun o kolu yukarı çekerken
    6 neyine yetmiyor
    abi motor torklu olduğu için bazen 6. viteste 40 km hızla gidiyorum...
    hızlanırken bazen 150-160 a gelince belki 5 dedir diye bi deniyorum yaw... belki 7 de vardır...
    metinkilic bunu beğendi.
    4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Yaw 4 silindirde ne arar tork
    Beygirler arpa istiyordur biraz doyur hayvancığı
    ferhatkars bunu beğendi.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Benim motorumda ABS yok ama acil frende arkadan gelen arabaları kollamak zorunda kalacak kadar iyi frenliyorum. Bi kere alt geçide sol şeritte dalmışken 70km hızda trafik birden durdu sağa da kaçamadım. Arkamdan gelen araç yeni model bir Audi değil de 15-20 yaşında hurda bi araç olsa tost olmuştum. 110km hızla yokuş aşağı giderken duran trafikle karşılaşma deneyimim de var. Frenlere orta karar asıldım, ne kadar yavaşlasam kârdır yavaş çarparım derken önümdeki araca 5 metre kala tamamen durdum

Bide neden ABS test videolarında ABS'siz motoru süren tam bir gerizekalı olur, sabit hızla giderken ön freni yarım saniyede sonuna kadar sıkmak diye bir frenleme tarzı mı var ? Düzgün frenleme yapan birini bulsalar ABS ile aradaki fren mesefesi farkı yüzde 10'u geçmeyeceği için olmasın bu yaptıkları

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Ukalalığınıza cevap vermeyeceğim, sonuçta herkesin kendi egoları ile başı belada olabilir bu da kişinin kendi problemidir.

İyi sürücü kötü sürücü olayına da yorum yapmayacağım, sonuçta sen ne bilebilirsin ki benim hakkımda.. Literatür konusunu da bilgin benden önce cevaplamış zaten. Ama belki ingilizce bilmiyorsundur diye kısa bir tercümesini de yapalim.

Electronically Controlled Combined ABS is the world's first electronically controlled braking system for super sport bikes. All levels of licensed riders can experience a new level of advanced braking performance on a large motorcycle simply by applying the brakes normally and firmly. The system is designed to electronically distribute front and rear braking forces to facilitate smooth braking without wheel lock.

Elektronik kontrollü kombine Abs sistemi Super Sport motosikletler için dünyanın ilk elektronik kontrollü fren sistemidir. Her seviyedeki lisanslı sürücüler, yeni bir seviyeye taşınmış olan gelişmiş fren performansını büyük motosikletlerde normal ve sert fren yaparak deneyimleyebilirler. Sistem elektronik olarak ön ve arka frene uygulanan kuvveti dağıtarak daha yumuşak ve tekerlekleri kilitlemeden fren yapabilmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Hayırlı geceler.
    A.Türker ve YouSuffer bunu beğendiler.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)