ABS li arkadaşların tecrübelerini alalım
Reklamlar
-
Moderatör
Abs insana bir güven veriyor, aşikar. O bilinç bile sürüşünüze etki ediyor çoğu zaman. Ama bazı dezavantajları mevcut. Düşük hızlarda ve takip mesafesinin b.ktan olduğu durumlarda ani duran trafikte zart diye patlatabiliyorsunuz.. Belki orada kitlese sorun olmayacak ama anlık bir uzatma hep var. Tabi bu var diye abs kötü demek değil.. Yağmurda çamurda sürekli test ediyorum, kayma konusunda etkili..
Ben genel olarak kombine fren sistemine karşıyım.. 3-5 kez kullandım arkadaş motosikleti, ama freni nerede ne kadar yapmam gerektiğine ben karar vermeliyim diye düşünüyorum.. Kombine de bu yok, o sizin yerinize fren yapıyor.. Bu bence iyi bir sürücü için dezavantaj olabilecek bir detay ve o yüzden kombineye karşıyım açıkçası.. Xmax'de de kombine ABS Yok,,, Düz abs var. Ve memnunum.
Reklamlar
-
Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
Abs insana bir güven veriyor, aşikar. O bilinç bile sürüşünüze etki ediyor çoğu zaman. Ama bazı dezavantajları mevcut. Düşük hızlarda ve takip mesafesinin b.ktan olduğu durumlarda ani duran trafikte zart diye patlatabiliyorsunuz.. Belki orada kitlese sorun olmayacak ama anlık bir uzatma hep var. Tabi bu var diye abs kötü demek değil.. Yağmurda çamurda sürekli test ediyorum, kayma konusunda etkili..
Ben genel olarak kombine fren sistemine karşıyım.. 3-5 kez kullandım arkadaş motosikleti, ama freni nerede ne kadar yapmam gerektiğine ben karar vermeliyim diye düşünüyorum.. Kombine de bu yok, o sizin yerinize fren yapıyor.. Bu bence iyi bir sürücü için dezavantaj olabilecek bir detay ve o yüzden kombineye karşıyım açıkçası.. Xmax'de de kombine ABS Yok,,, Düz abs var. Ve memnunum.
Trafikte stunt yaparak mı ilerliyorsunuz iyi sürücü? Kombine ABS nedir bana kaynağıyla beraber açıklar mısınız, daha doğrusu kombine abs diye birşey ilk defa duyuyorum böyle bir kavram mı varmış literatürde? Birde Düz ABS'yi açıklayın tam olsun içime sinsin...
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
-
bilginozi adlı üyeden alıntı
Kombine fren sistemi nedir diye sormuyorum. Kombine ABS nedir diye soruyorum.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
-
kadango adlı üyeden alıntı
Kombine fren sistemi nedir diye sormuyorum. Kombine ABS nedir diye soruyorum.
Kombine Frende vardır, kombine ABS'de. Honda'da kombine fren CBS diye geçer. Eski ABS sistemlerinde de sadece ön veya arka teker şeklinde çalışan abs sistemleri mevcut. Yeni tip ABS'lerin tamamı kombinedir. Önüde arkayı da kitleseniz iki tarafı da dozajlar sistem bir tarafa yüklenme olupta yalpalama olmaması adına. ABS'si olup ABS devreye girmediği sürece kombine çalışmayan frenli motorlar var kısacası. Bu başlıktaki ilk mesajınızdan beri çok agresif ve ukala bir tavır takınıyorsunuz. Yanlış mıyız ? Doğrusu nedir söyleyinde öğrenelim ?
-
F54 adlı üyeden alıntı
Bu kadar büyük cc alanların ÇOĞU vites göstergesi aramaz
Eğer kullandığın motosikleti tanımıyorsan işin çok zordur ( hangi vites hangi Hız Hangi devirde yol aldığını göstergeden değil motor sesinden anlamalısın)
ABS konusuna gelince eğer ön/arka fren kombinesini kendin yapabilecek Tecrübe/ eğitim seviyesine ulaşmadan 600++cc yi bence aklından çıkar
Şöyle düşün 130 140 orta devirde gidiyorsun bi asıldın arka frene bi bakmışsın motor yan dönmüş
Fakat ön/arka freni aynı anda sıkıp gaz kesip vites düşürdüğünde ise yukarda yazılanın hiçbiri olmaz
Ve emniyetli bi şekilde durabilirsin
O yüzden ABS acemiye Şart
Vites göstergesi sadece küçük bi Ayrıntı olmasa da olur
bazen 7. vitesi arıyorum abi... allah kahretsin yaa...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
Trafikte stunt yaparak mı ilerliyorsunuz iyi sürücü? Kombine ABS nedir bana kaynağıyla beraber açıklar mısınız, daha doğrusu kombine abs diye birşey ilk defa duyuyorum böyle bir kavram mı varmış literatürde? Birde Düz ABS'yi açıklayın tam olsun içime sinsin...
Agaa sen kadango isen o adam da Levent hoca instagramda bile takip ediyorum beğenme bile yapıyorum?
Ezdirmem hocamı
-
ferhatkars adlı üyeden alıntı
bazen 7. vitesi arıyorum abi... allah kahretsin yaa...
Sen bence belanı arıyorsun o kolu yukarı çekerken
6 neyine yetmiyor
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
F54 adlı üyeden alıntı
Sen bence belanı arıyorsun o kolu yukarı çekerken
6 neyine yetmiyor
abi motor torklu olduğu için bazen 6. viteste 40 km hızla gidiyorum...
hızlanırken bazen 150-160 a gelince belki 5 dedir diye bi deniyorum yaw... belki 7 de vardır...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
Yaw 4 silindirde ne arar tork
Beygirler arpa istiyordur biraz doyur hayvancığı
-
Benim motorumda ABS yok ama acil frende arkadan gelen arabaları kollamak zorunda kalacak kadar iyi frenliyorum. Bi kere alt geçide sol şeritte dalmışken 70km hızda trafik birden durdu sağa da kaçamadım. Arkamdan gelen araç yeni model bir Audi değil de 15-20 yaşında hurda bi araç olsa tost olmuştum. 110km hızla yokuş aşağı giderken duran trafikle karşılaşma deneyimim de var. Frenlere orta karar asıldım, ne kadar yavaşlasam kârdır yavaş çarparım derken önümdeki araca 5 metre kala tamamen durdum
Bide neden ABS test videolarında ABS'siz motoru süren tam bir gerizekalı olur, sabit hızla giderken ön freni yarım saniyede sonuna kadar sıkmak diye bir frenleme tarzı mı var ? Düzgün frenleme yapan birini bulsalar ABS ile aradaki fren mesefesi farkı yüzde 10'u geçmeyeceği için olmasın bu yaptıkları
-
Moderatör
Ukalalığınıza cevap vermeyeceğim, sonuçta herkesin kendi egoları ile başı belada olabilir bu da kişinin kendi problemidir.
İyi sürücü kötü sürücü olayına da yorum yapmayacağım, sonuçta sen ne bilebilirsin ki benim hakkımda.. Literatür konusunu da bilgin benden önce cevaplamış zaten. Ama belki ingilizce bilmiyorsundur diye kısa bir tercümesini de yapalim.
Electronically Controlled Combined ABS is the world's first electronically controlled braking system for super sport bikes. All levels of licensed riders can experience a new level of advanced braking performance on a large motorcycle simply by applying the brakes normally and firmly. The system is designed to electronically distribute front and rear braking forces to facilitate smooth braking without wheel lock.
Elektronik kontrollü kombine Abs sistemi Super Sport motosikletler için dünyanın ilk elektronik kontrollü fren sistemidir. Her seviyedeki lisanslı sürücüler, yeni bir seviyeye taşınmış olan gelişmiş fren performansını büyük motosikletlerde normal ve sert fren yaparak deneyimleyebilirler. Sistem elektronik olarak ön ve arka frene uygulanan kuvveti dağıtarak daha yumuşak ve tekerlekleri kilitlemeden fren yapabilmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.
Hayırlı geceler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)