Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

250cc Supersport Motor Alıyordum Vazgeçtim, Ama...

REKLAM ALANI

Başlangıç motoru olarak HONDA CBR250R alacaktım vazgeçtim. Ama 125-150cc civarı bir motorla başlayacağım. Bir abim dedi ki "Bir motor al senin öğretmenin olsun, katilin olmasın. Sen daha yenisin, yaşın küçük, kanın deli akar. Yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışıyorsun koçum." dedi. Biraz düşündüm ve hak verdim. Biraz daha araştırma yaptım YBR-APACHE-125cc CBR arasında kararsızım şimdi de (Ha gönülde BAJAJ PULSARda var da işte neyse ya ) .

Sizce bu motorlar arasında 1-2 ay binip hızlıca satabileceğim ama bindiğimde de bu ne dedirtmeyecek hangisidir? (CBR uyuyor gibi ama TVS de hiç fena değil be.)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    git o abinin elini öp..

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    git o abinin elini öp..
    Öptüm zaten

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abin iyi demiş, sen de güzel düşünmüşsün. Cbr 125 i çok severim, kullanımı, gidişi, freni, olsun oldukça başarılıdır. İmkanın varsa ve cbr ı 0 düşünüyorsan lastik taktır, imkanın yok ve 0 düşünüyorsan 2. el al ve bir lastik taktır. 2. el düşünüyorsan lastiklisini bul

bir atasözü der ki japondan şaşma

Biraz,bak minicik bir bilinç 125/250 arasındaki farkı kırar.Ha R25 i pek o klasmana sokmuyorum.Çok deli motor,orası ayrı.Eğitim aldıktan sonra çok problem olacağını sanmıyorum.Sadece sürerek öğrenecek isen çok doğru bir karar vermişsin.YBR öneririm,satışı kolay olur.
    TR_96 bunu beğendi.

Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abin iyi demiş, sen de güzel düşünmüşsün. Cbr 125 i çok severim, kullanımı, gidişi, freni, olsun oldukça başarılıdır. İmkanın varsa ve cbr ı 0 düşünüyorsan lastik taktır, imkanın yok ve 0 düşünüyorsan 2. el al ve bir lastik taktır. 2. el düşünüyorsan lastiklisini bul

bir atasözü der ki japondan şaşma
    Aslında 1-2 ay bineceğim için 0 istemiyorum. Galerici bir akrabam var 2. el alacağım ondan.

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    marka olanı al markasız hiç birşeye bulaşma .

obarey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda CBR 250R (10k), 2015 Yamaha R25
    3 ay sonra ağlayacaksın.
    125 pişmanlıktır.

Alıntı obarey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 ay sonra ağlayacaksın.
    125 pişmanlıktır.
    28yasindayim bu 2. Motorum ilki de 125 likti, bu da 125 lik ve 250cc motor hiç düşünmüyorum. Ağlanacak bi şey yok bence ben şahsen gayet memnunum
    Ertugyigit bunu beğendi.

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Karşılayabiliyorsan ve 125cc düşünüyorsan Aprilia RS125 4T bakmanı öneriyorum. Piyasada ondan kaliteli 125cc racing motor yok.

4Vaqrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300
    Bajaj discoverymi ne halttir al eşeginmis gibi bin 3 bin lira ucuz temiz güzel satarkende zorlanmassin hadi hayırli olsun

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    CBR 125 aslan gibi motordur...

125cc pişmanlık falan değildir. Önerim 2. el cbr 125. Pulsara birden atlama gücü fena sayılmaz.
    Ertugyigit bunu beğendi.

Yorumlarınız için çok teşekkürler de 125 neden pişmanlık olsun? Çok var 125cc lik motora binen arkadaşım hiçte pişman değiller. Her şey hız değildir ki. Yeni başlayan birine 125 pişmanlıktır demek çok saçma bence. Ne alalım 600cc mi? Ya da 250lik alıp düşelim mi? Cebimize de yazık değil mi??

Drayke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ER6N
    Ybr 125 hem uygun fiyati hemde kullanim rahatligi acisindan sana cok guzel bir ogretmen olacaktir. Satarkende zarar etmezsin fakat en az 10 bin km yol tecrubesi oneririm. Bir muddet sonra 125 lik motor sana yetmeyecektir. Reflekslerin motora tamamen hukmedince o motorla vedalasma zamanin gelmis demektir. Sonra 250 cc yi zorlanmadan kullanabilirsin,onunlada en az 10 bin,20 bin km tecrube yaptiktan sonra refleklesrin dahada gelisecek ve sirayla 500,600 cc derken pise pise bu isi ogrenecksin insallah. Once seni yonlendiren o abini sonrada onu dikkate alarak canina deger verdigin icin seni tebrbrik ederim. Simdiden alacagin motorun hayirli olsun,kazasiz belasiz binesin.

Alıntı Drayke adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ybr 125 hem uygun fiyati hemde kullanim rahatligi acisindan sana cok guzel bir ogretmen olacaktir. Satarkende zarar etmezsin fakat en az 10 bin km yol tecrubesi oneririm. Bir muddet sonra 125 lik motor sana yetmeyecektir. Reflekslerin motora tamamen hukmedince o motorla vedalasma zamanin gelmis demektir. Sonra 250 cc yi zorlanmadan kullanabilirsin,onunlada en az 10 bin,20 bin km tecrube yaptiktan sonra refleklesrin dahada gelisecek ve sirayla 500,600 cc derken pise pise bu isi ogrenecksin insallah. Once seni yonlendiren o abini sonrada onu dikkate alarak canina deger verdigin icin seni tebrbrik ederim. Simdiden alacagin motorun hayirli olsun,kazasiz belasiz binesin.
    Öncelikle teşekkür ederim. Bugün Mersin Bajaj - Yamaha - Honda ve TVS bayiisine gittim motorlarını inceledim. YBR'nin üstüne binme , tanıma gibi bir şansım olmadı. Fakat Tvs Apachi - Bajaj Pulsar 200Ns - Bajaj Boxer-Discover - CBR 125 - CBF gibi motorları tanıma şansım oldu.

Bajaj yetkilisi bana dedi ki " Bizden bir başlangıç motoru al, 10.000 km civarı bin, biz senden geri alalım." dedi. Sizce ne kadar güvenebilirim?

Tvs Apachi çok şık, çok gösterişli bir motor. Ama bayi açık açık "Bu motor titrer kardeşim ama yeni başlayan birisin çok dikkat etmezsin." dedi. Bence haklı CG'de 2 saat artçı olarak gezmiş biriyim Sadece ayaklarım, elim, gövdem uyuştu şaka bir yana çok da umursamadım titremeyi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)