Selam Stunt,öyledir ama yaptıkları çok yanlış. Hep şunu savunuyorum,trafik birçok katılımcının oluşturduğu ortak bir alan,hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz,hiçbir binicinin "benim hayatım istediğim gibi kullanırım" deme hakkı yok. Üzerine birde tüm motor binicileri için serseri adam işte bunlar böyle imajının yerleşmesi için resmen ekstra çabalıyorlar. Hiç saygım yok bu tarz kişilere.
bana göre kazaların sebebi racing motor degil kuralsızlıktır.
kurallara uymazsan butun motorlar ölüme davetiye cıkarır.
turkiye yolları racing motorlara göre uygun degil ancak otoyollarda yapabilirsin oda 200+ degil
malesef arkadaşlar adrenalin patlaması yaşayip 300 km lere kadar basıp hem kendi hemde başkalarının hayatları ile oynuyorlar.
Ss motor kullanabilmek için ehliyette 35+ yaş koyun bakalım kazalar nasıl azalıyor
Hayatında SS motora binmemiş insanlar atıp tutuyor ona çok sinir oluyorum. Kaza yapacak olan adam Cbr125 ve 100'lük cup ile de kaza yapıyor.
Daha kaskının bağını bağlamayan adamlar var motora binmişken. Bir zahmet yani, düşünce ölecekler tabi.
[QUOTE=Pistonlar;4136874]Allah rahmet eylesin
Kazada araca vurup bariyeremi çarptı?[/QUOTE
Bariyerlere değilde vurduğu araç fiorino tarzı bi araç. Vurunca araçtan içeri girmiş.
motosiklet'e ego ve duygu'lar hükmediyor'sa iş sıkıntı
Z750, GSXR-600, ZX-6RR, ZX-10R, MT-07 hala hayattayım. Sorun hiçbir zaman motosiklette değil, sürücüdedir. Ben de birkaç kere Yusuf'la tanışmıştım.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10150409109528509
büyük kazası yok evet şurda minik bir kazası var , yalnız arkasından gelen şey pekde minik değilmiş ama dediğin gibi çooook şanslı..
çünkü arkadaki o ara feysbukda kankasını layklamıyordu sanırım
Isteyene ver elektronik desteksiz bir 600cc SS, gor bak populasyon ve sigorta primleri n'oluyo...
Bugün çoğu kişinin başlangıç motoru olarak aldığı 250 cc motorlar da insanı pekala öldürebilecek süratlere çıkıyor.ama son dediğiniz doğru. Katılıyorum. SS'ler diğer türlere nazaran stabilitesi daha düşük.
Dostum aslında ben şunu demek istemiştim,sürüş tarzı olarak eleştiriyorum yoksa SS'e sadece pistte binilsin demem çünkü ben de ss motor seviyorum. SS'e binelim,uzun yol kısa yol,pist hepsini yapalım fakat trafiği tehlikeye sokacak şekilde aşırı agresif sürüş yapılmasına karşıyım. Ss alınca tek biniş şekli 290 ile arabaların arasından slalom yapmak değil. Ben buna ve bu zihniyete karşıyım.
anladım şimdi. O halde bu noktada ben şunu diyorum,SS'e binilsin çünkü motor binicisini mutlu etmeli,her özelliğiyle. Ss seven ss ,naked seven naked ,enduro seven enduro alsın binsin ama hangi tarz motor olursa olsun biniş tarzı kimseyi tehlikeye atan insanları tedirgin eden şekilde olmasın. Şimdi ben gidip Gs1200 alsam çok mutsuz olurum. Belki başka bir yaşımda başka bir dönem gs1200 mutlu eder fakat şimdi değil. Sorumlu şekilde kullandık mı sorun yok. Gs1200 de 200+ gidiyor, mt10'da ve SS olmayan birçok motor inanılmaz hızlara çıkabiliyor. Binenler kafayı değiştirmeli
geçen yaz arabayla giderken otobanda yüksek cc ye sahip ss motorlar grup halinde basıyorlardı. Biri arabanın yanından yüksek süratte geçerken araba yerinden sallandı işte o an elim ayağım titredi ve bu motorlara binilmez arkadaş dedim.5-10 km ilerde biri arabaya arkadan vurdu ve bariyerler vücudunu parça parça ayırmıştı.Allah rahmet eylesin diyelim.Sonuç noldu derseniz adamlar belki gaz açıp ilerde birşeyler yiyip içip pazar günün keyfini çıkarırız diyorlardı ama geride gözüyaşlı aile ve arkadaşları kaldı.İstediğin kadar profesyonel ol aga bu 2 teker 300 km hız ile gitmek nedir aileni düşün.Uçak bile 100 km hızı geçtikten sonra havalanıyor.O hızda yerde pet şişe, taş olsa senin parçanı bulamazlar.Özellikle bu motorlar yaşı olgunlanmış kişilere verilmeli. Zaten genç yaştayken kanın kaynıyor bu motorun üstünde ölürsün.
Aynen öyle ikisinide takip ediyorum youtubeden bathur cok temiz motor kullanıor hiçbir videosunda kendini riske soktugunu gereksiz hız yaptıgını görmedim tunelden 299 la gecen videosu hariç ama halil hayabusa aşırı tehlikeli ve riskli kullanıor emniyet seridinde 200 km nin üzerine çıkan bi adam pist yarışçısı ama gerek yok böyle hareketlere
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)