Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hyosung GV250, RKS Cruiser 250 ve Falcon Freedom 250

REKLAM ALANI

Merhaba uzun zamandır forumda araştırma yapıyorum ve bugün üye olup aranıza katılmak istedim başlangıç için bir motor alacağım daha öncesinde scooter tecrübem var ve cruiser tarzı bir motor arıyorum başlıktada belirttiğim gibi üç motor arasında kaldım GV250 Cruiser250 Freedom250
    Bu üç motorun bariz farkları var freedom tek silindir yani bir chopper için yeterli egzoz sesini veremeyeceğini düşünüyorum o yüzden en son sırada cruiser hava soğutmalı ve şekil itibariylede gv250 kadar iyi değil gv250 için ise çok yorum okudum kimisi iyi diyor kimisi bu 2015 modellerinin egzoz sesinin çok kalitesiz olduğunu söylüyor birde servis ve yedek parça sorunu tabii ki
    Eksileriyle artılarıyla başlangıç chopper ı için hangisini almalıyım? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

İlla 3ünden Biri Olucak Dersen,Tartışmasız Hyosung Derim.

Alıntı MetinK. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlla 3ünden Biri Olucak Dersen,Tartışmasız Hyosung Derim.
    İlla üçünden biri olacak değil ama ben araştırmalarım sonucu bu üçüne ulaşabildim.Varsa başka bir önerin?
    Bu arada sıfır olmasını istiyorum 2.el motordan anlamadığım için.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200ns
    Lifan, küba sl200,daelim ve regal de var.

http://www.motosikletsepeti.com/kategori/chopper-modelleri/25

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bende 1 hafta önce sıfır sl200 almış biri olarak naçizane yorumumu katayım;

Bahsi geçen makinelerin ve daha birçoğunun üzerine oturdum baktım. Bir kere falconu geç malzeme kalitesi, işçilik berbat. Kablolar sarkıyor falan vs.

Gv250 ve rks yarı yolda bırakacak motorlar değil ve işçilikleri iyi ancak ben tiplerini beğenmediğim için almak istemedim.

Hepsinden biraz olan sl200'ü aldim, memnunum.

Ayrıca bu motorların hiçbirinden tabiri caizse patapata bir harley sesi alman imkansız onuda belirteyim.

Yorumlar için çok teşekkürler
    sl200 ün tipini hiç beğenmiyorum o yüzden bakmadım bile diğer markalardanda regal olabilir diğerlerini inceledim ama beğenmedim.
    Ses olarakta harley sesi beklemiyorum tabi ki ama en azından elektrikli testere gibi bi sesi olmasın V twin motorlara has bi ses var örnek olarak;
    https://www.youtube.com/watch?v=Ju8A7aytTSE
    Aşağı yukarı böyle

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    GV250'nin sadece 2015 değil, hiçbir modelinden Harley sesi alamazsın. Zaten 250 cc bir motordan hele ki karbüratörlü değilse asla bu sesi bekleme. Vermiş olduğun adaylar içerisinde parça problemi dışında sorunu olmayan GV250 her türlü 250cc cruiser sınıfında lider. Bunu kimse inkar edemez.

Çinlilerden uzak durma konusunda GV250'yi başka bir Kore'li olarak Daelim Daystar izliyor. Bence bu 2'liden sonra en iyisi Kymco Venox ama 2009'dan beri ülkemizde bulunmaması oldukça olumsuz. İlle de bir 3. eklemek gerekirse RKS Cruiser 250 ve Kuba Superlight 200 Çin'in bu alandaki kaliteli üretimleri. Sırf şekli yüzünden Regal Raptor'a yönelenler var. Ben ne gidiyor, ne duruyor ne de şanzımanı düzgün çalışmıyor diyerek ve DD-250 modelini sürerek denemiş olan biri olarak tercih edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Memnun olanları da var ama belki benim kullandığım sıkıntılıdır, bilemiyorum.

Yine bu motor hacmindeki hiçbir motordan kesinlikle güzel bir egzost sesi bekleme. Hatta GV250 bunların içinde en kötüsü diyebilirim. Ama sürüş zevki, tasarımı (2015 hariç), gidişi (GT250R ile aynı motor bloğunu kullandığından inanılmaz seri) ve az arıza çıkarması ile bu alanda tek. Ayrıca yağ soğutmasıyla da diğerlerinden daha iyi bir soğutma sağlar. Hava soğutmalı değildir, havayı yağı soğutmak için kullanır.
    meminurk bunu beğendi.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    rks cruiser 250'nin sesi de iyi değil, egzozda delikler varken iyiydi ama çekişi bariz düşürüyordu, kapadım ses yok pek ses için zaten motor alınmaz, biraz apaçi işi oluyor, ses istiyorsan modifiye edicen, boru egzozlardan taktırıcan, helikopter sesi olacak sonra tork kaybı altında 250 cc var sonuçta, virago 250 ile rks aynı motor, bu hafta fırsatı bulursam yurt dışından getirdiğim açık hava filitresi+ecu değişimi yapıcam, sonuçları bizim konuda görürsün, alacağın motorun modifiye parçaları dünyada olsun istiyorsan bilinen motor alıcan ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------

lastikleri farklı ölçüde michelin city grip ile değiştirdikten sonra fikrim çok değişti, motor tank gibi oldu, üzerine emek ve para harcarsanız iyi sonuçlar alıyorsunuz, detaylar bizim konuda, bekleriz ...

Arkadaşlar yanlış anlaşıldım sanırım kesinlikle harley sesi beklemiyorum yada egzozu tamamen açıp mileltin kafasını ütüleyen biri olmakta istemiyorum.Sadece çok kalitesiz bir ses istemiyorum zaten 250 lik bir motorun sesindende çok bişey beklememek lazım.Bu benim geçiş motorum olucak 1-2 sene tam olarak kendime güvendikten sonra daha büyük bi motora geçeceğim.Ses konusu haricinde yedek parça, servis ağı; yakıt tüketimi ve kalite olarak hangisini tercih etmeliyim?
    Bu arada gv250 ses olarak en kötüsü demişsin ben araştırdım ama bir video bulamadım varsa paylaşabilirmisin?

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    madem 1-2 senelik bir olay gv250 al, daha az zarar edersin, satışı diğerlerine göre daha kolay olur ...

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Vallahi GV 250 güç olarak çok iyidir. Uzunca rampaları en kötü 100km/h sürat ile çikabiliyordum. Parça kaliteside iyidir; fakat diğer seçeneklere göre pahali ve enjeksiyonu modellerde ufak sorunlar var.

natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    Daelim daystar tek derim

Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vallahi GV 250 güç olarak çok iyidir. Uzunca rampaları en kötü 100km/h sürat ile çikabiliyordum. Parça kaliteside iyidir; fakat diğer seçeneklere göre pahali ve enjeksiyonu modellerde ufak sorunlar var.
    Tam olarak ne gibi sorunlar? Açabilirmisin biraz

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Alıntı Aeacus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam olarak ne gibi sorunlar? Açabilirmisin biraz
    Çeşitli sensör arızaları (oksijen,yakıt vs.) Çözülmeyecek sorunlar değil ama can sıkar elbette...
    Mesela ben bugun GV 250 alacak olsam karburator lu alırdım. Onlar sıfır sorun ancak artık 10 yaşında motor olduğu için onuda almak piyangodur.

Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çeşitli sensör arızaları (oksijen,yakıt vs.) Çözülmeyecek sorunlar değil ama can sıkar elbette...
    Mesela ben bugun GV 250 alacak olsam karburator lu alırdım. Onlar sıfır sorun ancak artık 10 yaşında motor olduğu için onuda almak piyangodur.
    Bende o yüzden 2.el düşünmüyorum zaten.Teşekkürler yorumun için

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------

Peki bu Falcon Freedom 250 hakkında bilgisi olan var mı? Onun hakkında pek bir şey bulamadım ve cevaplarda da hiç anılmamış.
    Gidip görme ihtimalim oldu bayide çok güzel gözüküyodu ama bugün dışarıda gördüm park halinde pislik içinde çok kötü görünüyordu soğudum biraz açıkçası

CT.ATC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Mr Vulture(30k) > X-Treme Max 150
    Regal raptor nispeten sorunsuz makinaları var sıfır ve ikinci el piyasası da iyi. Geçen gün 2005 model 250 9B modelini kullandım bir abimin idi, çift egzoz ve egzozları açık. 2 de 3 de gazı açtığın zaman kükreyerek bana göre güzel ivmeleniyor ki iki kişiydik. Regali bence listene dahil et.

Alıntı CT.ATC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Regal raptor nispeten sorunsuz makinaları var sıfır ve ikinci el piyasası da iyi. Geçen gün 2005 model 250 9B modelini kullandım bir abimin idi, çift egzoz ve egzozları açık. 2 de 3 de gazı açtığın zaman kükreyerek bana göre güzel ivmeleniyor ki iki kişiydik. Regali bence listene dahil et.
    Regal raptor a baktım fakat 250liklerde çok model var e b vesaire.. Ben pek anlamıyorum nedir bu modellerin espirileri

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı Aeacus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki bu Falcon Freedom 250 hakkında bilgisi olan var mı? Onun hakkında pek bir şey bulamadım ve cevaplarda da hiç anılmamış.
    Emin misin ?

Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Motosikleti
    Hyosung GV650
    250 cc'e kadar cruiser arıyorsan sıralaman şöyle olmalı

1- GV 250
    2- Daelim Daystar
    3- Regal raptor 350 cc
    4- Lifan ve Regal raptor 250 cc
    5- Kuba SL
    6- Falcon Freedom
    7- Commuter'dan bozma daha doğrusu CG'den bozma çinli cruiserlar daha doğrusu cruiser olduğu iddia edilen motorlar.
    siyahus bunu beğendi.

Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O konuyu baştan sona kadar okudum ama sadece ilk izlenimler var.Hatta alan arkadaşlada irtibata geçtim.Ben bu konuda cevaplarda geçmediğini söylemek istemiştim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-tertemiz-daytona-4100km-de-225166768/detay/
    Şöyle bir ilan buldum görünüşü hoşuma gitti ama rr hakkında iyi olduğu kadar kötü yorumda var.GV250 ve RKS Cruiser 250 yi kadar eledim şuan bir 3. olarak bu motorları düşünmelimiyim?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)