Snappyx diyorum, Bahçeköy taraflarına giderse kesin Manda ile çarpışacak
Snappyx diyorum, Bahçeköy taraflarına giderse kesin Manda ile çarpışacak
ben geçen yıl yaptım hakkımı savdım beyler sıra sizde
Allah hepimiz kazadan beladan korusun işin sakası bir yana tekeriniz düz bassın
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Suphi, Manavgat - Antalya.
Değerli arkadaşlar hepimiz buraya olmasa da beynimize bu hakikati yazalım. Önemli olan o anı en az hasarla, canımıza ve sağlığımıza zarar vermeyecek şekilde atlatabilmek. Eğitimlerimiz, ruh halimiz ve ekipmanımız bunun için önemli.
Türkiye'de, bu trafikte motosiklet süren herkes bu durumun farkında olmalı. Sarhoşu, manyağı, bozuk yollar, bir anlık gaflet vs. onlarca etken bize her an kaza yaşatabilir. Tedbiri elden bırakmayalım.
Allah hepimizi korusun.
ben gaza gelmen 90 km yi gecmem aralara girmem kavşaklarda şehir içinde yavaş giderim ama şanslı da olmak lazım bu zamana kadar ummadığım anda 2 otomobil tali yoldan önüme atladı sehir içinde yolda musaiddi hız için ama 30 km ile gittiğimden dolayi ucu ucuna kurtardim 25 bin km oldu naylon lastiklerle daha dusmedim bu bile bir şannsdir 4 kerede panik fren yaptım toplamda
Aslına bakarsanız bir liste oluşturulsun diye açmamıştım bu başlığı. Maksat dikkat çekmek, uyarmaktı. Rahmetli Bilgin kaza videolarından ikincisini ya da üçüncüsünü paylaştığı sırada 60 ile giderken 6. viteste olmak üzerine kendisiyle tartışırken aklıma gelmişti. Aradan bir kaç ay geçtiğinde ölüm haberini almak çok üzücüydü. Kalan ailesinin sabrı bol olsun.
Bu sefer öyle değil hakikaten nesnel bir tahmin olarak yazıyorum. Listeye madde eklemek için (bkz: http://www.motosiklet.net/forum/moto...r-vs-okuz.html) Bir kenarda dursun. "Biz zamanında dediydik, uyardıydık. Ama böyle böyle cevap verdiydi deriz. Motora başlayacak arkadaşlara da ibret örneği diye paylaşırız. Keşke hesabı fake olsa, bizi trollemiş olsa...
konu benden uzak olsun litfen yani
Düşmeyeceğiz diye bir şey yok ama önünde sonunda da düşeceğiz nasılsa diyerek motora binilmez. Risklerin farkında olmak iyidir. Korkuyor olmak iyidir. Sorun şu ki belli bir süreçten sonra korku azalmaya başlıyor. En sakatı bu. Kaza konusunda kimse garanti veremez. İsterse 500 bin km sürmüş olun ve hiç kazaya dahi yaklaşmamış olun bunun bir garantisi yoktur. Beşer nede olsa şaşar.
Herkes hepimiz hata yapabiliriz. Biz yapmasak başkası hata yapabilir. Bizle hiç alakası olmayan yolla ilgili bir durum olabilir. Bunun o anı var yarını sonrası ötesi yok. Her motora binmeye başladığımız an amaç motordan tek parça sağlim inmek olmalı. Ne zamanki algılar normalleşmeye başlıyor iş zora giriyor.
İlk ve en önemli konu algısal mücadele, sonra eğitim ve ekipman. Ama siz deli gibi sürüyor bilinçsiz hareketler yapıyor veya öz güven patlaması yaşıyor fazla adrenalin bağımlısı olmuşsanız eğitimde nafile ekipmanda nafile...
Önce bilinçli kalmak uyanık kalmak için kişisel gelişim şart. Biz kendimizi eğitemiyorsak en iyi eğitimleride alsak iş sıkıntı. Zaten eğitim alanların çoğu apaçiler değil. Apaçilik yapacak adam neyin eğitimini alacak ki? 300 km/h hıza çıkmanın mı? Yoksa tek teker eğitimi mi?
Eğitim alan buna değer veren insan zaten korkuyordur farkındadır ve hayatta kalmak için çabalıyordur. Hatırlamak unutmamak için gayret ediyordur ki buda hiç bir şeyi garanti etmez. Ama riskleri minimize edebilir. Önce tedbir sonra tevekkül... Düzgün sürmek kurallara riayet etmek, eğitimleri ekipmanlar almak en büyük duadır zaten. Ben düşmemek yaşamak ve motorumla keyif yapmak istiyorum demektir. Yoksa sadece umarak olsaydı ohooo...
Allah şu mübarek gecenin hürmetine cümlemizi kazadan beladan korusun. Tekrardan herkese hayırlı kandiller karasız sürüşler inşaallah...
Yine arka frene basıp kayanlar iyii, Benimkinde nasıl bir lastik varsa vites düşürüken kayıyor
Hocam kaza kaçınılmaz olacak yani en az hasarla kurtulmaya bakın
Vites düşürürken ara gaz verip deviri yükseltirsen kaymaz. Şunu izle yardımcı olur.
Yaz kızım 2 torba çimento ,20 kamyon çakıl ...
Konuyu açan arkadaşı yormayalim. Yazsin beni de listeye, Detaya girmiyorum , belli ki onemsemiyor arkadas. Ben ehliyeti aldıktan 10 yıl sonra ilk defa motosiklete bindim o da sahibi olduğum mt-07dir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)