Motosiklet Seçimi Konusunda Fikirleriniz Lütfen (Kawasaki İsyanı Ağırlıklı)
Reklamlar
-
Merhaba,
Tüm ekipmanlarınızı tavsiye ve görüşler bol forum araştırmaları sonucunda tamamlamış biri olarak ilginiz için öncelikle çok teşekkür ederim. Yakın zamanda motor almak için girişimlere başladım. Kafamdaki tüm soru işaretlerini çözüp kawasaki z250sl almak için bayiye gittim. Ellerinde motor olmadığını ve listeye adımı aldılar. Uzun bir bekleyişin ardından geri dönüş olmayınca ben aradım listeyi kaybettiklerini o yüzden geri dönüş olmadığını falan söylediler. vs vs
Daha sonra yeni motoru kaç günde getircekleri konusunda birbirleri ile olan çelişkileri yüzünden çok gerildim açıkcası. (3 gün dediler, bayiye gittim 10 gün oldu bu süre vs. vs. ) Sonuçta alamadım. Euro fırladı vs. vs. Daha sonra araştırma 2. el falan derken kawasaki z300 ile tanıştım. İkinci el uygun düşük km'li bir motor buldum. Eğitim aldığım hocamlada görüştüm ve adaptasyon eğitimide yapıcağımız için ve ABS - kaydırmalı debriyaj vs. gibi özellikleriyle beni etkiledi. (Teknolojinin kullanılması gerektiğini düşünüyorum.)
Sürekli duyduğum bir konuda bu motorların yatıp kalkması olayı. z300 alıcaksın okadar para vericeksin ama o motor düşecek baskısı. İnternetten biraz araştırdığımda bu grenajlarn fiyatları ninja 300'ler için komple set 2000 TL civarı. Ben bu motoru düşürsem bu grenajlar hemen dağılmaya yatkınmıdır? Yetkili servisinden orjinal tek grenaj alma şansımız olmazmı daha sonra 500 TL'ye sol grenaj mesela illaki takım mı satılıyor? Ne kadardır fiyatları ?
Hayır teknoloji satın almak istiyorum ama toplumun bu baskısı cidden insanı çok zorluyor. 16-17bin Civarı para verip düşüreceksin grenajları kıracaksın gitti 3000-5000 TL .. Benim aracım var kaza yapıyorum tamponu 500 TL (Volvo) Yan grenaj nasıl 1000 TL olabilirmi?...
Zevk için haftasonları dolaşmak arada şehir içi binmek için almak istiyorum motosiklet. Sizce gidip ucuz bişeylermi alıyım bajaj yada ikinci el Cbr125'lik benzeri vs. Deneyim ve fikirlerinizi lütfen paylaşırmısınız? (Eğitim aldığım hocamla görüştüğümde hiç sıkıntısız z300'le başlayabileceğimi söyledi.. Forumdan ve yaptığım araştırmalardanda z300'ün başlangıç motoru olarakta başlayan arkadaşlar var.. Bilgilendirin lütfen... İçinde bulunduğum ruh halini ancak siz anlarsınız. Özellikle kawasaki'si olan arkadaşlar.
Reklamlar
-
Merhabalar,benim ninja 300 motosikletim var yakın bir zamanda küçük bir kaza atlattım.Sadece plastikler zarar gördü diye sevinirken, motora kol gibi masraf çıkardılar. Sadece ve sadece grenaj 5000 lira dediler Gösterge paneli 2600 lira bir adet jantı 1850 lira kasko yaptırmazsan iki kere düşün hocam...
-
Merhaba hocam,
Sizin konunuzu okumuştum.. Orda biraz motoru perte çıkarmak için bir çaba harcaması varmış gibi geldi bana servis tarafından..
Mesela sizin komple grenaj setinizin sıfırını 2000 TL'ye satıyorlar.. Orjinalmidir - OEM'mi o konuda bilgi vericek arkadaşlar gelir zaten.
-
Bir arkadaşım Kawasaki Ninja 250r ile çok basit bir kaza yaptı.Basit basit fren pedalı, ön ufacık rüzgarlık vs gibi şeylerin kırılmasına rağmen 1800 tl fiyat çıkardılar. Ki bunda ne grenaj var ne birşey. Dediğim gibi basit şeyler.
Kawasaki sahibi olacaksan kaza yapmak gibi bir seçeneğin yok unutma
-
Dostum, maalesef Türkiye'de keyif için binilen bu tarz "şekilli" motosiklet sahibi olmak için ingilizceye biraz halim olmak, ebay ile haşır neşir olmak, internet üzerinden yabancı sitelerden alışverişlerde gümrük prosedürüne falan aşina olmak gerekiyor. Bu sadece Kawasaki ile ilgili bir durum değil. Tüm markalar için geçerli. Bunları bilirsen yedek parça vs konularda çok rahat edersin. Yalnız herhangi bir araba parçası ile motosiklet parçasını kıyaslamamak lazım. Burada üretim adetleri çok önemli. Motor parçası daha az üretileceği için daima daha pahalı olacaktır.
Alacağın motosiklete koruma takozu takabilirsin, karenaj kırılması riskini çok düşürür. Fakat bu karenaj denen şey de öyle çat diye bir kere düştün kırıldı olmaz. En azından Kawasaki'ninkiler bayağı sağlam malzemedir. Şimdi düşmek var, bir de kaza yapmak var. Mesela acemi düşüşleri olur, durduğunda ayağını kaygan yere koyarsın yana devriliverir, virajda fazla yatırırsın kayar düşersin, yokuş aşağı-yukarı duruşlarda ayarı yapamazsın denge bozulur düşersin, ayaklarını kullanarak ileri geri yapa yapa dönüş yapacaksındır sıfır noktası kaçar hayde yana yatarsın. Tüm bunların adı düşmedir ve bu şekilde hafif düşmelerde de karenaj kırılması ihtimali azdır. Takoz da takarsan mis olur. Yani yatırdığın yerde takozdan da uzun sivri taş, demir falan olması lazım. Kaza ise, yani godom diye arabaya, direğe, duvara girersen karenaj kırılması riski artar tabii.
Fakat sen eğitim almışsın, bir de alacağın modele göre adaptasyon alacakmışsın. Bu durumda fazla bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. Eğitimde gösteriyorlar mı bilmiyorum ama şu konuları öğrenmekte fayda var; Kırmızı ışıkta dururken yapılacaklar, motosikleti park ederken yapılacaklar (Doğru park pozisyonu bulup kilide almak. Mesela belki dikkat etmişsindir "park halindeki motorum devrilmiş", "çocuklar motorumu devirmiş", "alışveriş yaptım geldim motorum devrikti" gibi bir çok konu açılıyor. Doğru park etmek ile bu ihtimali çok düşürürsün), yokuş yukarı kaldırmak, yokuş yukarı ya da aşağı pozisyonda 180 derece dönüş, hafif rampa aşağı durumdayken ayaklarla geri geri gidebilmek, düşen motosikleti yerden doğru kaldırma tekniği, araçlarla balon mesafede yol almak... Bunlar uygulaması çok basit ama tahmin etmeyeceğin kadar faydasını göreceğin konular.
-
Kawasaki resmi fiyat sol grenaj 870 lira ama sadece grenaj düz grenaj 2014 sp icin yandaki büyük sticker 260 tl alttaki kawasaki yazisi 130 tl yani sol grenaj 1260 tl civari volvo arabanizdan felan bahsetmissiniz evet o arabanizdan kat kat pahali maalesef bu aletler grenaj seti panzotlar felan derken 5000 lirayi buluyor bunlar resmi fiyatlar gel gelelim yurt dışına veya o sizin bulduğunuz 2000 liralık grenaj setine oncelikle brnmotordan buldunuz muhtemelen ordaki Çin malı 1. Kalite felan diyorda faso fiso cin mali orasi, tek tek satmiyorlar set şeklinde 2000e veriyor brnmotor , tek tek satmiyor çünkü orjinal rengiyle ordan aldığınızin rengi farkli olucak ton farki olucak sag sol grenaj bu yuzden satılmiyor en azindan brnmotor satmıyor. Ben takarim cin mali full seti 2000 oohhh ne guzel diyorsaniz siz bilirsiniz. Ninja 300 z300 felan çok satilmadi, demek ki hırsızlarda işini pek iyi yapmamış veya ax satildi diye onemsememis çıkma parçada bulamazsiniz o secenegide unutun, yurt disindan bahsedeyim sol grenaj 500 tl den satan yerler buldum avustralyadan satanda vardi(ki z300 ninja 300 avustralyada uretiliyor) cindende satanlar vardi acikcasi ben güvenip siparis veremedim çünkü bu parçanın Çin mali yan sanayi ürünü çıkmış bi kere dunyanin obur ucundan geliyo mal cin malimi degil mi ayrica plastik bisey ya kirilirsa edilirse? Felan filan derken o işe kalkismadim ben. ( bahsettiklerimin tamami ninja 300 icin gecerli z300 lede farki yok pek zaten sadece full grenaj olmadigi icin grenaj fiyatlari daha ucuzdur bi nebze ama kawasaki sonuçta)
-
Gülü seven dikenine katlanır sözü tam kawasakiye uyuyor! Ancak kawasaki de harbiden motor yapıyor !
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
Teşekkürler ilginiz için.. Sonuçta başka bir japon alsam honda - yamaha gene aşağı yukarı parça fiyatları aynımı olacaktır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler