Arkadaşlar polislerin ve jandarmaların kullandığı motorların markası ve modeli nedir?
Arkadaşlar polislerin ve jandarmaların kullandığı motorların markası ve modeli nedir?
Honda VFR 800 X Crossrunner
Bazılarında Yamaha X-City 250 ve benzeri motorlar gördüm.
Şu anda Kadıköy-Bostancı aralığında gördüğüm motosikletli polislerde genelde şu iki marka ve model hakim: 1. BMW F650GS 2.HONDA NC serisi ki bence polis motosikleti olarak gayet mantıklı marka ve modeller.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
istanbulda genelde transalp
Yukardakilere ek olarak Fazer 600 , Bmw r1200 , ybr 250,cbf 250,ybr 125.
Yamaha Xt660r var antalyada.
Honda ağırlıklı son yıllarda.
Vfr800,1200, nc750x
Eskiden Varadero vardı şimdi küçük illere gönderildi onlar.
Bmw dünyanın heryerınde polis motorlarında ön sıralarda yer alıyor.
F650 tek ve çift silindir, r1200 GS.
Sizce polis motorları ne olmalı diye bir konu açılabilir.
Almanyadaydi sanirim porsche'li polisler vardi hayabusali polis dusundum bi an :D varadero, nc serisi, bmw gs'ler,
Hatta dun kortej sirasinda kopruye ben erken gittim orada toplanan 20 motor falan vardi sanirim. Yunuslarla selfie cektirdiler. Hatta birisi iki elinde tufeklerle ellerini kaldirmisti
İstanbul için;
Varadero
Vstrom
F 650
Crossrunner
İstanbul da Beşiktaş Başbakanlık Konutu'nun çevresinde sürekli yan çantalı 6 silindir BMW 1600 GTL görüyorum..
Goldwing den biraz küçük kalsa da o trafikde nasıl bir fayda sağlıyor bu motorlar anlamış değilim..
istanbul da yunuslarda gördüğüm 10 motordan 4-5. genellikle varadero. Bende bu motorun hayranlarındanım. Heleki o motoru alıp sarı,mavi ve beyaz renkli olanına hastayım. İlk defa o rengini de Şirinevler paşa dönerin üst sokağına artçısıyla giden bir abimiz de görmüştüm. Harikaydı.
antakyada 2015 R1200 Gs biraz fazla yunuslar akıyor :D
polis olasim geldı ben gidiyorum
Bu tip kurumlar ihaleyle alım yaptıklarından ihtiyaca cevap veecek araç modelini seçer. Hangi amaçla alınıyor? hangi görevlerde kullanılacak gibi soruların cevabı nerdeyse alırlar. Geçmişte kanuni gibi motorları bile envanterde görebilirsiniz. Örneğin zabıtalara 2004 te ybr almışlardı. postacılara son dönemde cbf 150 aldılar. Otobanda şehirler arası yollarda eskiden transalp şimdilerde gs 1200 görüyorum. Ormancılara bir tarihte ramzey kros verdiler.Genelde polisler bmw yi seviyor ve tercih ediyor. doğru olanda bu zaten. jandarma bulunduğu bölge şartlarına uygun arazide gidebilen motorları tercih ediyor.Belli bir marka yok yani ama amerika da harleyden başka motor almıyorlar.Bunu biliyorum.eskilerden bir örnek http://www.kaliteliresimler.com/img6958.htm
başka bir örnek;http://www.gonengundem.com/yerel-hab...rev-banda.html
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)