Ya çok merak ettim be vaktim olsa indiricem lastiği ama vaktim yok
Ya çok merak ettim be vaktim olsa indiricem lastiği ama vaktim yok
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
5 liralık çin malı bisiklet pompası ile Kawasaki Er6N lastiği şişirdim 2 kez
3-4 dakıka. zaten taş gibi şişirmiyorsun. yürüyecek hale geldimi benzinliğe yada lastikçiye gidiyorsun.
Ve zaman ayırıp denedim yeni aldığım pompayı
Ön lastiğimin havasını tamamen indirdim ve küçük el pompası ile şişirmeye başladım.
100 pompalamada hava saatinde sonuç vermedi,
200 pompalamada hava basıncı 15 psi oldu
300 pompalamada 20 psi
400 pompalamada 25 psi
Yorucu mu? Pek değil, 100 er 100 er basıp ölçtüğüm için çok yormadı. Zaten spor yapan biri iseniz zevkli bile
Sonra tekrar indirdim lastiği sonuna kadar ve zaten yıllardır yanımda taşıdığım ayak pompası ile denedim,
100 pompalamada 14 psi oldu
200 pompalamada 26 psi
300 pompalamada 35 psi
Yani ayak pompasını taşımaya devam, ayrıca hiç de yorucu değil.
Fakat motorunda çanta veya bagaj olmayanlar motorun biryerlerine bu küçükk el pompasından sokabilirler, lazım olduğunda uzun da sürse yorucu da olsa çok işe yarayacağı aşikar.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Issız biyerde yolda kalırsanız 300 değil 1500 kerede bile şişirse razı gelir insan. Delik çok büyük değilse şişirir idare eder. Arka tekerimde çok küçük bi delik var 10-15 günde falan havası iniyor, 7 liraya aldığım pompayla şişiriyorum, 40-50 defada 20 psi falan oluyo o da idare edecek kadar yetiyo. Daha da zorlasan biraz daha şişirir tabi. Özellikle uzun yolda olmazsa olmazlardandır.
Kardeşim bizim traktörün ön sağ tekeri patlamıştı daha doğrusu arada bir hava eksiltiyodu bisiklet pompasıyla şişirene kadar kollarım kırılmıştı resmen.
Üstelik lastiğin havası az inmesine rağmen şişirene kadar canım çıktı.
Kardeşim 12V ile çalışan pompalar vardı bi ara reklamları falan çıkıyodu birde onlara bak istersen.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------
Hocam azminize hayran kaldım, hiçmi üşenmediniz.
Hocam psi ölçerin fiyatı ne kadar acaba, sizin için sorun olmazsa söyleyebilirmisiniz???
Valla üşenmedim, ben bilimsel adamım
sonradan mağdur olacağıma önceden hazırlıklı olmayı seviyorum, yıllardır o büyük ayak pompasını taşıyorum ama gerek var mı bu ufak da olur mu diye denedim.
hava saatini sanırım 10 tl ye aldım, basit ve işe yarar bir şey. fakat gittigidiyordan mı aldım aliexpress mi hatırlamıyorum. istersen bakarım eski alışverişelrime
Şişer zorlayıcı olur farklı yöntemlere başvurun
adam üşenmemiş 700 kere pompalamış
tubeless lastikleride aşağıda, videodaki yöntem ile şişirip kalanını mini pompa ile halledebiliriz ama ne kadar güvenli olur lastik buna nasıl tepki verir bilinmez
https://www.youtube.com/watch?v=xHx1fbY7aVM
Yaptığınız deney sonucu decathlondan https://www.decathlon.com.tr/mnp-cla...d_8210716.html almaya karar verdim . Teşekkür ederim. Heralde 500 pompalamada 30 psi olur .
Hamdım, piştim, hala hamım.
Bu resimdeki pompa ile kendim denedim çok kolay çok da güzel şişiyor.
http://www.dogabisiklet.com/XLC-Mini...h,PR-7259.html
Bu pompa daha da fena 160 psi basınç veriyor.
Beyler hiç macera aramayın alın kurtulun
Aga bugün attığım mesajdan soran Ybr me atlayıp Decathlona vardım. Hemen YBR mi bağlayıp mağazayı girip gördüğünüz ürünü aldım .
Sonra üşenmedim tekerimin havasını tamamen boşaltıp tekrar hava bastım . 5 dakkamı almadı . Ölçtüğümde 34 psi idi .
Bu da linki https://www.decathlon.com.tr/500-el-...d_8358536.html
bisiklet deyince... inek görmüş hintli mi oluyorum ne
başlık beni rahatsız etti
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)