Arkadaşlar moralim bozuk acil destege ihtiyacim var
Reklamlar
-
30 Ağustos 2015, 09:51
Merhaba arkadaslar foruma daha yeni uyeyim. Benim derdim hic motosiklet kullanmama ragmen motosikleti birakin bisikleti bile arkadaslarin bisikletleriyle idare eden bir cocukluk gecirmis birisiyim dun bir arkadasin motorunu aldim kendisi bana motor kullanmayi ogretecekti. Motoru calistirdim ilk denememde kalktim Arkadaslar motoru hic dusurmedim kullandim ama 8 cizmeyi donusleri gaz tepkilerini hic ama hic beceremedim ara ara stop ettirdim makineyi a2 ehliyet almak icin yetersiz oldugumu soyledi moralim bozuldu acikcasi surekli slalom calismam lazim surekli egitim alma vaktimde yok. Denge sorunum.varmis toplam bir saatlik.surus yaptim sizce ne yapmaliyim. Donusleri beceremedim.diye moralim bozuldu hic bilmeyen biri icin normal mi sizce? Motor vitesli bir motordu.
Reklamlar
-
30 Ağustos 2015, 10:06
Normaldir bol pratik yap 1 hafta sonra ön kaldırırsın
-
30 Ağustos 2015, 10:25
Moralin bozulmasın benim ilk motorum falcon 150idi ve ilk kez binecektim babam boş alana göturmustu ustune oturdum ayakliktan aldım daha kalkış yapmadan olduğum yerde motor ile birlikte yere devrildim ))sonrada süremedim zaten Okadar ümitsizdim ki vazgeçmeyi dahi düşündüm ben yapamayacağım heralde bu işi dedim.
Simdi cbr250r m var )) bikaç sene sonra belki daha büyük bir motor kullanacağım ..
Herkes biner binmez herşeyi olması gerektiği gibi yapamaz "öğreniyoruz" sabırlı olmalıyız
-
30 Ağustos 2015, 10:32
ilk kez orta okul yaşlarında iken dayımın sıfır alıp bize göstermeye getirdiği peugeot 103 ü kullandım. kullandım dediğim freni bırakıp gaza basmamla duvar köstürmem bir olmuştu. motoru mundar ettim sonra baktım bu düşerken bile zevkli halen buradayım
-
30 Ağustos 2015, 12:46
O kadarini istemem simdilik gidrbileyim duz cizgide yeter
-
30 Ağustos 2015, 13:05
Mardin İl Temsilcisi
ya sen ne canını sıkıyorsun 8 çizemiyon diye. Direkt 8 kim çizmiş ki sen çizesin ? denge kısmı ise video izle oturuş pozisyonunu ilegili onu oturt sonra viraj tekniklerine bak öyle başlarsın. O arkadaşına de ki forumda CompanERROR diye biri "sen ananın karnında 8 mi çizdin" diye soruyor.
-
30 Ağustos 2015, 13:09
Kardeşim ben 6 yaşlarım da başladım kullanmaya şuan 25 yaşına gireceğim yani neredeyse 20 yıldır aktif olarak kullanıyorum ve günde minimum 100km geziyorum bunca yıl ve bunca km sonun da gel gör ki her ne kadar biliyorum yaparım desem de daha çok yolum var, burada önemli olan istek eğer gerçekten böyle bir tutkun varsa başarısız olma ihtimalin yok ama rica ediyorum küçük cc de ufak ufak başla kendini geliştirdiğin gibi motosikletini de büyüt ve altın da ne olursa olsun kontrol sende olsun ne kadar güzel tutkunu bir insansın ne sevenlerini üz ne tutkundan vazgeç zaten Türkiye de bizi önemsemeyen çok kişi var o yüzden biz kendimizi ve biz birliğimizi önemseyelim.
-
30 Ağustos 2015, 13:38
Kimse üstüne oturur oturmaz öğrenmiyor sıkma canını
-
30 Ağustos 2015, 13:53
Gayet normal. A2 sınavına adamı doğrudan sokmuyorlar ya, önce bir kursa gidiyorsun.
-
30 Ağustos 2015, 14:06
Bende Istanbul'dayken cbf kiralaya kiralaya öğrenmiştim Eldeki debriyajın yaptığı gibi ilk bindigimde çalıştırmadan devirmiştim Usta zor tutmuştu sonra 1 ay falan pratik yaptım sonra o kadarda zor gelmedi şuan Avusturya Viyana'dayım inşallah seneye bi ninja 300 düşünüyorum herşey zamanla oluyor burdaki tecrübeli abilerinde dediği gibi bol bol AEA izle ve teori yazıları oku Farkediceksin ki yükün günden güne hafifliyor
-
30 Ağustos 2015, 14:16
Arkadaslar cok ama cok sagolun birazcikta olsa icim rahattiniz tesekkurler herkese
-
30 Ağustos 2015, 15:38
bu gunleri gulerek hatirlayacaksin...
-
30 Ağustos 2015, 16:53
arkadaşlara katılıyorum bende ilk vitesli motor sürüşümde çok zorlanmıştım şimdi iyi gidiyorum sende bol pratiktensonra iyi olacaksın
-
30 Ağustos 2015, 17:58
Şimdilik ehliyet sınavını geçecek kadar öğretsin stop ettirmessen dönüşlerde ayağını yere koymassan bir şey olmaz sinyalini felan mutlaka ver Daha vitesleri debriyajı kavramayı şıkır şıkır ezberleyip bu günlere gülüp geçecen bol bol pratik yap
-
30 Ağustos 2015, 19:17
Anlamayan adamdan yorum almışsın
Ben yıllardır arabada ve motosiklette ilk öğrenilirken "Debriyajı bırakırken aynı anda gaza bas" lafına gıcık oluyorum. Hatta bide eliyle falan gösterir. Senkronize olacakmış vs vs.. yok artık.
Şuan bir çok araçta debriyajı kavrama noktasına getirdiğinde ilerlemeye başlar... önce bunu öğret adama... adam bi öğrensin, ezberlesin kavrama noktasını, kasları alışsın.. daha bunu çözemeyen adamı defalarca bi anda debriyaj gaz yaptırıp istop ettirip moral bozduruyorsun... ofluyosun pufluyorsun.
Herkes araç kullanabilir ama herkes eğitimini veremez. Verince böyle bi laf çıkıyor işte.
-
30 Ağustos 2015, 19:32
çok normal bir şey niye moralini bozuyorsun ki. arkadaş motoruyla biraz zor öğrenilir tabi. zaten o 8 çizmenin mantığı nedir anlayamıyorum.
-
30 Ağustos 2015, 19:49
lisedeyken Albert Einstein' na fizik öğretmeni kafası hiç bir zaman fiziği anlamıyacak demiş. Sıkma canını
-
30 Ağustos 2015, 19:56
8 çizmek hele de ayağını koymadan kısa çaplı çizmek zordur, bunu şu forumda yapamayacak en az 5 kişi çıkarabilirim.
-
30 Ağustos 2015, 20:01
tyrung adlı üyeden alıntı
Anlamayan adamdan yorum almışsın
Ben yıllardır arabada ve motosiklette ilk öğrenilirken
"Debriyajı bırakırken aynı anda gaza bas" lafına gıcık oluyorum. Hatta bide eliyle falan gösterir. Senkronize olacakmış vs vs.. yok artık.
Şuan bir çok araçta debriyajı kavrama noktasına getirdiğinde ilerlemeye başlar... önce bunu öğret adama... adam bi öğrensin, ezberlesin kavrama noktasını, kasları alışsın.. daha bunu çözemeyen adamı defalarca bi anda debriyaj gaz yaptırıp istop ettirip moral bozduruyorsun... ofluyosun pufluyorsun.
Herkes araç kullanabilir ama herkes eğitimini veremez. Verince böyle bi laf çıkıyor işte.
Aslinda bakarsaniz tamda dediginiz oldu yarim debriyaji soyledim.gostermedi donus yaparken yani 8 cizirken yarim.debriyajda don dedi ama onu gostermedi sordugum halde desenize.arkadas ogretmek.istememis bana
-
30 Ağustos 2015, 22:26
İlk aldığımda boş arazide ne kazalar yaptığımı anlatsam şaşırırsın o yüzden korkma üzerine git korkularının bozma morelini
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)