MT-07 motosikletin ön ve arka lastiğinin bittiğini nasıl anlayabilirim?
Motosiklet dururken el & göz ile kontrol ederek anlayabilme şansımız var mı?
MT-07 motosikletin ön ve arka lastiğinin bittiğini nasıl anlayabilirim?
Motosiklet dururken el & göz ile kontrol ederek anlayabilme şansımız var mı?
Diş derinliği azalınca veya lastikte diş olmasına rağmen eskisi kadar yol tutuşu yoksa lastik bitmiştir.
Yanaklarda çatlaklar varsa bitmiştir.
15 bin de yol tutuş kayıpları belirginleşir 20 bin de çöp olur..
Rosso 2 için 250 300 cc makinada 13 16 bin kmler arasıdır.
Dolaylı olarak. Daha çok kullanıma göre değişir. Misal pistte yarışan motorun lastiği günlük kullanımdakinden çok daha çabuk eskir. Kullandığınız yollar bozuksa çabuk aşınır. En doğru yöntem lastiğin üzerindeki olukların derinliğini ölçmek.
Ayrıca az kullanılsa bile lastik zamanla sertleşiyor. Tutuşu azalıyor. 3 yıldan sonra aşınmamışsa bile o lastikten şüphe edebilirsiniz.
Bendeki rosso 2 15bin kusurde.
On iyi durumda. Arka bitik. Sadece arka değişip 10 bin daha idare ederim diyorum. Bu konuda bilgisi olan var mi ? ( sağlıklı olmayacağını ben de biliyorum. Sadece iyi durumdaki on lastiği daha çok kullanarak parayı sokağa atmak istemiyorum. )
uzun süre kullandığım motosiklet sınıfları için belirttim bu rakkamları, surekli pistte donen motorun arka lastiği 5000 km bile gitmez elbette
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------
Kullanım şartlarına ve yola göre bu rakkamlar değişir ama insani şartlarda sürülen bir motorun lastikleri 15 bin de performans kaybı yaşatır , 20 bin de guvenlik adına değişimi gereklidir, ha adam var lastigin telleri çıkana kadar 30 bin 40 bin gider ama bu riske değer mi ?
Örnek olması açısından Metzeler M5 Sportec, 8-9K km'de bitiriyorum.
Lastiklerimi hiç bitiremeden sattım motorlarımı Rosso 2 yi 8 bin km 250cc de Road 4 ü 6 bin km 500cc de kullanabildim
Not:Rosso 2 Road 4 ü döver
İrc ile 15k yaptım bitmiş midir
Şaka bir yana kesinlikle değiştirmek lazım ama öğrenciyiim para yok . F/P bakımından lastik tavsiyesi varmıdır ?
Şu anda rosso2 bence, pilot street'ten daha ucuz 700tl
Bir de mitas mc50 var 544tl miş set olarak
http://www.lastikdeposu.com.tr/mitas...ZOsaArXL8P8HAQ
İrc ile Total de 40 bin yaptım. 25binden önce bitmesi mümkün değil. Rahatlıkla kullanın.
Rossolari takali 1 yıl oldu. On iyi arka cacik oldu. Mitasa döneceğim heralde.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)