evinizden uzak okuduğunuz yerde gerektiğinde 3 kuruşun hesabını yapıyorsanız, biraz da benim gibi pinpirikli olunca işte insanın kafasında kırk tane tilki dolanıyor
konuya biraz değişik girdim galiba ama karışık bişey yok eminim günde en az 50 tane benim gibi acemi gelip açıyordur bu tarz başlıklar. lafı fazla dolandırmadan gerekli bilgileri yazıp merak ettiğim konulara değineyim en iyisi:
yaş 21 boy 186 kilo 75
b ehliyetim mevcut, herhangi bir 2 tekerli araca(bisiklet hariç) artçı olarak dahi binmişliğim yok
bütçe 4 bine kadar
internette takip ettiğim birkaç ilan var birini örnek olarak yazayım: 2007 pioneer xf200-2a/16.000km/2000 fiyat
bir diğeri de 2012 model kuba superlight 150 /18.000km/ 3.5 bin civarı bir fiyat
tabi motoru almadan önce ehliyet işini halledicem, kullanmasını da çabuk öğreneceğimi düşünüyorum zira sürekli gerek sizlerin mesajlarını gerek altın elbiseli adamvs youtube kanallarını takip ederek bilgi edinmeye çalışıyorum.
gelelim kafamda dolaşan tilkilere, hocam tek bi sorun var, eğer sıfır bi motorsiklet alabilecek güçte olsam derdim tasam kalmayacak çünkü ilk bakımlarını rodajını vesaire ben yapmış olacağım ve motorun akıbetini de en iyi ben bileceğim doğal olarak. fakat 2. el konusu açıldığı anda bana bi ürperti geliyor zira günümüz Türkiyesinde sahtekar insanlar çoğunlukta olmakla beraber devletin en üst kademelerinde dahi bulunabiliyorlar iken 2. el sorunlu motorunu bana kakalamak isteyen bi zat neden sahtekarlık yapmasın? rodaj dönemi nasıl geçti, motor kaç kere düştü kalktı, sürekli yüksek devirlerde mi kullanıldı, nası bi yerde muhafaza edildi vs bir ton soru da beraberinde geliyor.
pek çok başlık gezdim, uzun uzun listeler okudum motorda neleri kontrol etmeliyim diye fakat bana o kadar uzun ve çetrefilli geliyor ki o listelere baktıkça bi darlanıyorum keşke karpuzu kesip içine bakmak kadar kolay olsa bu işler diyorum zaman zaman, ama eminim işinin ehli için benim gözümde büyüttüğüm kadar zor bi olay da değildir ki umuyorum ki aranızda bu kategoriye giren insanlar vardır.
genel olarak endişelerim bu şekilde. umarım derdimi anlatabildim ve sizden bilgilendirici birkaç mesaj alabilirim fakat anlayamayan arkadaşlar için de iki net soru sorarak mesajımı sonlandırıyorum
1. ilk ilandaki 2 bin liralık motoru alırsam beni bi o kadar daha masrafa sokacak kadar sıkıntı çıkarır mı. bu motor hakkında internetten hiçbir bilgi alamadım, kullanıcı yorumu vs hiç bişey yok
2. ikinci ilandaki motor 2. sahibi tarafından satışa konulmuş ve eleman bu motoru aldıktan kısa bi süre sonra ve görece düşük bir fiyattan satmaya çalışıyor. acaba motorun bi kusuru mu var da bu kadar erken ve uygun fiyatla elden cıkarmak istesin? bir de kuba superlight bildiğim kadarıyla muadillerine göre daha sağlam bir makine(yanılıyorsam düzeltin) hadi sorunlu diyelim beni çok üzecek bir sorun çıkarır mı yani düşük fiyata aldanıp riske girmeye değer mi?