Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yine bir sıkıntım var..

REKLAM ALANI
    Serdarberke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Xmax 250 ABS
    tamam biliyorum daha acemiyim ama sağa virajlarda fena değilken,iyi bir şekilde şağa yatabiliyorken,sol virajlarda sıkıntı yasıyorum,sola yatırırken çok zorlaniyorum,yatıramıyorum makineyi..
    Tecrübeleriniz ne der acaba?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    lifan200 shalter
    Aynı sorun bendede var

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Eğitim al kardeş.

ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom
    Bence tamamen şartlanma ile alakalı, otomobil kullanırken sola dönüşlerde sıkıntı yaşıyor musun?

Motosikleti
    TVS Apache Rrt 150
    Bende de benzer bi durum vardı, zincir ayarı yaptırırken yapan eleman tekeri yamuk sabitlemiş. Tekeri tutan somunların ordaki çentiklerin sayısı iki tarafta farklıydı yani (çok anladığımdan değil ama sonra düzelttirmeye gittiğimde söylediler böyle bişeydi galiba). Ama scooterlarda böyle bişey olabiliyor mu bilmiyorum..
    sezgingulmez bunu beğendi.

sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    benim bünye sola yatırmaya elverişli bisiklette de motosiklette de :, sağa da yatırıyorum ama biraz fark lı sanki ezbere gibi hani oluyor ama okadar keyif vermiyor
    aynı gaz aynı kontra sola yatıştan örnek alır gibi
    bu arada sağ elimi kullanıyorum yazı yazarken

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cozumu yok dostum, su an linki bulamiyorum ama Rossi bile saga soldaki gibi yatamiyorum der. Saga 60 derece yatip lastigini eritirken sola 45 derece bile yatamayabilirsin, bu icguduseldir. Iki tarafa da kusursuz yatmak da hurafe degil ama egitimle ya da tecrubeyle de cok alakali degildir. Bir tarafa digeri gibi yatamiyorsan girdigin virajda tam yatamadigin kisimda daha dikkatli olman disinda onerilecek cok bir sey yok

zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Virajda sağa fazla yatırıp, sola yatıramamanın sebebi siz ya da motor değil, yolun yapısıdır. Şehirler arası yollar, yağmur suyunun yolda birikmemesi için hafif balık sırtı şeklinde yapılır. Dikkat ederseniz, yolun dış tarafları, orta kısmına nazaran 10-20 cm daha alçaktır. Sağa viraja girerken, dışa yaklaştığımız için, zaten sağa eğimli bir zeminde yol alıyoruz. Bu nedenle merkezkaç kuvveti etkisi ile motorun tekeri yola iyi tutunur. Ancak sola dönerken, teorik olarak yolun ortasında yol almamız gerekir (Yolun sol yarısı karşıdan gelen araçlara ait olduğu için). Burası tamamen düz bir zemindir. Bu nedenle sola virajda, sağa viraj gibi yatıramayız. Eğer viraj çıkışını görüyorsak ve önümüz tamamen boş ise, sık sık yolun tamamen sol kısmına da geçip, viraj döndüğümüz olur. Eğer bu sola eğik zeminde yol alırsak, işte o zaman sağa virajdaki kadar yatırma şansımız olur. Bu söylediğim teknik husus 4 tekerli araçlar için de geçerlidir. Ancak şehir içi yollar için bu teknik ayrıntı geçerli olmayabilir. Çünkü şehir içi yollarda balık sırtı eğim oldukça az verilir veya hiç verilmez.
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

Serdarberke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Xmax 250 ABS
    Alıntı zileliorhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Virajda sağa fazla yatırıp, sola yatıramamanın sebebi siz ya da motor değil, yolun yapısıdır. Şehirler arası yollar, yağmur suyunun yolda birikmemesi için hafif balık sırtı şeklinde yapılır. Dikkat ederseniz, yolun dış tarafları, orta kısmına nazaran 10-20 cm daha alçaktır. Sağa viraja girerken, dışa yaklaştığımız için, zaten sağa eğimli bir zeminde yol alıyoruz. Bu nedenle merkezkaç kuvveti etkisi ile motorun tekeri yola iyi tutunur. Ancak sola dönerken, teorik olarak yolun ortasında yol almamız gerekir (Yolun sol yarısı karşıdan gelen araçlara ait olduğu için). Burası tamamen düz bir zemindir. Bu nedenle sola virajda, sağa viraj gibi yatıramayız. Eğer viraj çıkışını görüyorsak ve önümüz tamamen boş ise, sık sık yolun tamamen sol kısmına da geçip, viraj döndüğümüz olur. Eğer bu sola eğik zeminde yol alırsak, işte o zaman sağa virajdaki kadar yatırma şansımız olur. Bu söylediğim teknik husus 4 tekerli araçlar için de geçerlidir. Ancak şehir içi yollar için bu teknik ayrıntı geçerli olmayabilir. Çünkü şehir içi yollarda balık sırtı eğim oldukça az verilir veya hiç verilmez.
    Abicim teşekkür ederim ilgin için,söylediğin gerçekten doğru..ancak eğimsiz düz tekşerit(hatta boş bir arazide bile)sokak Aralarındada sıkıntı yaşıyorum ben��

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------

Alıntı sahin08 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim bünye sola yatırmaya elverişli bisiklette de motosiklette de :, sağa da yatırıyorum ama biraz fark lı sanki ezbere gibi hani oluyor ama okadar keyif vermiyor
    aynı gaz aynı kontra sola yatıştan örnek alır gibi
    bu arada sağ elimi kullanıyorum yazı yazarken
    Bende ayak sol,el sağ😄

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------

Alıntı ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence tamamen şartlanma ile alakalı, otomobil kullanırken sola dönüşlerde sıkıntı yaşıyor musun?
    Evet

sagat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs rtr 150 apache
    aynı sorun bende de var. kontraya girerken gidonun sol tarafını yeterince ittiremiyorum bu sebeple sağa dönüşlerdeki performansı sola dönüşlerde yakalayamıyorum. büyük ihtimalle sizin sorununuz da aynı, gidonu sol elinizle ittirirken sağ elinizle de hafifçe çekmeyi deneyin bir ihtimal işinize yarar.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    ilginc aslinda saga kontralar biraz daha zordur gaz veren elin oldugu icin.. sol daha rahattir..

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Acemilikle alakalı. Çalışırsan yatırabilirsin. Burada yapılan hata her iki tarafa da aynı şekilde yatırmaya çalışmaktan kaynaklanıyor. İnsanın sağı solu farklıdır. Zayıf tarafın için ayrı bir teknik geliştirmelisin.

Ben böyle bi sorun yok.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Bende düşük hızda sağa dar dönüşler sıkıntılı ve çalışmalarımda sorunumu yavaş yavaş aşıyorum. Boş asfalt bir alan bulursanız düzenli çalışmanızı şiddetle tavsiye ederim.

langdon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Hocam solak mısınız? Onunla ilgili olabilir. Ben sürücü kursunda eğitim alırken eğitim yolu hep virajı sola veriyordu. Bir kere de sağa döneyim derken motoru düşürdüm. Hocaya sordum sağ elimizi daha aktif kullandığımızdan sağ tarafa yapılan baskı soldan fazla olabiliyor o yüzden sağa dönüşler hep daha zordur demişti(sağ elini kullananlar için) Sizde de buna benzer bir durum olabilir diye düşündüm.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)