IRC lerle gelir hepinizi üzerim
haftada bir kez fren üzerine çalışıyorum
hiç frenleme çalışması yapmadım
motorun ve kendimin frenleme limitim mükemmel
abs var gerek duymuyorum
Boş yollarda giderken bazen anlamsız şekilde logar kapağına kadar, şu tabelaya kadar durabilecek miyim diye fren çalışması yaparım. Millet tek teker çalışması yapar ben fren :D faideli bir husus..
Ben bu motorun frenlerine alışamadım bir türlü.Lastik basınçların dan ötürü bi sıkıntı zaten var musait günde havalarıni kontrol edeceğim.
Özellikle ön frene dokununca motor sanki kafa sallıyor hissi beni ürpertiyor doğrusu,Arka frene bastığımda yılan gibi S çizmesi de ayrı mesele.
İki freni dengeli kullansamda bi acayiplık oluyor.
34 HSK 57
ASYA AS125 T21 - DAELIM S2 250 - SUZUKI AN 125HK
MONDİAL MASH
Girisimci ruhunu takdir ediyorum @barodi. Ama oyle gelin deyip insanlari nereye ve tam olarak ne amacla cagirdigin belirlenmeden olmaz. O yuzden bu girisimin de burada kalir
Fren konusu birinin size "ogrettim artik hazirsin" diyebilecegi bir sey de degildir. Calisacaksiniz. Gerekirse duseceksiniz. Zaten fren yapmayi bilmiyorsaniz bir sekilde dusersiniz oyle de ogrenirsiniz.
balıkesir merkezde olursa haftasonu istediğiniz saatte gelebilirim.
Barodi sen mekanı buş ben org ederim, ama tek başıma değil yardım ederseniz.
Yer için bir arkadaşın dediği gibi yeterli hıza ulaşabilecek büyüklükte asfalt otopark olabilir, oto pazarları olabilir (hafta içi boşlar), şehrin uç noktalarında yeni yapılan ve trafiğe açılmamış bağlantı noktaları vs olabilir.
çoğunluk olmasa da 3-5 motor bir araya gelip daha önce saydığım fren hakkındaki bütün kafa karışıklıklarını deneyip videoya alırsak çok faideli olur.
Handycam var ben de ama bir de tripot olursa daha kaliteli olur.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
bir gun kapali alan da fren egitimindeyiz, arka fren calisiyoruz max fren basinci ile, cocugun biri sen arka yerine one asil , aboww bir gurultu toz duman eleman asfalta yapisti direk amansizca opercesine..
https://www.google.com/maps/dir//Sah...1!2d40.8713656
burasıda olabilir... bi organizasyon olursa katılabilirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
yanlış oldu sanırım dogrusu bu
https://www.google.com/maps/place/Th...08c041!6m1!1e1
@kamandes, ne var burada? otopark mı?
Organizasyon yaparsanız sorumluluk almış olursunuz. Oraya bi ambulans getirmeden millete buyrun benim yaptığım gibi yapın deyip acemi adamı 50'yle düşürür, kolu bacağı kırıldığında, sorumlu duruma düşersiniz. Aldığım eğitimlerde kırk tane şey imzalatırlardı, yine de bi sürü önlemle yaptırdılar bu denemeleri. Hele ki biraz yaşça ufak bi arkadaşa bişiy olsa, ailesinin dilinden kurtulamazsınız. Siz bi kaç arkadaş toplanıp denemekten şaşmayın. Bu iş için organizasyon yaptığınızda apaçisinden acemisine kadar dolacak oraya. Nasıl ki buluşmalara aradan makas atmaya, lastik yakıp, ön kaldırmaya gelen var, buna da tutar manyağın biri gelir. Sen 30 la 50 yle gel dur dersin o hava atıcam diye 80 le gelir, boynunu kırıverir. Benden tavsiye vermesi, karar sizin tabi.
Tam da dediğin gibi kardeşim, Siz bi kaç arkadaş toplanıp denemekten şaşmayın. biz buradan bir kaç arkadaş toplanıp yapalım diyoruz bu işi.
Birilerine eğitim vermeye, ya da herhangi bir hizmet verip karşılığında ücret almaya filan niyetimiz olmadığı gibi bir sorumluluk da doğmaz.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Boş bi alan var hemen sahil yolu kenarında
Bence yasdal'in dedikleri hakli olmak ile beraber organizasyonu kucuk capta da tutabilirsiniz. Limitlerini bilen insanlar ile gayet yapilabilir yeter ki iyi organize edilsin.
Anadolu yakasında pendikte pazar kurulan bir alan var sanırım orası da kullanıla bilir. sahil yolunda marinanın ilerisinde solda.
Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.
Zaman ve yer buldukça pratik yapmak lazım. Motoru genelde sürdüğümüz hızlarda da pratik yapmak lazım. Ama üşeniyor, yapmıyorum. Bu nedenle en azından yılda bir kere yaz başlarken kapalı alan eğitimi almayı uygun görüyorum. Yılda bir hiç yapmamaktan iyidir diye de kendimce mantık uyduruyorum.
Hemen hemen butun trafik isiklarinda fren calismasi yapiyorum. Limon sikma teknigim hizla gelisiyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)