Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: fren çalışması yapıyormusun ?

Katılımcı sayısı
85. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • haftada bir kez fren üzerine çalışıyorum

18 21.18%
  • hiç frenleme çalışması yapmadım

49 57.65%
  • motorun ve kendimin frenleme limitim mükemmel

9 10.59%
  • abs var gerek duymuyorum

9 10.59%
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

maksimum ve panik fren çalışması yapmak isteyenler gelin sizi davet ediyorum.

Motovento
    REKLAM ALANI
    kukuleta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı savinelli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kesin çalışma yaparken düşerim :(
    Emin ol tekbaşına olmazsın
    Çağdaş şen bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı savinelli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kesin çalışma yaparken düşerim :(
    hazırlıklı ve bilinçli düşmek süpriz düşmekten iyidir

düşmek motorculuğun fıtratında var, düşmekten korkmayın.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı barodi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asfaltta bos bir asfaltta ama nerde bilmiyorum. Ne zaman etkinlik acsam yada biryerlere davet etsem kimse gelmiyor. Acaba bayan nick acip öylemi konu acsam o zaman baya gelen olur diye dusunuyorum.
    buz pistinde yapacak değiliz tabi ki de yer olarak nerede diye sormuştum, hangi şehir, hangi ilçe, hangi cadde, hangi asfalt?

fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar
    oylama kısmına hergün çalışıyorum eklenmesi gerekiyor
    trafikte hergün uygulamalı şekilde çalışıyorum

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buz pistinde yapacak değiliz tabi ki de yer olarak nerede diye sormuştum, hangi şehir, hangi ilçe, hangi cadde, hangi asfalt?
    İstanbulda ama hangi ilce orasi mechul.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------

Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Etrafımda asfalt olup da boş olan bir alan yok, ama sık sık önüm ve arkam müsait olduğunda hızlanıp abs yi devreye sokmadan, amortisörleri eze eze, lastiğe yük bindire bindire limitlerinde fren yapmaya çalışırım.

Çok da fazla motora bindiğim söylenemez bu sıralar, ama fikir süper.

Ben de ne zamandır bir kaç kişi bir araya gelip;

abs'li ve abs'siz motor karşılaştırması

ön fren, arka fren karşılaştırması (ön freni kullanmayan çok insan var hala)

Debriyaj sıkarak ve sıkmayarak frenleme

Gibi testler yapıp güzel ve bilgilendirici videolar çeksek diye iç geçiriyordum.

Ben varım bu işe, tam bir gün harcayıp hem eğlenceli hem de yararlı videolar çekip insanlara faydalı olabiliriz.
    Abi benim davete kimse gelmiyor. Sen öncülük etsen bu ise gelen olur .yeri mekani gunu belirlesen vs.

seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    Alıntı barodi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbulda ama hangi ilce orasi mechul.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------

Abi benim davete kimse gelmiyor. Sen öncülük etsen bu ise gelen olur .yeri mekani gunu belirlesen vs.
    Madem istanbul F1 Istanbul park iyidir bence

Motosikleti
    Alıntı seta34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Madem istanbul F1 Istanbul park iyidir bence
    20 dakkası 100 yuro

Motosikleti
    38 kişi ankete katılmış 23 kişi hiç fren çalışması yapmamış. Bu çok ciddi bir rakam yüzde 60 imiz hayatı önem taşıyan bu uygulamaları bence zor durumla karsilasmamalarindan , veya herhangi bir çukur taş tümsek ani hareketle yaya ve hayvanların yola firlamalarina denk gelmediği,daha doğrusu gerçek anlamda panik fren , olsun dalgınlık ta olsun, ani hızlı gitmelerde olsun , takip mesafesi kacirmakta olsun , trafiğin aniden durduğu durumlarda olsun vs vs ...
    Ciddi anlamda fren yapma ihtiyacını karşılaştıran durumlar nadir de olsa birgün bir yerde gerçekten ihtiyaç duyulduğunda ön frene verilmek istenen o basıncı vermek istesenizde düşme korkusuyla verememenin acizligi çok daha kötü durumlara yol açabilmektedir.
    Bu yüzden bu davete gelecek kişiler en azından ön frenin gerçek gücünü azda olsa görebileceklerdir. Çünkü yüzde 70 mız ön freni gerçek anlamda kullanamıyoruz ve kullanmaktan korkuyoruz. Oysa motosikleti durduran cruser choper hariç çoğu motorlarda yüzde 70 ön frenin durdurmakta dır. Dikkatinizi cektimi bilmiyorum motosiklet kullanıcıları arka frene abanabilirken ön frene arka fren gibi abanmakta sıkmakta tedirgin oluyor. Gelin size limitlerimizi zorlayalim diyorum.

sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    kimse demiyor ki aga yavaş gidin niye gazı kökleyip fren tutuyor mu diye deniyonuz

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    1- acil durum freninde insanların düşmemesi için asfalt güzel olacak.
    2- motorların 60km/h kadar süratlenip, fren yapabileceği kadar boş alan olacak.
    3- istanbulda olacak.
    4- Tahmini 10 motosikletli için bekleme alanı olacak.
    5- Halka açık olacak.

Ben olsam bu koşullara uygun bi yeri aramak yerine sayısal oynarım, böyle mekan arayan arkadaşlara başarılar dilerim.

Motosikleti
    Honda NC750D Integra 2016 Majestik Gri
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hazırlıklı ve bilinçli düşmek süpriz düşmekten iyidir

düşmek motorculuğun fıtratında var, düşmekten korkmayın.

düşmekten korkmuyorum 2 kere düştüm zaten ama pcx her düşmede masraf çıkarıyor :(

Alıntı kukuleta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emin ol tekbaşına olmazsın
    grup düşmesi

Motosikleti
    evet bi de asfalt olayı var.
    denediğimiz yoldaki asfalt pist asfaltı gibi çok güzel olabilir ancak istanbulun şehir içi trafiğinde aynı şekilde fren yapmaya kalkışırsanız yere yapışırsınız.

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250 cc
    Valla ben ne kadar fren e asılırsam asılayım durmada sorun yasamıyorum. motoru gecen hafta aldım ve bır kac saatlık deneyımım oldugundan henuz 50km hız uzerıne cıkma fırsatım olmadı (:

Şaka bır yana guzel bır organızasyon. Motorda her ne kadar ıı olmasamda usta bır bısıkletcıyım ve bısıkletın lımıtlerını bılmem benı buyuk kazalardan kurtarmıstır.

Boyle organızasyonlara suan ıcın katılabılecegımı sanmıyorum cunku e5 e vs cıkmam ıcın bıraz erken oldugu dusuncesındeyım (: He gelırsenız bahcelıevlere o zaman katılırım ama orada da bırakın alan bulmayı motoru park edecek yer bulamazsınız (:

Motosikleti
    Honda NC750D Integra 2016 Majestik Gri
    ben her halükarda izlemek için bile olsa gelirim ama pcx gibi bir motor kullanmama rağmen aralara girmeyen, takip mesafesini fazla fazla koruyan ve şehir içinde panik fren yüzünden bir sefer düştükten sonra şehir içinde oldukça sakin ve temkinli, daima nereden ne çıkar diye düşünerek sürerim. sürekli gidip geldiğim yollarda biraz daha rahat olsamda özellikle ilk kez gittiğim yollarda tedirgin ve yavaş kullanırım. bence en önemlisi acelem varken motosiklet kullanmam veya geç kalmayı kabul ettikten sonra geçerim gidonun başına.
    kahve bunu beğendi.

afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cross motorum varken tek başıma denemeye bile cesaret edemediğim bi tümsekten arkadaşım geçti diye arkasından bende atlayıp yere çakılmıştım, Böyle bir organizasyona karşı değilim ama herkesin bilgi ve tecrübesi freninin ve lastiğinin kalitesi bir olmadığından gaza gelmeyin, gaza gelmeseniz bile cesaret alıp da bi deneyim demeyin. Maksat toplanıp bilgi paylaşımı yapmak olsun birbirinizi taklit etmeyin nacizhane tavsiyemdir tekeriniz düz bassın.

Motosikleti
    Daha kimseden ses seda banu alkan yok.
    Demekki herkes fren konusunda uzmanlasmis.
    Yuzde 70 imiz hic fren calismasi yapmamis.
    İlginc.
    Yada bu fren olayini kimse önemsemiyor.
    Yada yemiyor dusmektenmi korkuyorsunuz da gelmiyorsunuz yoksa he
    Kendine guvenen beri gelsin
    Gelin birlikte
    [IMG][/IMG]
    Sıkalım

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Birlikte olmasa da kendiniz gidip çalışın. Asfalt her yerde aynı değil, yavaş gidin, temkinli sürün, freni köklemeye ne gerek var diye bahaneler amcak sizi düşürür. Öğrenmekten korkmayın bu kadar
    barodi bunu beğendi.

okan kömür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda grom
    İstanbul avrupa yakasında olursa katılmak isterim bende yararlı olur hem fazla kisi calısınca daha yararlı olur
    barodi bunu beğendi.

Ben gelirim. Bos alan olarak Atakoy'de Sinan Erdem Spor Salonu var, burayi biliyorum bir tek. Motora alismak icin buraya gidiyordum, daha motorum 3 bin'de ve benim de km. tecrubem bu kadar. Sizlerden bi' seyler ogrenmek icin gelirim.

https://www.google.com/maps/place/Sinan+Erdem+Spor+Salonu/@40.987931,28.852727,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xfbc0c6e1f35ab38e
    barodi bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Traveler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben gelirim. Bos alan olarak Atakoy'de Sinan Erdem Spor Salonu var, burayi biliyorum bir tek. Motora alismak icin buraya gidiyordum, daha motorum 3 bin'de ve benim de km. tecrubem bu kadar. Sizlerden bi' seyler ogrenmek icin gelirim.

https://www.google.com/maps/place/Sinan+Erdem+Spor+Salonu/@40.987931,28.852727,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xfbc0c6e1f35ab38e
    bizden ancak freni yanlış yaptğımız zaman nasıl düşülür onu öğrenebilirsin
    Traveler bunu beğendi.

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)