Anket: fren çalışması yapıyormusun ?
- Katılımcı sayısı
- 85. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
haftada bir kez fren üzerine çalışıyorum
-
hiç frenleme çalışması yapmadım
-
motorun ve kendimin frenleme limitim mükemmel
-
abs var gerek duymuyorum
maksimum ve panik fren çalışması yapmak isteyenler gelin sizi davet ediyorum.
-
24 Ağustos 2015, 23:36
kaçımız her hafta fren çalışıyoruz? kaçımız motorun fren limitlerini biliyor? kaçımız panik frende lastikleri kitlemeden durabiliyor. kaçımız hangi hızlarda ne kadar zamanda nerede durabileceğini kestirebiliyor?
gelin birlikte çalışalım pratik yapalım .
hem bu sayede kendi limitlerimizi hemde motorun limitlerini öğrenmiş oluruz. ayrıca bu pratikleri sürekli yapmak gerekiyor !!! ;
çünkü her zaman frene ihtiyaç duymadığımız ; için ;
tıpkı motoru sürmeyi bıraktığımızda veya spor yapanlar nasıl yapmadığı zaman hamlaşıyorsa bu frenleme pratiklerini yapmadığımız zaman kesinlikle insan frenlemeyi yani panik fren olsun maksimum fren olsun unutuyor.
boş bir yer bulalım orda fren çalışalım ne dersiniz ? düşmeyiz allahın izni ile gelecekler full koruma gelirse iyi olur. özellikle dizlik ve bot .
inanın fren pratikleri bitiminde yani antreman sonunda daha bir güven gelecek size en azından panik anında daha soğukkanlı olacaksınız.
bana sakın demeyin eğitim e gidin diye. ben hepsine gittim honda olsun gis olsun. 1 veya 2 defa fren çalıştıyorlar. yani toplasan 10 dk .
oda doğru frenleme nasıl olur diye gösteriyorlar.
yani motorun limitlerinde bir frenleme gösterilmiyor. onuda zaten hocalar şöyle söylüyor. boş alanda çalışarak kendinizi test edin diyor.
işte bende kendimizi test edelim diyorum. ?
Reklamlar
-
24 Ağustos 2015, 23:42
ilk önce pratik yerine teori yapılırsa, daha iyi sonuçlar alınır. Bunuda fren ustasından duymak gerek
-
24 Ağustos 2015, 23:42
Ya abi alinma ama bana yakin biryerdeyse sirf seni izlemek icin gelirim ben cunku ciddi anlamda cok merak ediyorum nasil fren yaptigini, inazumanin fren videosuna yaptigin yorumdan sonra bu algi olustu kafamda yararli olur ama eger cidden dedigin kadar iyiysen benim ogreneceklerim var senden.
Cunku benim cbr bazen arka frene kokleyince abs gibi catcatcat diye ses yapip guzel islem yapiyor bazende adeta bir deniz yilani gibi kivriliyor :D
-
24 Ağustos 2015, 23:55
seta34 adlı üyeden alıntı
Ya abi alinma ama bana yakin biryerdeyse sirf seni izlemek icin gelirim ben cunku ciddi anlamda cok merak ediyorum nasil fren yaptigini, inazumanin fren videosuna yaptigin yorumdan sonra bu algi olustu kafamda
yararli olur ama eger cidden dedigin kadar iyiysen benim ogreneceklerim var senden.
Cunku benim cbr bazen arka frene kokleyince abs gibi catcatcat diye ses yapip guzel islem yapiyor bazende adeta bir deniz yilani gibi kivriliyor :D
hiç bir zaman iyiyim demedim. sadece motorumun ve kendi limitlerimi biliyorum hepsi bu. yoksa ben amatör bir insanım. 24000 km dir kullanmış olduğumum motorumun huyunu çok iyi biliyorum hepsi bundan ibaret. yoksa başka bir motosiklette kesinlikle iyi frenleme yapabileceğimi kestiremiyorum. çünkü herkesin motoru gücü lastiği vs vs çok farklı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------
seta34 adlı üyeden alıntı
Ya abi alinma ama bana yakin biryerdeyse sirf seni izlemek icin gelirim ben cunku ciddi anlamda cok merak ediyorum nasil fren yaptigini, inazumanin fren videosuna yaptigin yorumdan sonra bu algi olustu kafamda
yararli olur ama eger cidden dedigin kadar iyiysen benim ogreneceklerim var senden.
herkesi davet ediyorum aynı anda aynı yerden start alıp belli bir hızda ilerlerken frenin başlaması ile ne kadar mesafede duracağız . yani benim asıl amacım hem rekabet olur ve bu rekabet ile (hırs yapmamak şartıyla) kendi limitlerimizi öğrenerek hayati önem taşıyan bu pratiği reel hayatta motor sürerken uygulayabilmektir.
yoksa benden daha iyi fren yapanlar çoktur. çünkü bu öyle birşeyki bu fren çalışmasını yapmadığın zaman hamlaşıyor insan. ama sürekli çalışsan ne teker kitlenir nede paniklersin.
-
25 Ağustos 2015, 00:17
-
25 Ağustos 2015, 00:28
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
nerde olacak?
Asfaltta bos bir asfaltta ama nerde bilmiyorum. Ne zaman etkinlik acsam yada biryerlere davet etsem kimse gelmiyor. Acaba bayan nick acip öylemi konu acsam o zaman baya gelen olur diye dusunuyorum.
-
25 Ağustos 2015, 00:33
Forumda ilk defa bu tarz bir konu açılıyor sanırım. Bu nedenle tebrik ve teşekkür ederim.
Bilgi ve fikir alışverişinde bulunup uygulayarak denemeler yapabilir ve bazı şeylerin değiştiğini görebilirsiniz.
Ankara'da olmam nedeniyle bu olayı uzaktan da olsa onaylıyor ve imkanı olan arkadaşları davete uymaya teşvik ediyorum
-
25 Ağustos 2015, 00:39
Düşen olursa "aha bu bu zorla getirdi bizi" derler
-
25 Ağustos 2015, 00:49
Bakışınızı düşğrmeyin, ağırlığınızı öne vermeyin, kollarınız gevşek kalsın ve bir de yanınıza tebeşir alın... Kolay gelsin
-
25 Ağustos 2015, 01:00
bazen fren yapmamak en iyisidir olana razı olacaksın
-
25 Ağustos 2015, 01:29
Motoru tanımak, huyunu suyunu öğrenmek deniyor ya; hah işte onu frenlemedeki tepkisini öğrenmeye diyorlar olsa gerek.
Neticede tanışmayı başarıyla geçip, karar kılıp, çıkmaya başladınız. Tokadı yemeden neler yapabileceğinizi bilmeniz lazım.
Görüp beğendiğiniz bir motoru alıp yola çıktığınızda ...
-
25 Ağustos 2015, 02:01
Abi en son sen motordan soğumuştun orada kaldım ben
-
25 Ağustos 2015, 02:03
tinerci adlı üyeden alıntı
Abi en son sen motordan soğumuştun orada kaldım ben
benimde aklıma direk o geldi
mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım
-
25 Ağustos 2015, 02:14
barodi adlı üyeden alıntı
Asfaltta bos bir asfaltta ama nerde bilmiyorum. Ne zaman etkinlik acsam yada biryerlere davet etsem kimse gelmiyor. Acaba bayan nick acip öylemi konu acsam
o zaman baya gelen olur diye dusunuyorum.
Yok ondan değil, sen hep etkinlik yapcam diye konu açıp bir iki yorum sonra çamura yattı yan battıya getiriyorsun ondandır
-
25 Ağustos 2015, 08:39
limon gibi sıkacaksın limon, fışşş diye...
-
25 Ağustos 2015, 08:42
Kivirma kacis calisin agalar..
-
25 Ağustos 2015, 08:54
Süper Moderatör
Etrafımda asfalt olup da boş olan bir alan yok, ama sık sık önüm ve arkam müsait olduğunda hızlanıp abs yi devreye sokmadan, amortisörleri eze eze, lastiğe yük bindire bindire limitlerinde fren yapmaya çalışırım.
Çok da fazla motora bindiğim söylenemez bu sıralar, ama fikir süper.
Ben de ne zamandır bir kaç kişi bir araya gelip;
abs'li ve abs'siz motor karşılaştırması
ön fren, arka fren karşılaştırması (ön freni kullanmayan çok insan var hala)
Debriyaj sıkarak ve sıkmayarak frenleme
Gibi testler yapıp güzel ve bilgilendirici videolar çeksek diye iç geçiriyordum.
Ben varım bu işe, tam bir gün harcayıp hem eğlenceli hem de yararlı videolar çekip insanlara faydalı olabiliriz.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
25 Ağustos 2015, 09:04
-
25 Ağustos 2015, 09:56
Edinilecek tecrübede %70 oranında zeminin etkisi olacağından dolayı
aynı tecrübeyi farklı mekanlarda denemek kötü sonuçlanabilir.
Fren çalışmaları F1 olsun SS,RR ortamında olsun tecrübe edilirse sonucu etkiler, aynı pistte dönüp duruyorsun neticede kaplama özel, sıcaklık, lastikler, viraj açıları.
Ama senden önce senin marjinal sınırlarda başarıyla döndüğün bir virajı, arkadaşın rolling burnout ile dönmüş ise senin aynı şartlarda ikinci geçişin tehlikededir. Kaplama üzerindeki gözenekler arkadaşının lastik parçalarıyla dolmuş ve lastik tutunumu 2. geçişinde aynı olmayacaktır.
Bizim yollarımız; motor yağı, 10 numara yağ, lastik izi, toz, çimento, toprak, hayvan pisliği vb. gibi katkı maddeleriyle doluyken en güzel frenleme
tekniği güvenli durabileceğin hızda gitmek olacaktır.
Netice itibari ile 2 teker üzerindeyken panik fren %95 yan yatmayla, 4 teker üzerindeyken çarpışmayla sonuçlanır.
Kontrollü iseniz ön teker üzerinde arkayı kaldırarak durabilirsiniz.
Panik frenleme
http://motosiklettelevizyonu.web.tv/...a__zt9j2a6zozg
Kaplamayı doldurma..
-
25 Ağustos 2015, 10:09
ben kesin çalışma yaparken düşerim :(
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)