Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

arka frene basarken geçen süre

REKLAM ALANI

Motosikleti
    lifan tay 100 - 2012 / emisol 2014 / artık yok :)
    merhabalar. 2 gündür yaşadığım olayların üzerine bu konu kafamı kurcalamaya başladı. 2 parmak sürekli ön frende olduğu için ön frene basarken vakit kaybı yaşamıyorum. ancak ayağımı arka frenin üzerine koyamadığım için, ani fren durumunda çok vakit kaybediyorum. 2 defa saniyelik olaylar yaşadım, ikisinde de ayağımı arka frene koyana kadar olay sonuçlanmıştı. hatta birinde önüne hayvan çıkan arabanın önüme kırması sonucunda tüm yükü ön frene vermek zorunda kaldım, o an ön teker kaydı lakin son anda düşmeden kurtulabildim. ikincisi ise lüks jipe binen orta yaşlı bir teyze çok gereksiz yere üzerime kırarak canıma kast etti. bir dahaki sefere sonuç ne olur bilinmez. hülasa, bu meseleye yaklaşımınız nedir? ayağı sürekli arka fren pedalı üzerinde tutma yöntemi var mı? veya nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    benim ayağım fren üzerinde siz nasıl tutamıyorsunuz

Sepya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Motorunuz racing değilse ayağınızın frende durmasının bir sıkıntısı olmayacağını düşünüyorum

Motosikleti
    lifan tay 100 - 2012 / emisol 2014 / artık yok :)
    Alıntı snappy x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim ayağım fren üzerinde siz nasıl tutamıyorsunuz
    frene baskı uyguluyor çünkü. ayağımdan biraz yukarıda pedal. ayağımın ağırlığı frenleme yapmaya sebep oluyor. pedalı indirsem bu sefer arka frene baskı uygulamak için çok aşağı bastırmam gerekecek, bu da sağlıklı değil.

Sepya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Eğer frenininzi azda olsa yumuşatırsanız böyle bir sorun kalmicaktır.

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Alıntı kordinaryus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    frene baskı uyguluyor çünkü. ayağımdan biraz yukarıda pedal. ayağımın ağırlığı frenleme yapmaya sebep oluyor. pedalı indirsem bu sefer arka frene baskı uygulamak için çok aşağı bastırmam gerekecek, bu da sağlıklı değil.
    Dostum ayaklar parmakucunda ve hep pegde olacak , frenleme yapman gerektiği zaman çekip basıcaksın sonra tekrar geri alıcaksın. Doğru bir oturuş pozisyonu öğrenmeni ve eğitim almanı öneririm.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı kordinaryus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayağın dokunasıya fren yapacak şekilde ayarlıysa fren çubuğu, motor kasisten geçtikçe de fren yapacaktır demektir bu. Arka frende 3-4 santim boşluk iyidir. Zaten arka frenin çok kuvvetli tutması gerekmiyo, yüzde 70 ön fren yüzde 30 arka fren kullanacaksın. Pedal boşluğu azsa ve frene ani basarsan hemen kilitlenir arka teker.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)