arka frene basarken geçen süre
Reklamlar
-
24 Ağustos 2015, 22:10
merhabalar. 2 gündür yaşadığım olayların üzerine bu konu kafamı kurcalamaya başladı. 2 parmak sürekli ön frende olduğu için ön frene basarken vakit kaybı yaşamıyorum. ancak ayağımı arka frenin üzerine koyamadığım için, ani fren durumunda çok vakit kaybediyorum. 2 defa saniyelik olaylar yaşadım, ikisinde de ayağımı arka frene koyana kadar olay sonuçlanmıştı. hatta birinde önüne hayvan çıkan arabanın önüme kırması sonucunda tüm yükü ön frene vermek zorunda kaldım, o an ön teker kaydı lakin son anda düşmeden kurtulabildim. ikincisi ise lüks jipe binen orta yaşlı bir teyze çok gereksiz yere üzerime kırarak canıma kast etti. bir dahaki sefere sonuç ne olur bilinmez. hülasa, bu meseleye yaklaşımınız nedir? ayağı sürekli arka fren pedalı üzerinde tutma yöntemi var mı? veya nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda?
Reklamlar
-
24 Ağustos 2015, 22:17
benim ayağım fren üzerinde siz nasıl tutamıyorsunuz
-
24 Ağustos 2015, 23:05
Motorunuz racing değilse ayağınızın frende durmasının bir sıkıntısı olmayacağını düşünüyorum
-
24 Ağustos 2015, 23:27
snappy x adlı üyeden alıntı
benim ayağım fren üzerinde siz nasıl tutamıyorsunuz
frene baskı uyguluyor çünkü. ayağımdan biraz yukarıda pedal. ayağımın ağırlığı frenleme yapmaya sebep oluyor. pedalı indirsem bu sefer arka frene baskı uygulamak için çok aşağı bastırmam gerekecek, bu da sağlıklı değil.
-
24 Ağustos 2015, 23:34
Eğer frenininzi azda olsa yumuşatırsanız böyle bir sorun kalmicaktır.
-
25 Ağustos 2015, 00:06
kordinaryus adlı üyeden alıntı
frene baskı uyguluyor çünkü. ayağımdan biraz yukarıda pedal. ayağımın ağırlığı frenleme yapmaya sebep oluyor. pedalı indirsem bu sefer arka frene baskı uygulamak için çok aşağı bastırmam gerekecek, bu da sağlıklı değil.
Dostum ayaklar parmakucunda ve hep pegde olacak , frenleme yapman gerektiği zaman çekip basıcaksın sonra tekrar geri alıcaksın. Doğru bir oturuş pozisyonu öğrenmeni ve eğitim almanı öneririm.
-
25 Ağustos 2015, 00:17
kordinaryus adlı üyeden alıntı
Ayağın dokunasıya fren yapacak şekilde ayarlıysa fren çubuğu, motor kasisten geçtikçe de fren yapacaktır demektir bu. Arka frende 3-4 santim boşluk iyidir. Zaten arka frenin çok kuvvetli tutması gerekmiyo, yüzde 70 ön fren yüzde 30 arka fren kullanacaksın. Pedal boşluğu azsa ve frene ani basarsan hemen kilitlenir arka teker.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)