Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Elektirikli motor da giderken sarj etme ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kral KR-13 Elektirikli motor
    Öncelikle herkeze iyi formlar
    Benim şöyle bir sorum olacak bende elektirikli bir motor var Onunla satış yapıyorum ve malesef sadece 15 KM Yol gidebiliyorum
    Aldığım yerde bana 100 KM Yol kat edebiirsin diyolar dı Motor ile çorap giysi satıyorum ve 1. Köyün girişinde şarjım bitiyor sadece 1 köye satış yapabiliyorum Şimdi benim düşüncem şu ben bu motor a nasıl bir devre bağlayıp da yolda giderken şarj edebiitim ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    ben 2 yıl kullandım 90 km gider dediler gidiyordu şuan 50 ye düştü aradan vakit geçti ise akülerini değiştirmeni öneririm

Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    15 km çok az pillerde sorun olabilir yapmak istediğiniz sistem bizim yapabileceğimiz bir şey değil.Kinetik enerjiyi tekrar dönüştürmeniz lazım ,ben olsam aldığım yerle görüşür ve pilleri değiştirdim yok derler ise de pilleri yenileyen yerler var onlara yeniletirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Alıntı SamedYelgel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim şöyle bir sorum olacak bende elektirikli bir motor var Onunla satış yapıyorum ve malesef sadece 15 KM Yol gidebiliyorum
    Aldığım yerde bana 100 KM Yol kat edebiirsin diyolar dı Motor ile çorap giysi satıyorum ve 1. Köyün girişinde şarjım bitiyor sadece 1 köye satış yapabiliyorum Şimdi benim düşüncem şu ben bu motor a nasıl bir devre bağlayıp da yolda giderken şarj edebiitim ?
    merhaba

böyle bir şey imkansız değildir ama yapılması zor ve getirisi az olacaktır

fizik kurallarına göre enerjinin bir kısmı (önemli bir kısmı) hareketli parçaların sürtünmesi sonucu ısıya dönüşür bu kayıp sizin projenizde sürekli olacak ve bir süre sonra enerji üretimi sıfıra inecek zaten araç tekerine bisiklet dinamosu usülü bağlanacak bir üreteç yetersiz kalacaktır ayırca eldeki enerjiyi yeniden hareket enerjisine çevirmeniz (ekstra bir motor) gerekir

sanırsam motorunuz bu

size en kısa zamanda bu markanın satışını yaptığı benzinli modelden almanızı öneririm

malum benzin de pahalı isterseniz basit bir cup motor alıp yan tarafına kasa ekletin

omer2to ve Mengu16 bunu beğendiler.

omer2to - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache rtr 150
    usercom hocamın düşüncesini beğendim yan kasa çok iyi olur hocam
    Usercom bunu beğendi.

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    dostum güneş paneli takabilirsin o şarj eder hareket halindeyken. googleye "elektrikli bisiklet için güneş paneli" yazarsan bi ton bilgi çıkar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Alıntı SamedYelgel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    firmanın internet adresinde menzilin 65km ila 70km olduğu açıklanmış

http://www.kralmotor.com.tr/kr13-truva-3000/

ilk önce aracın akülerinin değişmesi gerekiyor bu aletler yılda bir bazen 2 yılda bir akü eskitir değişmez ise menzil sürekli düşecektir

akülerin yanında aracın "beyin" denen aksamının da değiştirilmesi gerekebilir bir süre sonra

Kral kr-13 4.779 fiyata satılıyor 2. el olarak ise 4.500'e kadar düşüyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...26902276/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...26375959/detay

varmak istediğim nokta şu elektrikliyi elinizden çıkarıp benzinli bir motor alın

motoru çok zorlamadığınız sürece fazla yakmayacaktır

bir de taşımak için römork yaptırırsanız güzel olur elektrikliden daha randımanlı şekilde kullanırsınız

http://www.kocaermakina.com/urunler-yuk-sepetleri/

EnesBeyter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SalcanoWolfS125 Memleketi:Mudurnu/Bolu
    Giderken şarj etme gibi bişey teoride mümkün değil, rampa inerken belki olabilir diğer ihtimalde frenlemede elektrik üretmesi yeni elektrikli otolarda gibi
    Güneş enerjisi ile de şarj ettirilebilir belki düşünmek lazım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)