Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Motosikletli Genci Öldüren Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz, Serbest!

REKLAM ALANI
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Üzücü bir olay. Ölen motosiklet sürücüsüne Allah rahmet eylesin. Maktüle yada cinayeti işleyen kişiye arka çıkmaya çalışmak yerine bu olaydan dersler çıkarmak gerekir. Bir polisin böyle bir olayda hangi hareket tarzı içinde olacağını incelemek bizi aşar. Bu polis eğitimlerinde ele alınacak bir konu olabilir. Ben ikitekercilerin gözüyle olaya bakacağım. Forumda trafikte yaşanan olaylara "ben aynasını kırarım", "kaskla kafa atarım", "adamı fena yaparım", "bileğim çok kuvvetli" modunda yazılar yazanları araştırırsanız sayılarının çok fazla olduğunu görürsünüz. Bu kardeşlerimiz Nasrettin Hoca misali bindikleri dalı kesip tepe üstü yere çakılmadan önce bir şeyler öğrenseler iyi olur. Rahmetli olan arkadaşımız çocukça davranışlar sergileyeceğine(görüntülerde daha önce tekme yediği kaydedilmiş) yasal yollara başvurmayı deneseydi şimdi hayatta olacaktı. Memleketimizde kaç tane psikopatın araçla trafikte seyir halinde olduğunu biliyormuyuz? Kavgaya tutuşacağımız kişinin hiç tereddüt etmeden canımızı alabileceğini düşünüyormuyuz? Kazasız belasız sürüşler...
    bilginozi ve ayna639 bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial Rx3i evo
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1-En başta senin hizmet ettiğin Adalet Sistemi bu adamı "Adam Öldürme" den suçlu bulmuş,cezasını kesmiş.Hem adalet sistemi için çalışıyorsun hem o sistemin verdiği kararlara saygı göstermiyorsun.Bu biraz iki yüzlülük olmadı mı?Adam cinayetten hükum giydi.Varmı ötesi berisi.

2-Gezi olaylarında da,bu olayda da gördük ki polisimiz kanunları bilmiyor bilse de uygulamıyor.Nefsi Müdafa ile ilgili kanun maddelerini bir göz gezdirdim ve bu adamın yaptığı haraket nefsi müfahaya girmiyor ve ceza alır diye yazdım daha önceki konularda.Polis ve polise emir verenlerin kanunlara bilmediği uymadığı bir ülkede vatandaşların kanunlara uyması beklenemez.Bir kanun adamı olarak sizin kanunlardan bir haber beliniz de silah ile sokaklarda dolaşmanız ayrı bir olay.Kanunları bilmeyen bir kanun adamı olarak milleti hak hukuk kanun bilmemek ile suçlamayarak kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.
    3-Öyle hırsızlı mırsızlı konuşmayın zaten 17 Aralık yaklaşıyor sizin patronlarınız "hırsız" kelimesine karşı çok alıngan direk kendinizi kapının önünde bulursunuz.

4-Bizim verdiğimiz vergiler olmasa 0 3000 TL maaşınızı alamazsız.Siz bizim vergilerimizden kesilen para ile aldığınız maaştan vergi veriyorsunuz.Mevçut suç oranlarına bakacak olursak işinizi de pek düzgün yaptığınız söylenemez.

5-Bu ülkede suç oranları günden güne artıyor.Bu forumda daha önce onlarca çalıntı motosiklet konusu açıldı.Polisler ya hırsızları yakalayamıyor yada yakalasa bile ceza almıyor.Kısaca hem adalet sistemi hem polis işlevsiz yada işlevini tam olarak yerine getiremiyor.Özellikle motosikleti çalınmış onlarca hatta yüzlerce kişinin üye olduğu bu forumda sakın polis işini yapıyor biz size hakkımızı helal etmeyiz gibisinden saçmalıklar yazıp kendinizi komik duruma düşürüp şimşekleri üzerinize çekmeyin.

6-Diğer yazdığınız saçmalıkları ciddye bile almıyorum.Biraz solculara b.k atmışınız,biraz Anadolu insanından bahsetmişiniz.Ortaya karışık din-duygu-Anadolu sömürüsü yapmışınız.Benim size diyeceğim madem bu kadar zayıf bir psikolojiye sahipsiniz,madem bu kadar korkaksınız neden polis oldunuz?Bence polisliği bırakıp politikaya başlarsanız çok daha başarılı olursunuz.Meydana çıkıp Mehmet emmi,Hatçe teyze Hasan amca diye palavralar sıkmaya başladınız mı oyları götürürsünüz.Daha önce denendi çalışıyor.

Aslında size diyecek çok şeyim var ama kendimi yorduğuma değmez.Cidden aklım almıyor sizin gibileri.Göreviniz bizim can ve mal güvenliğimizi korumak bu basit görevinizi beceremiyorsunuz bir de üstüne bizim can ve mal güvenliğimizi tehtid ediyorsunuz bir de üstüne gelip burada millete hakaretler tehtidler savuruyorunuz.Allah akıl fikir versin sizin gibi polislere.Sizin gibiler yüzünden olan teşkilatta işini yapan düzgün polislere oluyor.Onların da adı kötüye çıkıyor.
    bakın nasılda benim teorilerimi doğruluyorsunuz. Cevap verirken aslında benim söylediklerimi de ikrar ediyorsunuz.(polisi itibarsızlaştırma ile ilgili yazdıklarım) Yukarıda yazdığım isimler meslek hayatım boyunca karşılaşıp meslektaşlarımla birlikte suça maruz kalmasını önlediğim bizatihi ifadelerini aldığım işlemlerini yaptığım ve hala sağ olan insanların isimleri hatta bu isimlerden yerel basına veya ulusal basına yansıyan olaylar dahi mevcut yani politika falan yapmıyorum. Gelelim diğer hususa bakın suç işlemek bedelini göze aldığınız sürece özgürlüktür. Yani bardağın yarısı dolu ise yarısı da boştur. Diğer yarısından bakarsan. Bende diyorum ki canım söz konusu ise yaşama içgüdüsü ile hayatım pahasına bir insanı öldürüp ceza almak beni korkutmaz. Nasıl bu eleman yürek yiyip silah kuşanıp adamın evinin önüne kadar gidebiliyor ve ona silah doğrultabiliyor müdürün hayatına kast edebiliyorsa merak etme polisler de o kadar korkak değil canına kast edeni indirmekten korkmazlar ve yaşamak için suç işlenmesi gerekiyorsa işlemekten kaçınmazlar diyorum. Hepimiz insandan öte varlıklar değiliz. Polisim diye kanun uğruna canımı verecek değilim. Herkes şunu iyi bilmeli polise silah doğrultulmaz. Şaka yaparsın ciddiye alır. Canını alır. Müdür 10 sene yatacak sonra yine ailesine kavuşacak. Hayatımdan olmaktansa 10 senemi kaybederim. derim. Kendim ile çeliştiğim tek nokta ise konuşmayacağım diyorum yine huyumdan vazgeçemiyorum.

arkadaşlar öncelikle yorumların hepsini okumadım ama ilk sayfayı okudum ve yorum yapma ihtiyacı duydum https://www.youtube.com/watch?v=4uh2kKoD2iI bu videoda 13. sn durdurun ve dikkat edin polis ne zaman tetiği çekiyor.Birde arkadasım biz silah taşıyormuyuz hadi taşıyoruz onu ulu orta öyle cekip başka insanları tedirgin ediyomuyuz.Yorumlardan önce bi empati kurun.Şahsen ben kurdum bende olsam aynısını yapardım ama önce silahını at yere diye uyarırdım ve atmaz 10 15 cm yukarı kaldırırsa direk vururdum.o polis uyardı mı uyarmadımı bilemem ama böyle bi olay yok.Orda emniyet müdürü veya silahsız bi adam olsaydı o silahlı adam kurusıkı veya değil vurur veya vurmaz varlığıyla ordaki insanları tehdit edicekti...
    ayna639 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Anlayamıyorum, birçok sürü psikopat varken ortalıkta insanlar çok rahat gidip başka birine kafa tutabiliyor, üstelik motorsiklet üzerinde.

Başka bir başlıkta bir video daha vardı. Gidip "niye doğru düzgün kullanmıyorsun arabayı?" diye hesap soruyor. İyi de karşıdaki insan konuşmadan anlayacak biri olsa öyle kullanır mı zaten?

Hayatınızın hiç mi değeri yok? Niye gidip ona buna bulaşıyorsunuz? Evet, haklı olabilirsiniz; ama ölü veya sakat olup haklı olmayı mı tercih edersiniz, yoksa haksız ama hayatta ve sağlıklı mı?

Kimseye haklı ya da haksız demiyor, taraf tutmuyorum. Ancak bu motorcu arkadaşın yaptığını akılsızca buluyorum. Bu polis onu vurmasaydı, ve böyle devam etseydi, yarın başka biriyle yine benzeri bir duruma sokardı kendisini. Yazık.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Konuyu yanlış bir eksende tartışmaya başladık.
    Aramızdaki polis arkadaşlarımızın bazıları emniyet müdürünü haklı buluyor ve ben olsam ben de vururdum diyorlar.
    Oysa şöyle bir genele baktığımızda bu durum polislerin belkide binde birini bile kapsamıyor.
    Türkiye'de onbinlerce polis var.
    Bu polislerin hepsi silah taşıyor.
    Ülkemizde hergün binlerce polislik olay oluyor.
    Bu olayların en azından bir kaç tanesi silahlı olaylar.
    Ama polis birini vurdu şeklinde bir olaya çok nadir rastlıyoruz.
    Oluyor tabi ama ülkede olan olayların geneline vurduğumuzda buradaki gibi bir olaya çok nadir rastlıyoruz.
    Şimdi durum buyken,
    ya polisimiz iki üç yılda bir ancak silahlı bir olaya denk geliyor
    ya da silahını bu emniyet müdürünün yaptığı gibi olur olmaz her durumda kullanmıyor.
    Siz diyebilirmisiniz ki Türkiye'de kimse silahlı olaya karışmıyor, dört beş senede bir şapşalın biri polise silah çekiyor onu da vuruyorlar.
    Tabiki diyemezsiniz.
    Polis hergün böyle onlarca olayla karşılaşıyor ama silahını caydırıcı bir etken olarak kullanıyor.
    Genelin davranışı doğrudur.
    Devlet polisin eline bir silah vermiş ama o silahı hangi hallerde nasıl kullanacağını da yasa ve yönetmeliklerle belirlemiş.
    Zaten mahkeme kararında da emniyet müdürünün silahını kullanmasını yasadışı bulmuş ve cezalandırmış.
    Artık bunun tartışılacak bir tarafı yoktur.
    Ben kanun tanımam kardeşim, çeker vururum diyen polisin sonra dönüp vatandaşdan kanunlara uymasını beklemesi komik olur.
    Kanunların koruyucusu ve uygulanmasına yardım etme vazifesi bulunan teşkilatın mensuplarının böyle söyleme hakkı yoktur.
    Ha! Bu kanunlar yanlıştır, hayatımızı tehlikeye atmaktadır gibi bir iddianız varsa doğru olabilir tartışılsın.
    Ama bu kanunlar yönetmelikler durup dururken birinin kafasına göre çıkan şeyler değil.
    sandıkçı bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Kuba CR1
    ulan amma abarttınız yorumlara bak be köpeğin birisi çıkmış motosikletin üstüne silah çekiyor indirirler adamı öyle işte her motora binen adamı kendiniz gibimi zannediyorsunuz siz... yorum yapmayım dedim ama şu mantığı bırakın artık motosiklet kullanan her insan sizin düşüncelerinize sahip değil!!! Adam çar çakalın birisi takmış beline tabancayı motordan inip mermiyi namluya sürüyor adamın kafasına doğrultuyor sonuna kadar hak etmiş zaten köpek yaptığı hareketlere bak siz polis olsanız ne yapardınız acaba çok merak ediyorum
    ayna639 bunu beğendi.

7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)