Güzel kardeşim. ben 14 ağustosta uzun yola çktım. 3500 km yol yaptım arkadaşım ile.
samsun/bafrada 189+189 112 km ile radar cezası
amasya merkez girişine 10km kala 391+391 141 km ile radar cezası
samsun merkezde yemek yeri ararken, terse girmişiz fark etmedik. ilerde çevirme oldu oradada 89+89 ceza yemiş olmama rağmen;
hala polise düşman değilim.
çünkü; 189 + 189 radar cezasını yedikten sonra;
trabzonda çevirmede plakamız kapalı olduğu için arkadan bir araç şikayet etmiş. ilerde polisler kırmızı ışıkta çevirdi. sanırım terorist sandılar
adamlar, radara felan girmediğimiz için, plakalarda kileri sökün bizim yanımıza geldiğinizde plakanız açıktı diye anons ediyorum şimdi diyorum dedi.
30 km ilerde araklıya giderken, arkadaşın plakası düştü. mecburen çantaya koyduk. ilerde polis el hareketi yapmış ben görmedim arkadaş gördü durdu. az ilerde bende durdum. geri geldim. arkadaşı güzel bir dil ile uyardı, sanayinin yerini söyledi gittik yaptırdık.
gene bir sivas macerası, oturacak bir yer arıyoruz montlardan pişmişiz, o kadar sıcak ki anlatamam istanbulu o kadar sıcak görmedim ben mecburen,
kaskları çıkardık boş sokakta kasksız giderken bir anda meydana çıkmışız ( bilmediğimiz yerler oturcak yer arıyoruz ) polis çevirdi, kasksızlıktan ceza yazacaktı. gene uyardı yazmadı.
Ve daha neler neler, çok polisle sohbet ettik. polis evinde kaldık bizi çok güzel ağırladılar. bu insanlara nasıl düşman olcaz.
karadeniz polisi biraz kıl. laz damarı var sanırım. fakat içeri doğru girince haritanın gerçek polisleri görüyoruz. özellikle,
istanbuldan şart görevine sivasa gitmiş abimiz, bizi kendi evinde ağırladı. kendi kardeşi gibi davrandı. emniyet müdürlüğüne götürüp arkadaşlra bizden ne isterlerse yardımcı olun dedi. adamda motor sürüyormuş, oradan sıcaklık var.
şimdi bu insanlara nasıl düşman olalım ki
ayrıca, motorun aralardan geçmesi trafiğe bir nevi tehlikeye atmaktır. cezası 88 liradan başlar ve aradan geçti diye hiç bir kimse ceza yememiştir.
emniyet şeridi yasaktır, motorcular geçer hatta kimi zaman polis yol bile verir geçsin diye.
tüm bunları göze alarak yapalım,
ben 700 TL ceza yemişim dert etmiyorum 88 tl için düşman olma polisine