Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zero Elektrikli Motosiklet - 4 ayrı model detaylı çekimleri

REKLAM ALANI
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    fuarda gördüm bu motorları, bi tane supermoto tarzında vardı, aküsü çok kolay çıkartılıp dışarıda şarj edilebiliyormuş,
    600 cc lik motor gücünde dedi adam, orda bi de çalıştırdı, makine 2-3 saniyede 170 km/s hızları gördü. tabi arka teker boştayken durum böyle.
    ama 0-100 km/s hızlanması 4 saniye olduğunu söylediler.
    sesi çok acayip, hani bu dizel araçlar gazı verince fiiiyyuuuvv diye uçak gibi ses çıkarır hani, aynı o ses çıkıo.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    orhanay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer çalındı - hedef WR250
    benim de fuardan en çok aklımda kalan stnadlardan biri oldu. uygun bir vakitte mutlaka bir kere test etmek istiyorum.. menzilleride sehirici 300km sehirdısı 150 idi galiba.

ayrıca mtv den muaf.

yılda ev-iş arası kullanılacak makineler tam...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Ya Superduke 1290R alacaktım, ya da Zero SR. Fiyatlar aynı. Ancak uzun vadede elektrik çok daha ucuz, ve bakim yok. Tork superduke'tan bile fazla (!), ancak hızlanma daha yavaş. Düşük hızdan kalkışlar etkileyici, ama yüksek hızda beygir gücü önemli olduğu için çok değil. Bir de şehir içinde, dur kalk yaparken acayip az yakıyor, ama otoyolda sarfiyat birkaç kat artıyor.

Sonra Superduke'a karar verdim. Neden? Çünkü Zero Sr, çok pahalı pile bağlı iyi bir motorsiklet sunuyor. Ancak superduke, aynı fiyata muhtemelen günümüzde üretilen en zevkli V2 motora bağlı mükemmel bir motorsiklet sunuyor (süspansiyon, şase, lastikler, vs.)

Sonuç: Pil hâlâ çok pahalı. Ucuzlayana kadar pratik değil. Türkiye fiyatını 50 binden az beklemeyin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:50 ----------

Alıntı akbird adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şuan amerikada polislerde kullanılmaya başlanmış bu motosikletler. Yakın bi zaman sonra çok daha gelişecekdir teknolojisi eminim.
    Deneme maksatlı tek tük. Segway denedikleri gibi. Amerika'da polisler kocaman Harley'ler kullanır. Onun gördüğü işi Zero'nun hiç bir modeli görmez.

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Tekerlekli akü olmuş motosiklet değilde gerçekten sağlam uzuyor gidi görünüyor...

nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Bence bir elektrikli araçta en önemli şey akü ömrü. Tesla 100.000 mil sonra akünün hala %90 kapasitede olacağını söylüyor. Bunlar 300.000-600.000 garantisi vermiş ama ben 100.000 km'ye gelince akünün %50'si ölü olursa aküyü değiştirmek zorunda kalırım. Garanti derken %kaç olacağını iddia ediyorlar merak ettim. Bide akü kaç para acaba. En az 5.000 dolar vardır diye tahmin ediyorum. Ayrıca 100 km menzil denmiş. Bu çok az bence. En azından 400 km olmalıydı. Menzil 400-500 km olup benzinliklere hızlı şarj istasyonları kurulursa tadından yenmez.

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    O menzile ben sadece motoru ısıtmak için çıkıyorum

Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Sr modelinin menzili 298 kilometreymiş. Böyleyse iyi ama yeterli değil. Ayrıca sitesinde öyle yazmıyor. Bilgi karmaşası var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:32 ----------

Sitesinden bakıyorum. Uzun yolda 113 km hızla menzilleri bunlar. Bence şu halleriyle alınmaz. En uzun menzili olan uzun yolda 158 km. Hele 27 km olan evlerden ırak. Sadece şehir içi kullanılabilir bu motorlar. Elektrikli motorların en büyük sıkıntısı akünün biteceği endişesi. Çünkü eve varmadan akü bitince hiç de komik olmuyor. Siz hiç bir motoru 10 km ittiniz mi? Benim akülü scooterım vardı. Akü bitecek yolda kalıcam diye frene basmaya korkuyordum. Elon musk'un buna çözümü menzili 500-600 km'ye çıkarmak olmuş. Tabi bu uzun yol menzili. Şehir içi 900 km'ye kadar çıkıyor. Ayrıca Amerikayı baştan başa ücretsiz şarj istasyonlarıyla donatmış. Bu işe giriyorsanız bunu yapmanız lazım.

ZERO S ZF9.8................98 km
    ZERO S ZF13.0..............130 km
    ZERO S ZF13.0+PT........158 km
    ZERO SR ZF13.0............130 km
    ZERO SR ZF13.0+PT......158 km
    ZERO DS ZF9.8..............85 km
    ZERO DS ZF13.0.............113 km
    ZERO DS ZF13.0+PT........138 km
    ZERO DSR ZF13.0...........113 km
    ZERO DSR ZF13.0+PT......138 km
    ZERO FX ZF3.3..............27 km
    ZERO FX ZF6.5..............56 km
    ZERO FXS ZF3.3.............29 km
    ZERO FXS ZF6.5.............60 km

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    hiç ses çıkarmayan elektirikli motosikletten ses beklemek , anlıyorum. hayat ne garip gemiler falan. Elimden lise öğrencisinin powerpoint kıvamında yapabilmek geliyor. Malesef ki bu konuların uzmanı değilim. Ayrıca bu videoları işimden zaman ayırarak ve cebimden para harcayarak yapıyorum. bi kazancım yok.
    Evet gemiler falan ilginç. Geçin dalganızı. Bahsettiğiniz hafif ıslık sesini koca videoda 1-2 kez ancak duyduk. Eleştiri olarak kabul edin ve böyle alakasız müzikler koymayın, daha güzel olur.

akbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z one 180 - MT 07
    Alıntı AurorAbeam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet gemiler falan ilginç. Geçin dalganızı. Bahsettiğiniz hafif ıslık sesini koca videoda 1-2 kez ancak duyduk. Eleştiri olarak kabul edin ve böyle alakasız müzikler koymayın, daha güzel olur.
    dostum o ıslık sesini duyabilmen için motosikletin belirli bi hızla ulaşması lazım dururken ses sıfır ve o hıza ulaştıgında da çok kısık bir ses zaten. rüzgar sesinden onu duymak zor. Sana göre müzik alakasız olabilir. bana görede kupkuru rüzgar sesiyle can sıkmasın, akıcılık sağlasın diye müzik koydum. Benim o zamanki çekim yaptığım kamera sj4000, hareket halindeyken mevcut sesi alamayan bir kameraydı. Firmayla görüşüp tekrar bi video çekmeyi planlıyorum bu motosikletle ilgili. Tavsiye uyup müzik koymayacağım bazı yerlerinde ;)
    orhanay06 bunu beğendi.
    youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /

Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    dostum o ıslık sesini duyabilmen için motosikletin belirli bi hızla ulaşması lazım dururken ses sıfır ve o hıza ulaştıgında da çok kısık bir ses zaten. rüzgar sesinden onu duymak zor. Sana göre müzik alakasız olabilir. bana görede kupkuru rüzgar sesiyle can sıkmasın, akıcılık sağlasın diye müzik koydum. Benim o zamanki çekim yaptığım kamera sj4000, hareket halindeyken mevcut sesi alamayan bir kameraydı. Firmayla görüşüp tekrar bi video çekmeyi planlıyorum bu motosikletle ilgili. Tavsiye uyup müzik koymayacağım bazı yerlerinde ;)
    Sırf müziğe karşı olanlar için öne müziksiz halini yayınla sonra müzik ekleyip yayınla. Altın elbiseli adamıda aynı meseleden dolayı eleştiriyorlar.
    akbird bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı nuwanda324 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence bir elektrikli araçta en önemli şey akü ömrü. Tesla 100.000 mil sonra akünün hala %90 kapasitede olacağını söylüyor. Bunlar 300.000-600.000 garantisi vermiş ama ben 100.000 km'ye gelince akünün %50'si ölü olursa aküyü değiştirmek zorunda kalırım. Garanti derken %kaç olacağını iddia ediyorlar merak ettim. Bide akü kaç para acaba. En az 5.000 dolar vardır diye tahmin ediyorum. Ayrıca 100 km menzil denmiş. Bu çok az bence. En azından 400 km olmalıydı. Menzil 400-500 km olup benzinliklere hızlı şarj istasyonları kurulursa tadından yenmez.
    Zero SR + powertank ile:

Sehir ici: 317 km
    Otoban 90km: 240 km
    Otoban 113km: 158 km

Daha once yazdigim gibi, otobanda abanirsaniz mesafe ucte birine iniveriyor. Arac sehir icinde inanilmaz ekonomik. Bu arada fren yaptiginizda pilini sarjediyor, prius gibi.

Pil omru sorun degil. Yarim milyon km sonra %80 kapasite korunuyor yaziyor. Piller zaten cok kaliteli. Ancak ciddi pahali. Ama degistirmeniz gerekmiyor.

Bu arada fiyatlar bir sene onceye gore %15 ucuzlamis... Bilgisayar gibi motorsiklet bilgisayar gibi ucuzluyor

Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zero SR + powertank ile:

Sehir ici: 317 km
    Otoban 90km: 240 km
    Otoban 113km: 158 km

Daha once yazdigim gibi, otobanda abanirsaniz mesafe ucte birine iniveriyor. Arac sehir icinde inanilmaz ekonomik. Bu arada fren yaptiginizda pilini sarjediyor, prius gibi.

Pil omru sorun degil. Yarim milyon km sonra %80 kapasite korunuyor yaziyor. Piller zaten cok kaliteli. Ancak ciddi pahali. Ama degistirmeniz gerekmiyor.

Bu arada fiyatlar bir sene onceye gore %15 ucuzlamis... Bilgisayar gibi motorsiklet bilgisayar gibi ucuzluyor
    Yani özetle bu motorların hiçbiri şehir içinden çıkamaz. İzmitten İstanbula bile gidemezsin. Kusura bakmayın istediği kadar ekonomik olsun. Tesla gibi bu sorunu çözmeleri lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Yani özetle bu motorların hiçbiri şehir içinden çıkamaz. İzmitten İstanbula bile gidemezsin. Kusura bakmayın istediği kadar ekonomik olsun. Tesla gibi bu sorunu çözmeleri lazım.
    Acikcasi bence sart degil. Tesla da sorunu cozebilmis olmaktan cok uzak. Sarj etmeden bir eyaletten digerine gitmek sorun. Yolunuz uzerinde sarj istasyonu olma ihtimali dusuk. Cogu zaman rotanizi uzatmaniz gerekiyor. Sarj etme benzin doldurmak gibi degil. Beklemeniz gerekiyor. Duzenli sehir disi seyehat yapan insanlara uygun bir tercih degil elektrikli araba ve motorsiklet.

Acikcasi Istanbul Izmir arasina seyehat icin uygun bir arac degil Zero'nun hemen hemen hic bir modeli. Hatta cogu motorsiklet degil bence. Eger duzenli 6 saat motorsiklet kullanacak olsaydim Goldwing, ST1300, BMW K1600, vs. turu araclar disina cikmazdim. Malesef bunlar da sehir ici pratik olmayan cihazlar. Evet cogu motorsiklet ile uzun yol gidilebilir ama motorsikletten indikten sonraki durum belli

Velhasil bence en buyuk problem pil fiyati. O inse sehir icin benzinli motorsiklet kalmaz muhtemelen.

Edit: Pardon, Izmit'i Izmir gormusum. Zero SR modeli 130km/s'i cok gecmediginiz muddetce Izmit Istanbul arasini rahat gitmesi lazim. Ama donmeden once sarj etmeniz lazim tabi.

Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acikcasi bence sart degil. Tesla da sorunu cozebilmis olmaktan cok uzak. Sarj etmeden bir eyaletten digerine gitmek sorun. Yolunuz uzerinde sarj istasyonu olma ihtimali dusuk. Cogu zaman rotanizi uzatmaniz gerekiyor. Sarj etme benzin doldurmak gibi degil. Beklemeniz gerekiyor. Duzenli sehir disi seyehat yapan insanlara uygun bir tercih degil elektrikli araba ve motorsiklet.

Acikcasi Istanbul Izmir arasina seyehat icin uygun bir arac degil Zero'nun hemen hemen hic bir modeli. Hatta cogu motorsiklet degil bence. Eger duzenli 6 saat motorsiklet kullanacak olsaydim Goldwing, ST1300, BMW K1600, vs. turu araclar disina cikmazdim. Malesef bunlar da sehir ici pratik olmayan cihazlar. Evet cogu motorsiklet ile uzun yol gidilebilir ama motorsikletten indikten sonraki durum belli

Velhasil bence en buyuk problem pil fiyati. O inse sehir icin benzinli motorsiklet kalmaz muhtemelen.

Edit: Pardon, Izmit'i Izmir gormusum. Zero SR modeli 130km/s'i cok gecmediginiz muddetce Izmit Istanbul arasini rahat gitmesi lazim. Ama donmeden once sarj etmeniz lazim tabi.
    Teslaya sorunu çözmekten çok uzak deme çarpılırsın. Adamlar Amerika gibi şehirlerin arasında yüzlerce km mesafe olan bir yerde Tüm kıtayı baştan başa dolaşabileceğiniz bir sistem yaptılar. Türkiyede bunu yapmak çok daha kolay. Zero SR + power tank ile 118 km sabir hızla İzmit'ten İstanbul'a gidersiniz ama geri dönemezsiniz. Ben zaten İstanbul'dan çıkalım Erzurum'a varalım filan demiyorum sadece iki şehir arası gidip gelebilmesi lazım. Geçen gün İzmit'ten İstanbul'a gittim geldim dandik motorumla. 350 km yol yaptım toplam. Yolculuğun çoğunda 100 km hızla gittim. Benim bu dandik motorumun yapabildiğini vergisiz fiyarı 18.000 dolar olan motor yapamıyor işte. Şehir içinde güzel tamam ama en azından yakın şehirler arası gidip gelebilmesi lazım. Yoksa bunu alacağıma 5000 liraya satılan çinli elektrikli scooter alırım. Onunda menzili 80 km şehiriçi için gayet yeterli. Tüm benzinliklere hızlı şarj koysalar sorun çözülecek ama bu seferde şarj parası ödicez. Dediğim gibi tesla gibi çözüm üretmeleri lazım. Bakın biz bunu yaptık hadi binin gidin olmuyor. Bu problemleri çözmeleri lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Teslaya sorunu çözmekten çok uzak deme çarpılırsın. Adamlar Amerika gibi şehirlerin arasında yüzlerce km mesafe olan bir yerde Tüm kıtayı baştan başa dolaşabileceğiniz bir sistem yaptılar.
    Tesla tabii ki sorunu çözmekten çok uzak. Teoride dogru, pratikte sorunlu. Buyrun okuyun:

http://blog.caranddriver.com/alexand...85d-road-trip/

Bu arada Cinli scooter ile Zero SR'i karsilastirmayin tabi. Evet, menzil olarak daha dusuk olabilir; ancak 0-100km hizlanmasi 3 saniye civari, Ducati XDiavel'den daha fazla torku olan bir cihazdan bahsediyoruz. Sizin kriterlerinize gore yeterli olmayabilir; ama yeterince musterileri var ki devam edebiliyorlar.

Pil (Akü) ömrü, fiyatı, menzili bir yana, en can alıcı nokta şarjı bana kalırsa.

Fuarda "ne kadar sürede şarj oluyor?" diye sorduğumda, 8 saat demişlerdi.

Uzun yola çık, 300 Km. git, 8 saat şarj olmasını bekle, sonra bir 300 Km. daha git...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Quick charger ile 2 saatte yüzde sekseni şarj oluyor sanırım. Yine de dediğim gibi günde 600km yapmak için üretilmiş cihazlar değil bunlar.

Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Alıntı chetaq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pil (Akü) ömrü, fiyatı, menzili bir yana, en can alıcı nokta şarjı bana kalırsa.

Fuarda "ne kadar sürede şarj oluyor?" diye sorduğumda, 8 saat demişlerdi.

Uzun yola çık, 300 Km. git, 8 saat şarj olmasını bekle, sonra bir 300 Km. daha git...
    Uzun yolda 300 km gitmiyorki. En uzun gideni 158 km gidiyor uzun yolda. Ayrıca normal şarjla 8 saat hızlı sarjla 2 saatte doluyor. Bu motoru hangi şehirde aldıysanız orada kullanacaksınız. Şehirdışına çıkamaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Evet, iyi saat yarıçapina plan program olmadan çıkmamak lazım.

Ama şehir içinde kral. $1.5'a sarj oluyor ve 250km gidiyor. Bakım yok, valf ayari yok, yağ filtre yok, zincir bile yok. Buna karşın hemen hemen her motorsiklet'ten yüksek tork var, hem de sıfır devirde. Yanı bir kısım insan içine ciddi avantajlar sunuyor.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Nasıl ki bazı motosiklet bayileri sahibinden.com ilanlarında motorları için yalan yanlış bilgiler veriyorlarsa (yakıt tüketimi şu kadar, güç bu kadar) bunlar da ufak yalanlar söylüyorlar. Bir kere akünün ömrü 600 bin km olamaz. Önce "ömür" tanımlamasının ne olduğunu açıklamaları gerekir. 400 bin km'ye geldiğinde motor tam şarjla 10 km gidebiliyorsa ve sen buna hala ömrü dolmadı diyorsan bu doğru değildir. Gerçi 100 bin yapsa bile yeterli çünkü şehir içinde gezecek. İkincisi menzil konusunda da herkes yalan söylüyor. Menzil tamamen kullanıcıya bağlı olarak değişir. Bu kadar performanslı motorlar da sürücüyü gaza getireceğinden hiç öyle kağıt üzerinde yazan menziller yakalanamayacaktır. Maesef akü teknolojisi değişmedikçe hiçbir yüksek performanslı aracın kullanılabilirliği olmayacak. Elektrik motorlarının verimleri zaten icat edildikleri zamandan beri çok yüksek, bu konuda geliştirme yapılacak alan yok gibi bir şey. O yüzden bütün olay pillerde bitiyor. Bunun en az üç katı güçlü piller icat edilmeli ki bu motorlar da kullanılabilir hale gelsinler. Yoksa 100 km yol git, 8 saat şarj et, kimse uğraşmaz. Başta eğlenceli gelir, 3 ay sonra baymaya başlar, bir seneye kalmadan satarsınız gider. Satarken de aldığınızın üçte birine zor verirsiniz. Keşke motorları çok daha güçsüz (30 Bg falan) olsaydı da menzili uzun olsaydı.

Aslında elektrikli araçların aküleri standart olsa, o zaman aldığınız aracın akü ömrü dolduğunda veya zamanla daha güçlü aküler çıktığında bunlarla aracı güncelleyebilirdik. Bu benzinli motorsikletde sahip olunamayan bir güzellik oluyor. Hatta araç yapısı uygunsa yeni bir motorla da yükseltme yapılabilir. Bir anda yıllardır severek kullandığınız motosiklet veya elektrikli bisiklet hem daha güçlü, hem de daha uzun menzinli olacak. Bu çok iyi olurdu.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)