Merhabalar Ramzey xf 125 10V motosikletim var denedim 1 litre benzinle şehiriçinde tam 45 km götürüyor şehirler arası ne kadar gider?
Merhabalar Ramzey xf 125 10V motosikletim var denedim 1 litre benzinle şehiriçinde tam 45 km götürüyor şehirler arası ne kadar gider?
Tam şu kadar diyemem ama şehiriçinden az yakacağı aşikar
birine sordum 60 km götürür dedi ama güvenemedim
Motorun kucuk cc oldugundan dolayi motor yuksek hiza cikabilmek icin surekli yuksek devirlerde gezecek. Bu da yakit tuketimini artiracak.
90 km nin üzerine çıkmıyorum uzun yolda daha önce 100 km lik yolu gidip geldim ortalama 80-90 km hızla gittim hep ama ne kadar benzin harcadığıma bakmadım. yüksek hıza çıkabilmek için derken kastınız 80 üzerimi yoksa 100 üzerimi?
pcx imi 2500 km dir şehir içi ve bir sefer de şehirler arası yolda kullandım. şehir içi tüketimim 1.8-2 lt/100 km ortalamasıyla seyreder hep. doğal olarak yüksek hız yapmadan gidiyorum. şehirlar arasında da 90 a sabitler giderim daha fazla hız yapmam dedim ama hiçte öyle olmadı. istanbul-akçay yolunu (400km) gidip geldikten sonra gördüm ki uzun yolda yol boşsa motoru limitlerine kadar kullanmak istiyorsun. özellikler bir yerden sonra hafif yorulmaya da başlayınca daha da hızlı gitmek istiyorsun. benim motorum için 109 km de devir kesici var. bazen 90 ile gidiyorum sanarken devir kesicinin devreye girmesi ile aslında 109 sınırına dayandığımı motorun hırlamasından anladım. ben yola bakarken 90 ile gidiyorum sanıyordum ama aslında 109 olmuşum. yani demem o ki 80-90 üstüne çıkmam deme. benim gibi sakin biri bile 400 km de çıktı ise sen de çıkarsın. uzun yolun dinamikleri şehir içine göre çok farklı. insanların artık şehir içindeki gibi acelesi yok ve taksiler gibi araya girip seni sıkıştıran araçlar olmuyor. yer yer o kadar boş oluyordu ve o kadar uzağı görebiliyordum ki dümdüz yolda keşke daha hızlı gitse diye düşünüyor ve yolun sonuna kadar giden sürede sabredemiyordum bile. 109 a gelmeme rağmen sanki yavaş çekim film izliyor muşum gibime geliyordu. nitekim akçay a vardığımda yol bilgisayarı ortalama 2.3 lt gösteriyor idi. dönerken özellikle sıfırlayarak çıktım yola. kapının önüne geldiğimde 2.5 lt gördüm. bence bu motor için üst seviye bir rekordu. pcx de tüketim olarak daha fazla göreceğimi sanmam. özellikle dönerken yokuş çıkışların fazlalığı aradaki farkı doğurdu diye düşünüyorum.
özetle; şehir içinde 1 litre benzinle 55.5km giden pcx şehirler arasında 1 litre benzinle 40 km gibi bana göre aşırı yüksek rakamları bile gördü. düşük cc motorların dinamikleri arabalar gibi değil. o nedenle şehirler arasında tüketimleri düşmek yerine artabilir. tabii bu tamamen yol koşullarına bağlı bir konu ama ben kendi tecrubemi paylaşmak istedim..
Benim motor 20 lira benzin ile (4.55) 150-160 km arası gidiyor. yaklaşık 100km de 2.8 litreye geliyor. Sözde 120cc
motosiklet cc olarak ne kadar küçükse uzun yolda oran olarak o kadar fazla yakıyor. benim ybr şehir içinde gayet ekonomik fakat şehir dışı yollarda genelde dip gaz gittiğim için ş.içine oranla fazla yakıyor.azami devirle gittiğim bir Kastamonu-İstanbul seferinde depo 280 km.de yedeğe geçmişti.oysa menzil ş.içinde 400 km.yi geçiyor normalde.zaten son hız 100-110, basmayıp ne yapalım?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)