Sürekli Petrol Ofisinden alıyorum. 100cc kullanıyorum ve bir 100cc'den bekleyeceğinizin maksimumunu alıyorum...
95 oktan motorlar için en sağlıklı olanı. Türkiyede 95-98 ve 100 var diye biliyorum. 100 bulmak çok zor. Motosiklet için gerek yok zaten.
Opetten benzin aldım motor teklemeye başladı artık benzinde ne var ise
Benzin karşılaştırması yaptım sonuç
Lukoil in benzini denedim bir daha almam son alışımda benzin çok yaktı 3 litre benzin ile 70 km gitti
Petrol ofisini denedim kesinlikle tavsiye ederim 40 tl ye 8.350 litre benzinle 280-300 km yol yaptı diyebilirim
shelli de denedim 4lt ile 120 km yaptı
Opet 4 litre benzin ile 130 km yaptı
Bp 4 litre benzin ile 120 km yaptı
Genelde terminal yada acemdeki po dan alıyorum çünkü orası benzini fazla vermiyor genelde hep otobüslere mazot koyuluyor orası olmaz ise shellden sasmam
Shellden aldım mi daha az km yapıyorum. Abim benzini ince diye kendi de söylüyor. Shellde çalışıyor kendi. Katkılar farkliymis
Surekli shellden aliyorum. Acil durumlarda 10-20 liralik benzin alacaksam hangi istasyondan aldigim farketmiyor. Durum acil degilse gene shell. fulleyeceksem yolumu uzatip gene shelle gidiyorum. Yol ustundeki islek istasyonlari tercih ediyorum her zaman.
Asya varken farklı farklı istasyonları denemiştim.
Sonuç ;
Po dan 4lt benzin ile 70km yol
Bp den 4lt benzin ile 100km yol
Shell den 4lt benzin İle 110km yol
Opet den 4lt benzin ile 140km yol
Bunlar hep şehiriçi normal şartlarda denediklerim.
Istasyon dan çok hizmetde önemli benim için Po daki ler hep taşırıyor ve silmeye bile tenezzül etmiyor.O yüzden PO yu hiç tercih etmiyorum artık.
yakıtı TP den yada LUK oil den alıyorum. Diğerlerine pek güvenmiyorum. TP Salıdan salıya fiyat indirimi yapan bir istasyondan her hafta fullüyorum. LUK tan alırsam %3 indirim kartımı kullanıyorum. sabah erken saatte alıyorum. Zira ısınan cisimler genleşir. yoğunluk düşer. yani sabah 1 litre benzin atıyorum 900 gramsa ikindi vakti 850 gram gelebilir.tüm bunlar yakıt ekonomisi sağlıyor. ayrıca kulanım tarzı önemli.tam devrinde vitese geçirmek,gereksiz ara gazlar vb yakıtı etkilediğinden dikkat ediyorum.performans olarak her iki markadan da memnunum.diğerleri gibi sürekli (performans anlamında ) değişiklik göstermiyor.
Bugune kadar hep shell den aldim gecen acelem oldugu icin yol ustindeki po dan aldim yakit dustu 40 liralik yakitla 410 km yaptim hala gidiyordu ama tekrar fulledim bakalim ne kadar yapacak
nedenini bilmiyorum ama agır bir shell müsterisiydim fakat su son benzin aldığım sıralarda önce gelmeme rağmen benden sonra gelen arabaya gittikleri için daha fazla dayanamadım ve artık b.p den almaya başladım ne yani 200 tl lik benzin almıyoruz diye bizimle sonradan ilgileniliyor çok sinirlerimi bozuyor bu durum
Mazot benzin kadar yanici deil mi?? Kendinkendine yanio buji bilenyokbmazotlarda..
Mazot enerji bakimindan daha yuksektir fakat bu dizel arabalari daha ekonomik yapmaz... dizel arabalarin ekonomikdir cunku spontan yanmanin faydalari yuzunden
Benzinin kalitesinkac km yol.gittiginizin aslinda tam ters orantilidir.. shellden daha fazla km yapmak istiosaniz fuel save adinda olan benzinini alin... kaliteli benzin daha zor yanar
Merhaba,
yazilanlardan anlasilan markadan degil de daha cok istasyondan sakinmak gerek... gorevlilerin davranisi konusunu haric tutarsak istanbul icin yakit kalitesi yonunden tercihe deger istasyonlar hangileridir? yakitindan sorun yasamadiginiz istasyonlari yazar misiniz? boylelikle faydali bir liste elde edebiliriz sanki...(reklam v.b. gibi sorun olacaksa yonetimden ozur dilerim..iptal edebilirsiniz)
saygilarimla
shell favorimdir ama yoksa po en kötü ihtimal bp nedendir bilinmez benim motor opeti yakmıyor =))
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)