Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

DEBRİYAJ TELİ GARANTİ KAPSAMINDA MI DIR?

REKLAM ALANI
    Mehmet_SIRLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1290SDGT
    Arkadaşlar merhaba.
    2014 model 7500 km de duke200 ümün debriyaj teli, manetin oradaki telin boruya girdiği kısmından (manet ile hiç ilgisi olmayan bir nokta) kopmak üzere idi. Sanırım tel, kendi borusuna sürtüne sürtüne teller kopmuş ve tutan 3-4 tane ince tel kalmış bende şans eseri gördüm. Spormoto ya götürdüğümde debriyaj telinin garanti dahilinde olmadığını söylediler ve 45 tl ye değiştirdiler. Benim o teli o noktadan koparma yada kesme şansım kesinlikle yok kendi borusununa sürtüne sürtüne kesilmiş ve kesinlikle bir üretim hatasıdır. Ama nasıl oluyor da garanti kapsamına girmiyor anlamış değilim. Başına gelen ve benzer uygulama gören var mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar
    hayır garanti kapsamında değildir
    motorun km 50 100 civarı olsa olabilirdi

Ülkemizde garantinin yalnızca adı var kendisi yok malesef
    Bune, kdiner ve omer2to bunu beğendiler.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Genelde uzun süreli kullanımda aşınmaya maruz kalan fren balatası,teller,kayışlar,ampüller gibi parçaları hiç bir firma garanti kapsamına almıyor.Dolayısı galiba garanti kapsamında değil.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Debriyaj telini 1 ay beklemeye razı isen belki garantiden değişebilir

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Bu ülkede garantinin sadece adı var kendisi yok maalesef. Aynı davranışı yabancı ülkelerde sergilediklerini düşünmüyorum.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Telide garantiye yüklemeyin,yazıktır onlarda ekmaakk yicek :D

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Salcano bisikletin lastiklerinde(çifti 180TL) 8 ay içinde çatlak ve yarıklar oluştu. 1 hafta içinde fabrikadan yenileri geldi. eskisini de istemediler bile. Aradaki lakayıt servislere inanmayın.
    112ciyiz

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Balata, gaz/debriyaj teli, ampul, sigorta gibi şeyler garantiye girmiyor. Hoş garantiye ne giriyor diye soruyorum bazen kendime.

Mehmet_SIRLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1290SDGT
    Teşekkürler arkadaşlar demek geneli böyle imiş. Yapacak bişey yok.

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Garantiye giriyor girmesine de servislerin vs. işine gelmiyor. Uğraşırsan her türlü yaptırırsın yani garantiden.. Yurtdışında bu tarz durumların çok ciddi cezaları var ve insanlar hakkını arıyor, bu yüzden de kimse cesaret edemiyor 50 TL lik şey için ciddi cezalar ödemeye. Aradaki fark bu

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Salcano bisikletin lastiklerinde(çifti 180TL) 8 ay içinde çatlak ve yarıklar oluştu. 1 hafta içinde fabrikadan yenileri geldi. eskisini de istemediler bile. Aradaki lakayıt servislere inanmayın.
    TVS Apache motorum vardı bir Allah' ın günü gidipte servisin periyodik bakımı için işçilik ödemedim. Hatta son zamanlarda yağı dışardan getirip elimi kolumu sallayıp çıkıyordum.

Allah var TVS 400 cc ve üzeri getirsin elimde ne varsa satar ona geçerim en azından serviste ustanın başında durup motoruma ne yapıyor ne ediyor gözümle görebiliyorum.
    efendy06 bunu beğendi.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Debriyaj teli sarf malzemesidir ama, bence girmemeli. Sonuçta eninde sonunda kopacak bir parçadan bahsediyoruz, çok da pahalı değil. Bana kalırsa sarf malzemelerinin garantiden karşılanması saçma olur.
    efendy06 bunu beğendi.

Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyaj teli sarf malzemesidir ama, bence girmemeli. Sonuçta eninde sonunda kopacak bir parçadan bahsediyoruz, çok da pahalı değil. Bana kalırsa sarf malzemelerinin garantiden karşılanması saçma olur.
    Kardeşim motor komple sarf malzemesi ömrü var hiç garanti olmasın o zaman dizayn hatası olan şeyi garanti ödememesi saçmalık kılıf uyfduruyorlar milleti uğraştırıp paralarını alıyorlar tepki göstericeğine adamların tarafında oluyorsun adam okadar basit şey için 45 lira almış hani yazık
    Garanti şartlarında ne yazıyorsa o girmesi lazım ama bütün servisler bağımsız devlet olup kendi şartlarını ürettiklerinden belli olmaz

Motosikleti
    Lifan Tay 100 / Pulsar 200 NS
    45 lira nedir pulsarınkini 7.5 liraya burada bir parçacıdan aldım kendim değiştirdim daha 1000 km de birde garanti aramaya ne hacet

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Bu konu duruma gore degisir. Eger motor yeniyse ve uzerinde cok km yoksa evet garanti kapsamina sokulmalidir. Cunku debriyaj teli normal sartlarda kullanici hatasi nedeniyle kopmaz. Debriyaj telinin omru cok uzundur. Ancak standart olmayan (aftermarket) debriyaj ve fren manetleri takilmissa bunu garanti kapsamina sokmayabilirler cunku taktiginiz manetler yuzunden tel normal calisma acisinda olmayabilir ve surtmeden dolayi zayiflayip kopabilir. Senin durumunda 7500 km de telin kopmasi bence normal degil. Ama tamamen servisin insiyatifine kalacak bir durum bence.

forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    ney? garanti kapsami mi? spormoto mu?
    adamlar garanti kapsamina almamak icin atmadik takla birakmiyorlar..

maslakta moto x'e bir ugra sen..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)