İyi geceler ,
Saat itibariyle de anlaşılacağı üzere bu saatlerde bile motosiklet incelemesi yapıyorum şu anda ve başlıkta da belirttiğim gibi bu model üzerinde yoğunlaştım . Tabii ki de öncelikle her yeni acemi kısa boylu motor ( daha önce kullanmamış ) binicisi olarak ilk sorum , boy sorusu . Cruiser model için ideal boy oranı nedir . Benim boyum 1,65 . Estetik durması açısından ziyade , sorum ; vites geçişlerinde yaşayabileceğim sorunlar bacak boyum 72 cm ayakkabılarla 74-75 diyebiliriz . Vücut boy endeksi olarak kolların uzunluğu da boyuma göredir . İkinci sorum da tabiki de herkesin sorduğu o asıl soru , başlangıç için ideal midir ? Tabiki de daha öncesinde "honda gs1 " eğitimi almayı düşünüyorum bu eğitim yeterli olur mu bu motoru kullanmam açısından . Ve bu eğitim sonunda sıfır motor almak mantıklı mıdır ? Yaklaşık olarak fiyatı 9 bin tl civarı . İkinci el motorların fiyatlarını araştırdım yaklaşık olarak kullanım konusunda tedirgin yaşatmayacak bir çin motoru 3,500 - 6000 lira arası değişiyor . Fakat ikinci el olacağı için illa ki masrafları olacaktır diye düşünüyorum bu yüzden sıfır almayı ve masrafları en aza indirmekle üç aşağı beş yukarı aynı fiyata geleceğini düşünüyorum . Ve bir de tabii geçiş motoru olacaktır fakat yine en azından 2 yıl kullanmayı düşünüyorum bu motoru düşünürsem . Görüşleriniz , fikirleriniz benim için altın değerindedir .
Teşekkür ederim .