saat 3-4 gibi uyanırım arkadaşın motorsiklet tamircisine giderim dün bir çocuk geldi 18-19 yaşlarında apache rtr 150 almış ve 800 tl shoeı kaskını almış kafan onunkinden değerli ise yenisini al değilse alma dalgana bak
saat 3-4 gibi uyanırım arkadaşın motorsiklet tamircisine giderim dün bir çocuk geldi 18-19 yaşlarında apache rtr 150 almış ve 800 tl shoeı kaskını almış kafan onunkinden değerli ise yenisini al değilse alma dalgana bak
boş kask düşünce köpüğe bir şey olmaz.
dış kabuk sağlam görünüyorsa, kask da polikarbonat (termoplastik diye de geçer) malzemeden yapılmişsa bir şey olmaz. dikkatli incele, üstünde çentik gibi, kabuk malzemesinin et kalınlığını inceltmiş bir hasar varsa değiştirmek daha iyidir.
fiber kask ise geçmiş olsun!
Arkadaşlar kaskı dikkatli inceledim ve tek kusur olarak bunu gördüm bu da sanırım boya ile alakalı bi durum yine de resim olarak göstereyim sizlere dedim. Bu arada kask polikarbonat
http://i.hizliresim.com/8bNDLk.jpg
Gecenlerde calistigim magazanin icinde bir musteri kaskini kasanin uzerinden yere dusurdu. Bende gulerek " hop saksi oldu kask" dedim. Sonra yaptigimiz kucuk konusmada bircok defa boyle dustugunu, icine cicek ekmeyi pek planlamadigini soyledi. benim henuz bir kaskim olmadigi icin dusurursem saksi yaparmiydim bilmiyorum :D
Kask bel hizasından düşme ile kask a bir şey olmaz. Bu efsaneyi muhtemel kask satıcıları kaskları daha çok satılsın diye uydurdular o gün bugündürde kimse temizleyemedi sanırım .
Bende bi kere motoru çevirmek için geri geri geliyodum arkada ağaç varmış tak diye bi carpyim kafami baya sert carptim ama çizik oluştu ama hala takiyorum senin kaska hiç bisey olmamıştır kardeşim tak gitsin bu arada aynı yastayiz
Dostum benim kaskım nitro modelini hatırlayamıyorum ama 2 yıl önce 150 tl ye almıştım ve 3 kere bel hizamdan düşürdüm , 1 kere merdivenden 8-9 basamak kadar bamgüm düşürüm bir de motorun koltuğundayken elim çarptı o şekilde düştü ve 15-20 m yokuş aşağı yuvarlandı astar kısımlarını aralayıp baktım köpükte çatlama vs bir sıkıntı göremedim. Dış görünüşte sadece boyada çizikler var kesinlikle kırık yok o zaman bence değiştirmeye de gerek yok... Evet kafamızı koruyo özenmemiz gerekiyor ama kaskı aldık mağazadan çıktık taşıma çantasından çıkartırken bel hizamızdan düştü yere dönüp tekrar yenisi mi alıcaz? öle bişi olsaydı bence motor mağazaları ufak çocuklara para verip milletin elindeki kasklara vurdururdu düşsün de benden kask alsınlar diye şaka tabikide ama bunlar benim fikirleri tamamen herkesin düşüncesi farklıdır saygılar
şehir efsaneleri vohoooov :D biri de demiş köpük ezilir. benim bir sorum olacak. sele yüksekliğinden yere düşerken kafan içinde miydi? eğer değilse o köpüklere hiçbişe olmaz. çatlak yoksa devam et. 350 tl lik kask korur mu ki muhabbeti yapmaya gerek yok. gayet de güzel koruyanları var. konforlu mudur? absoltely not. ama korur kardeşim. korur güzel kardşeim..
Burada mağazada Schubert kask ı denemek isterken satıcı elinden düşürdü ve hemen depoya kaldırdı. Geri firmaya yollanacak içi değişip kontrolden sonra satışa çıkacak dedi. Kask düşünce işi biter.
biz eskiden ihlasın temizlik robotunu satardık hatunla. insanların evinde tanıtım yaptığımız makineyi sorarlardı bizde "bunu ilk burada açtık siz almazsanız fabrikaya yenilenmeye gidecek" derdik.
yani levent usta inanma sen bu pazarlama oyunlarına kask 50 cm den düşüp kullanılmaz hale gelemez. geliyorsa takmayalım hiç zaten geberecez demektir.
Yavaş gitmeyi hızlı hale getirmeyi deneyin
Arkadaş sana kimse gerçekten ilk yapman gerekeni yazmamış, sıkı dur ben yazıyorum.
Kaskı düştüğü yerden kaldır :p
Siyah köpük darbe alsa bile tekrar eski şeklini alabiliyor.
Ls2 kaskın icindeki "siyaha boyanmış beyaz köpük" eski şeklini ne derece alır orasını bilemem.
Hemşireler igne yaparken cam içindeki sıvıyı yandan mini testere ucuyla çizip kapağı açarlardı.ayni sekilde cam keserken camı çizerler elmas uçla cizilen yerden kırılır.yere düşen metal dağcı ekipmanları da aynı sekilde taşa düşünce mikro çatlaklar oluşabiliyor bu durum ekipmanın dayanıklılığını azaltıyor.
Zaten ls2 kasklar tek parça termoplastikten mamul
Sonuç olarak kullan derim
Arabam cizildi degistirdim modunda olma
kaskın içinde düşme sırasında köpüğü ezecek bir kütle (kafamız) yoksa düşme köpüğe zarar vermez.
termoplastik yani polikarbonat esnek malzemedir, ufak darbeleri kendi zarar görmeden emebilir. zarar görmez.
fiber veya karbon fiber ise kompozit malzemedir. bu malzemeye dayanıklılığını karbon fiber elyaf, esnekliğini ise kullanılan bağlayıcı madde verir. fiber elyaf, liflere uzunlama doğrultuda çok yüksek kuvvetlere dayanırken, dik doğrultuda azıcık bir kuvvete dayanamaz. gerekli dayanımı sağlamak için bu yüzden lif doğrultuları birbirine dik olacak şekilde kat kat elyaf kullanılır.
bu lifler aynı zamanda cam gibi kırılgandır. tıpkı camın elmasla kesilmesi gibi, minik bir çatlak malzemenin o çatlak doğrultusunda azıcık bir kuvvetle kırılmasına yol açabilir. bu yüzden fiber kask düşerse, saksı olur. görünürde sağlamdır, ama içinde minik çatlaklar oluşmuştur. başka tarafına balyozla vursan kıramazsın ama o çatlak yer onun zayıf noktasıdır. bir kazada iş görebileceğine artık güvenemezsiniz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)