Sa hergun motordan dusuyorum hizli gidiyim her yerden doniyim skinti yok ama hizli giderken yavasliyorm hiz 20ye dustummu motor kayiyo zor tutuyom aynisk donemecte oluyor tam sag doncem yavasliyorm ozellkle yokus assaga motor kayiyor napmam lazim
Sa hergun motordan dusuyorum hizli gidiyim her yerden doniyim skinti yok ama hizli giderken yavasliyorm hiz 20ye dustummu motor kayiyo zor tutuyom aynisk donemecte oluyor tam sag doncem yavasliyorm ozellkle yokus assaga motor kayiyor napmam lazim
Fren diye birşey var durmaya yarıyor araştır istersen
Yavasliyorum derken fren demistim zaten frene basinca kayiyor frene basinca yavasliyorm sonucta
lastiğin çok kötü olabilir ve eğitim al mutlaka. Eğitimsiz gerçekten çok kötü kullanıyor insan mutlaka eğitim al.
Eğitim derken az tecrube eksikligi haricinde herseyim var yani aylardir suruyorm 2 3bin km yaptmhergun ise git gel gez falan ama bole bk skintim var ani durmam ferekiyor ani derken yine yavasca basiyorm ama yaklasnca mecbr braz fazla basiyorum kayiyor
Bir de düzgün fren yaptığınıza emin misiniz ? Onun da tekniği var biliyosunuz limon sıkma gibi
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:42 ----------
2-3 bin km pek bir tecrübe değil. Mutlaka eğitim alın eğitimsiz kaza yapmanız çok mümkün.
kendini kötü hissettiğin zaman aç ayaklarını yana hiç bir şey olmaz, gurur meselesi yapma bu durumu
Arka tekere iki teker tak,bisiklete takılanlardan 20km hızlara indiğinde ön değilde arka fireni sık
Durmaya yakin on freni sikiyorsan dalma yapar motor dengesi bozulur
Yavaş hızda ön freni bırakıp arka fren ile durmanız lazım. Yoksa sonuç öyle oluyor maalesef
Ön frene bastıgında ön tekerın düz olması gerekıyor
Direksyondan cevirme motoru direk olarak biraz yatır esnet yanı kontrolun sende oldugunu anlamaya calıs
Durman gereken mesafe azalınca ön frene daha fazla yukleniyorsun bende birkaç defa bu yüzden düştüm. On firene bastığın zaman direksiyon dik vaziyette olmalı aksi halde direksiyon un baktığı yöne doğru dusersin. Tek fren kullanma ikisine aynı oranda bas
çok teşekkürler ben hep on frenı kullanıyordum arka frenı sadece yokus ınerken arada basıyorudm 2sıne bırden hiç on frenı basarken teker duzmu yatmısmıyım az dıkkat etmıyordum :D hep düşcek gibi oluyordum dedıklerınızı uygılıyıcagım cok teşekkur edeırm iyi aksamlar
Freni dönüş esnasında basılı tutmak pek akıllıca olmasa gerek. Virajlarda ama az ama çok motosiklet her türlü yatıyor. O yatış açısını koruyup motoru ayakta tutabilmek için de hızı ya hiç düşürmemen ya da yavaşça artırman gerek. Ben henüz tecrübe etmedim motor; ama okuyup izlediklerimden anladığım bu. Gidonu oynatana kadar hızı ayarlamış olmak gerek.
Hocam dönüşlerde vites düşürmezsen ve orantılı gaz açmazsamn bu sorunu yaşarsın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)