Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kask takıntısı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kawasaki ZX10r
    Az önce bir video izledim bir siteden ve baktım ki aşşağıya hemen hemen herkes niye kask takmıyorsun,senin ben kafanı ... falan tarzı adama etmedik küfür etmemişler bazen burada da görüyorum kasksız olmaz kask almalısın falan kask almıyosun motor sürme .... gibi yorumlar görüyorum.benim söyleyeceğim şu tabiki kask %100 insanın hayatını etkiliyor ve takılması çok çok iyi bir durum.ama asıl konuya gelirsek başkalarının hayatına ne yaptıklarına ne yapmadıklarına kimse karışamaz.adam ister kask takar ister don atlet sürer bizi ilgilendirmez ölecek olan yaralanacak olan o adam.aea bir videoda söylemi çok hoşuma gitmişti tek teker hakkında.şunları takarsanız güzel güvenli olur ama ister takın ister takmayın hayat sizin hayatınız gibi birşey söylemişti.ne yazık ki bazı zeki arkadaşlar bunu anlamıyor.sonuç olarak herkesin hayatına kimse karışamaz.https://www.youtube.com/watch?v=IGEAasNCuQg o bahsettiğim videoda şu https://www.youtube.com/watch?v=LoddA9bdFEA

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Hasnicktir, logan07, eroceto ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Cahilce....
    Ertugyigit bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    benim icin farketmez,isteyen donsuz da motoruna binebilir.
    Ertugyigit bunu beğendi.

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    dostum kaskı sadece kendisi için takmıyor. Şöyle düşün, yeni ehliyetini almış şeker tatlı bi kız düşün. Bide apaçi kasksız motorcu. Kızın suçu olmadığı halde motorcu arabaya çarpıyor ve kafası ikiye ayrılıyor kan oluyor her yer. Kazaya kızda karışmış durumda yani. Şimdi bu kızın psikolojisi bozulur. Ha kask olsaydı, kaza sadece yaralanmalı olacaktı ve kız ölmediği için sevinecekti. Yani hem kendini öldürdüğü gibi hem milletin psikolojisini bozar.

Motosikleti
    Kawasaki ZX10r
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum kaskı sadece kendisi için takmıyor. Şöyle düşün, yeni ehliyetini almış şeker tatlı bi kız düşün. Bide apaçi kasksız motorcu. Kızın suçu olmadığı halde motorcu arabaya çarpıyor ve kafası ikiye ayrılıyor kan oluyor her yer. Kazaya kızda karışmış durumda yani. Şimdi bu kızın psikolojisi bozulur. Ha kask olsaydı, kaza sadece yaralanmalı olacaktı ve kız ölmediği için sevinecekti. Yani hem kendini öldürdüğü gibi hem milletin psikolojisini bozar.
    Abi kusura bakmada çok saçma savundun.ben kask takıp takmamaya değinmiyorum benim söylemek istediğim kimse kimsenin kask takıp takmamasına karışamaz.bende tabiki kask takıyorum motor sürerken sıcakta soğukta.ama gidipte yanımdan geçen kasksız adama sen niye takmıyon takman lazım senin can sağlığın falan tarzı vaazlarda bulunmuyorum banane geberirse gebersin

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Hasnicktir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi kusura bakmada çok saçma savundun.ben kask takıp takmamaya değinmiyorum benim söylemek istediğim kimse kimsenin kask takıp takmamasına karışamaz.bende tabiki kask takıyorum motor sürerken sıcakta soğukta.ama gidipte yanımdan geçen kasksız adama sen niye takmıyon takman lazım senin can sağlığın falan tarzı vaazlarda bulunmuyorum banane geberirse gebersin
    Arabayla kasksız motorcuya çarptıklarını düşün. Kasklı olsa kırık çıkıkla bikaç haftada hastaneden çıkabilecekken kasksız olduğundan adam ölsün mesela. Araba sürücüsü boşuna katil oldu iyi bişey mi ? Asıl senin düşüncen saçmalık.
    EfeXTR ve Ertugyigit bunu beğendiler.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Candy'yi mi diyon?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Haklısın biz karışamayız ama devlet bunun için kural koymuş bizim yaptığımız kask takması için baskı yapmak değil hayati bir kuralı hatırlatmak sadece

Haberlerde sürekli çıkıyor"emniyet kemeri takılı olmayan sürücu araçtan fırladı"

Kask takmak da emniyet kemeri takmak da aynı şey ve takmamanın yaptırımı var ve takmak hayat kurtarır

Bunu buraya yazma git 200'lük cg kullanan apaçilere anlat burada kask takmayan yok
    konunun muhatabı biz değiliz

Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    kasksız birine çarptın öldü, vurana da sıkıntı, yoksa kafası kask takacak kadar kıymetli değilse banane takmazsa takmasın ama, kendiyle kalmıyor ki
    sagat bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM RC 200
    Bunu insanımıza anlatamıyoruz, ne demek kendi hayatı?! Toplum içinde kullanılan aracın kullanım şartları kanunlarla belirlenmiştir. Kanundur,uymak zorundasın ,bitti.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bizim güzide halkımızda bir kişinin yaptığı yanlış bir haraket ait olduğu topluluğun tamamına maledildiği için evet hepimizi ilgilendirir.Millet etrafta kasksız,terlikle motor süren,abuk subuk haraketler yapan motorcuları görünce bütün motorcular böyle diye düşünüyor ve motorcuların genel imajı zedeleniyor.Bir haberlere göz atın birisi kasksız yada aşırı hızdan kaza yapıyor milleten haberin altına hemen saydırmaya başlıyor;"Zaten motosiklette şeytan arabası","Bunlara binen de akıl yok","Bunların hepsi böyle manyak işte hem kendilerine hem çevrelerine zarar."Dolayısı ile bir kişinin kask tamaması hepimizi ilgilendirir.Hele hele yüksek cc ye binen kask takmamış bir denyo gördüm mü daha da tepem atıyor.30.000 TL vermiş motor almış kafada kask yok.Para konusunda da hiç bahanesi olamaz zaten....

Not:Ben inatla ölmek sakat kalmak istiyorum diyorsan git bir binadan atla motosikleti bu işe karıştırma.
    Ertugyigit bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM RC 200
    Alıntı Hasnicktir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O öldü diye başka bir aile çocuğuna motor almayacak, istatistiklere ve yanlı haberlere bakarak karar verecekler. Motorun imajını zedeleyecek. Neden?! Bir sorumsuzun keyfi yüzünden. Az motor satılacak, az parça gelecek, gelenler pahalı olacak vs. vs. Bak nasıl etkiliyor herkesi. Çok dar görüşlüsün şuan. Senelerce motora binmiş, bu konuları defalarca konuşmuş, tartışmış, konuya farklı farklı yerlerden bakmış insanlar var burada. Onların dediklerini dikkate al.

Motosikleti
    Honda NC750D Integra 2016 Majestik Gri
    sinyal vermeden döneni, trafikte telefonla konuşanı vb trafik kurallarına uymayanları uyarmak nasıl vatandaşlık görevi ise, kasksız motor kullananı uyarmak da vatandaşlık görevi. saçma bir konu olmuş. yolda bir bayanın çantasını çalmaya çalışan hırsızı gördüğünde "bana ne benim çantam mı" diyen kafanın yorumu bu. bu kadar bireysel düşünmeyin. içinde yaşadığınız oluşuma toplum deniyor. toplum içinde yaşamanın kurallarına da her konuda uymak, uymayanı da uyarmak gerek..

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hasnicktir
    Motosikleti
    Kawasaki H2R ^^

Sayın HASNICKTIR ! Sanırım hiç motosikletin olmadı veya hiç kaza yapmadın

Motosikleti
    Yamaha YZF R25

K4NuNi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Kaskının ederi kafana verdiğin değerle doğru orantılıdır..
    - Ya kaskın yoksa?

Motosikleti
    Hornet 650
    Bazı iyi niyetli insanlar uyarı yapıyor, kasksız gezenin iyiliği için.

Yoksa kimsenin şeyinde değil yani (umrunda) bir başkası kask takmış yada takmamış, sonuçta kendi canı.

Her koyun kendi bacağından asılır.

afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Herkesin atladığı bir konu var. Sizce kasksız motor kullanan sadece kendine mi zarar veriyor? Daha geçen gün kaskı dirseğime takıp marketten eve kadar gitcem zaten diyip yol alırken 20 km hızla gözüme sinek girdi ve bebek arabalı bir bayanı ezmekten son anda kurtuldum. Ben vizör bile açmanın kendi hayatının yanında başkalarının da hayatını tehlikeye attığınu düşünüyorum. Sen kasksız sürerim kime ne diyorsun. Arabanın emniyet kemeri desen haklısın derim belki. Ama kask sürüşü etkileyen birşeydir. Adamlar 100 km hızla kasksız gidiyor ve gözleri sulanmış kimseyi görmüyor sence sadece kendi hayatını mı riske atıyor?
    iptaluyelik02 bunu beğendi.

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Milletin kask takıp takmamasını eleştirenlere yada uyarı yapıp kask tak diyenlere peki sen neden karışıp onları eleştiriyorsun.Sende onlara karışamazsın.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)