Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

debriyaj hk 2

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    tvs apache
    merhabalar daha önce konu açmıştım lakin konu görünürlük bakımından aşağılara düşmüş yeniden açma gereği duydum

şimdi debriyaj balatalarını değiştridim ufak tefek sorunlarıda halletim şuan maşallah yağ gibi vitesler geçiyor

lakin debriyajı sıktığımda debriyajın bulunduğu yerden garç gurç sesler geliyor ?

debriyaj teli ayarlı
    balatalar sıfır

bu sesin sebebi ne olaki ?

yarım debriyaj olduğunda bu ses geliyor diyiceksiniz ki tabikide gelir sıyırtıyorsun

lakin debriyajı sıkarken de cıkıyor bu ses ?

ilk defa balata değiştirdim normalmidir bu sesler balata eskiyene kadar ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    almpoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB650F
    Debriyaj manetinin bağlandığı yere ve debriyaj telinin içine wd40 sıkarsan o sesten kurtulursun

Motosikleti
    tvs apache
    motor iç aksamdan geliyor ses telden değil :(

Motosikleti
    Yamaha wr 250 r
    yanlış giden bişey var debryajı takarken biyerde hata yapmış olmalısın internetten incele

Acip tekrar kontrol et.ses normal degil sonucta orasi yaglaniyor. Hic bir ses cikmamasi lazim.

Motosikleti
    tvs apache
    video geldi

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Debriyajı komple göbek olarak değiştirmediysen, balata ve sacları tek tek değiştirdiysen yanlış dizilim yapmış olabilirsin debriyajı toplarken. Ses ve sesin çıktığı durum bende o izlenimi yarattı.

Motosikleti
    tvs apache
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyajı komple göbek olarak değiştirmediysen, balata ve sacları tek tek değiştirdiysen yanlış dizilim yapmış olabilirsin debriyajı toplarken. Ses ve sesin çıktığı durum bende o izlenimi yarattı.
    sadece bu linktekinden aldım
    http://www.motosikletparcalari.com.tr/tvs-apache-150-debriyaj-balata-takimi.html

hatalı birşey mi yaptım acaba ?
    birşey eksik mi nedir anlamadım ses delirticek

Motosikleti
    Alıntı ques1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sadece bu linktekinden aldım
    http://www.motosikletparcalari.com.tr/tvs-apache-150-debriyaj-balata-takimi.html

hatalı birşey mi yaptım acaba ?
    birşey eksik mi nedir anlamadım ses delirticek
    Motoru kaldırırken, yokuşta kaldırırken falan ses ne durumda ? Sadece vites boşta yüksüz kullanımda mı ses var ? Eğer yarım debriyajda her zaman bu sesi yapıyosa balataların diziliminde sorun var büyük ihtimalle.

Motosikleti
    tvs apache
    Motoru kaldırırken, yokuşta kaldırırken falan ses ne durumda ? Sadece vites boşta yüksüz kullanımda mı ses var ? Eğer yarım debriyajda her zaman bu sesi yapıyosa balataların diziliminde sorun var büyük ihtimalle.
    hertürlü tam kavrama esnasında dahi videonun sonunda gösterdim şekilde ses cıkıyor
    balatanın kalitesizliğinden olurmu böyle şeyler yoksa yanlış bir dizilim mi var

Motosikleti
    Alıntı ques1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hertürlü tam kavrama esnasında dahi videonun sonunda gösterdim şekilde ses cıkıyor
    balatanın kalitesizliğinden olurmu böyle şeyler yoksa yanlış bir dizilim mi var
    Balata yağda çalışıyor, kalitesiz olsa çabuk biter belki başka da bi farkı olmaz. Metal metale sürtüyor gibi bir ses var sizin debriyajda.

Motosikleti
    tvs apache
    Balata yağda çalışıyor, kalitesiz olsa çabuk biter belki başka da bi farkı olmaz. Metal metale sürtüyor gibi bir ses var sizin debriyajda.
    dediğinizi denedim yokuşta ses varmı diye harbidende gelmedi sorun ne olabilir ki ?

Motosikleti
    Belki de debriyaj göbeği rulmanı eskimiştir. Işıklarda motoru boşa almadan eliniz debriyajda viteste beklemeyi alışkanlık haline getirmiş biriyseniz aşınmış olabilir oradaki rulman. Debriyaj kolu ile debriyaj göbeği arasındaki sürtünmeyi engelleyen bir parçadır. Malum debriyaj kolu sabit, göbek ise 3-4 bin devir ile dönüyo kavrama anında. Göbekte bir rulman vardır bizim Cg motorlarda rulman hemen eline gelir alet kullanmadan sökmesi çok kolaydır, sizin Apache'de nasıldır bilemem ama çok uğraştıracak bir iş olmamalı.
    ques1 bunu beğendi.

Motosikleti
    tvs apache
    Belki de debriyaj göbeği rulmanı eskimiştir. Işıklarda motoru boşa almadan eliniz debriyajda viteste beklemeyi alışkanlık haline getirmiş biriyseniz aşınmış olabilir oradaki rulman. Debriyaj kolu ile debriyaj göbeği arasındaki sürtünmeyi engelleyen bir parçadır. Malum debriyaj kolu sabit, göbek ise 3-4 bin devir ile dönüyo kavrama anında. Göbekte bir rulman vardır bizim Cg motorlarda rulman hemen eline gelir alet kullanmadan sökmesi çok kolaydır, sizin Apache'de nasıldır bilemem ama çok uğraştıracak bir iş olmamalı.

şu ortadaki gri parçamı oluyor 4 gen ?

bu değilse resimli bir şekilde gösterebilirmisiniz mümkünse link vererek almam gereken parça hakkında

ayrıca bilgileriniz için çok teşekkürler

Motosikleti
    Ortadaki gri parçanın ortasında rulman var. Apache'nin rulmanını bilemiyorum söküp bakmak lazım.

Motosikleti
    tvs apache
    Ortadaki gri parçanın ortasında rulman var. Apache'nin rulmanını bilemiyorum söküp bakmak lazım.
    hocam uzaktan sorun tespiti yaptınız teşekkür ederim ustada değiştirirken demişti bunlar kırılabiliyor diye sonra taktı şanslısın kırılmadı dedi
    demeki o zıkkım kırılmış

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)