motorsiklet kullanmaya 2. el commuter alıp düşe düşe mi öğrenmeliyim yoksa paraya kıyıp bi eğitime mi gitmeliyim?
motorsiklet kullanmaya 2. el commuter alıp düşe düşe mi öğrenmeliyim yoksa paraya kıyıp bi eğitime mi gitmeliyim?
Eğitim alman daha yararına olacaktır.
fiyatları ne kadar oluyoki eğitimin
125 scooterla basla egitime paraya gerek de olmaz bence
İstanbul Honda, yamaha, gis akademi ankarada ulusan motor, vb. Yerler var ortalama 500 600 bandında geziyor fiyatlar
Birde özel ders veren Ankara soner Tanrıkulu ( atom karınca) kaan tuna gibi isimler var bende iletişim numaraları var ama daha farklı bir çok eğitim merkezi var kendine göre araştırabilirsin
Burda bas parayı motor al diyen illaki olacak. Senin gibi düşe kalka öğrenirim dedim bir kere düştüm sağlam düştüm sonra eğitime gittim, ben sana bas parayı git EĞİTİME diyorum çok yararını göreceksin.
Hiç motora binmişliğim yok dersen temel ilk seviyeden başla, yok kullanmışlığım var en kötü 5000km civarı yaptım dersen 2yle başla ama başla bir yerden. Emin ol verdiğin paraya değecek iyiki gitmişim diceksin.
Ben hiç ders almadan atladım motor başına azıcık köyde kullanmış olduğum mobiletin verdiği özgüven ile güzel kazalarım oldu
Ders alıp almamak sana kalmış bi konu bir musibet bin nasihatten iyidir
klasik bir sözdür bu hayatta iki tür motorcu vardır kaza yapmış olana veya kaza yapacak olan
Hemen bi bajaj bayiine gidiyorsun sıfırı 3000 tl olan bajaj boxer alıyorsun sonra da eğitime gidiyorsun
Eğitimden sonra tabiki olur neden olmasın. Cbr125r kullanımı kolay rahat az yakan, azda olsa çok kaçan güzel bir motor başlangıç için ideal vitesli olması seni biraz zorlar sadece onada alışırsın. Hem herzaman için tercihini vitesliden yana kullan motorunu büyütmek istersin ilerki zamanlarda, şuan scooter alsan kullandıktan sonra vitesliye geçersen sıkıntı yaşarsın. Al cbr125r'ı minimum 10.000km yap sonra büyütmek istersen büyütürsün. Ekipmanda almayı unutma.
Gusülden sonra, Bismillah diyip başla
önceliklerini belirlemelisin
senin için eğitim ücreti mi daha önemli
yoksa düşe kalka öğrenirken olma ihtimali olan kırık çıkık ve tedavi masrafları, 45 gün alçıdayken yaşayacağın iş kaybı mı?
Düşe kalka öğrenmek daha maliyetli olabilir, hem motorun bakımı, çizilmesi vs. hem de senin sağlığın bakımın kırık çıkık masrafın vs.
İmkanın varsa eğitim almanı öneririm. İmkanın yoksa trafiğe kapalı bir alanda sürmeyi bir commuter ile öğrenebilirsin. Bol bol dur kalk, olduğun yerde dönüş, ani fren, vites değiştirme, slalom vs çalışman gerekecektir. Bunların antrenmanını yaklaşık 2 hafta tarafiğe kapalı alanda yapmanı tavsiye ederim. Benim imkanım yeterli olmadığından düşe kalka öğrenme yoluna mecburen gittim ve 2 hafta boyunca iş çıkışı trafiğe kapalı alanda antrenman yaptım. Ama bu yol daha meşakkatli bence.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)