Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Türkiye Vatandaşıyız diye 6 ehliyet puanı veriyorlar maalesef

REKLAM ALANI

Alıntı biyeybaraküs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk başta selam olsun tüm gurbetteki kardeşlerimize bu uygulama sadece türkiye den alınan ehliyetlerimi yoksa Avrupa birliği olmayan tüm ülkelerimi kapsıyor ,ehliyet almak 3.20 BMW parası derken kaç Euro ya geliyor

ayrıca elimde yetki olsa türkiyedeki tüm ehliyetlerin yüzde 80 ini toplarım
    Türkiye ehliyetine diye biliyorum çünkü almanya vatandaşları vs fransayı kendi ülkeleri gibi kullanabiliyorlar.Burada sınavı geçememek, kurs parası ,direksiyon sınavı parası vs derken 8000euroya kadar olabiliyor.8000 euroyada mazda rx8, bmw 320 hatta 10000euroya kadar nissan 350z alınabiliyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:13 ----------

Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biri gelip sana carpsa puanin dusmez merak etme,sen kaza yapmayacaksin.. ne guzel iste gelismis toplumlar boyle adama buzuk buzuk araba kullandirir..
    Kardeşim bizi gelip çarpsa normalde puanım düşmez ama fransa polisleri biraz bizim milletimizi sevmediği için kilitli puan cezasını malesef.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------

Alıntı papirus00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fransızların kibirinden kaynaklanan bir durumdur. Ben katılmıyorum Türk milletinin kötü araba kullandığına. Hele İstanbul'da araba kullanan bir araç kullanıcının çoğu fransızdan daha iyi araç kullanabildiğini de düşünüyorum.

Sorun,
    Kurallara uymuyor olmamız(Çoğu durumda kurallara uyuyor olmakta tehlikeli bir hal alıyor garip bir şekilde).
    Kuralların herkese aynı şekilde standartlar oluşturmaması.
    Para sahibi ve lüks araç sahibi olarak yada yüksek bir araç kullanarak statü sahibi, trafikte öncelik sahibi olunduğu algısı.
    Okumuş cahillerin cahilliklerini kabul etmemekte bu kadar ısrarcı olması(Trafik eğitmeni olduğunu söyleyen bir bayan motosikletlerin emniyet şeridinden gitmesi gerektiğini iddia etmişti bir keresinde)
    Gün geçtikçe insana olan saygımızı daha fazla kaybetmemizden kaynaklı.

Bu saydıklarım kötü araç kullandığımızı yada kötü şoför olduğumuz anlamına gelmez. Misalen, almanya'da yaşan gurbetçilerimizde gözlemlediğim bir kaç örnek var, oradayken yaya geçidinde ayağını kaldırımdan aşağıya atınca hemen durarak yol verirken buraya tatile geldiğinde, yaya ayağını kaldırımdan aşağı indirince gaza daha fazla bastığını gözlemledim.

işin özü bence Türklere 3. sınıf insan muamelesi yapmaktan öte bir uygulama değil. Evet saydıklarım nasıl bir seviyede olduğumuzu ortaya koyuyor ama bu yakıştırmaları haklı ve yerli bulmuyorum. Kaldı ki hiçbir kimse hiçbir yerde ceza alacak şekilde araba kullanmamalı nokta net

Edit: imla
    Evet genelde Müslüman ve Türk lere karşı bir önyargıları var

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Alıntı Sinan58 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli motosikletçi kardeşlerim ve motosikletçi abilerim bildiğiniz gibi fransada yaşamaktayım;
    Bugün ehliyetimi fransız ehliyetine çevirttirmek için biraz araştırma yaptım aslında, zaten tercümanla falanda konuşmuştum.
    Türkiye Cumhuriyeti ehliyetimi fransız ehliyetine çevirttiğim taktirde nedenini anlayamadığım bir şekilde normal bir fransız ehliyet puanının yarısı olan 6 puanı veriyorlarmış maalesef.12 puana tamamlamak içinde en az 3 yıl hiç kaza yapmamam gerekiyormuş.Yolda giderken yavşağın biri bana çarpsa 3. yıl dolmadığı sürece, ehliyetimin puanını 12ye tamamlamak için en az bir 3 yıl daha beklemem gerekiyormuş.Sadece 3 kez emniyet kemerimi takmasam veya 3 kez trafikte kırmızı ışık vs. haata yaparsam ehliyetime el konuluyor maalesef.Tekrar yeniden ehliyet lmakda çok zor+ birde burada normal bir ehliyet bmw 3.20 parasına geliyor.
    Zaten burdaki trafik polislerininde çoğunun Türk lere karşı ön yargısı var nedense...
    Sırf Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldukları için ehliyet alamayan tanıdıklarım var maalesef.
    Ehliyetime el koysalar gene vazgeçmem bu araba+motor sevdasından...
    Onlar fransızsa bende Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.
    Fazla bile veriyorlar... Hindistan vatandaşlarına kaç puan veriyorlar acaba merak ettim.

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    bu muamele turk vatandaslarına mı ozgu yoksa fransız olmayan herkese aynı mı?

Alıntı MotoNoob adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Avrupada her Ülke Yabancı düşmanıdır, doğru, ama bu sistemi sen "Türkiye Vatandaşı"sın diye uygulamıyorlar... Hatta bizim kendi Vatandaşlarımız bile artık birbirinden nefret duymaktalar.

6 Puanı sana Deneme Süreci olarak veriyorlar. Tercümanını da değiştir eğer sana gerçekten durumu böyle anlattı ise. Süreç 2+1 sene. Kendi hatandan kaynaklanan Kaza olursa, sürecin 2 seneden 3 seneye uzayabilir. Ama 2 sene kendi hatandan kaynaklanmayan herhangibi kazaya bulaşırsan, sürecin uzamaz, Puanın artmaz. Puansız başlamak istiyorsan, Ehliyetini yeniden yap orada. Kullanılmış 2.el bmw 320 Fiyatına ulaşabilir Ehliyet bedeli. Ama orada 320 leri 2bin € 5bin € bulursun.

Yalnız, buradaki Sınavlara benzemez. Direksiyonda 30dk - 1 Saat arası Şehir içi kullandırırlar sana arabayı. Arabayı istop et, sıkıntı yok. Ama bir kere olsun dönmeden önce omuz bakışını unut, sana Ehliyet vermezler.

Ben almanyada Ehliyetimi yaptım, Trafiğe ilk orada çıktım. Adamlar sıkı kontröl ediyorlar ne güzel. Ve bu nedenle herkes Kemer takar, ön ve arkasına dikkat eder, birbirine saygılı davranır Trafikte. Vırt Zırt korna sesi yok. Burada Ehliyeti yeniden yaptım, ve A2yi ekledim üstüne. Direksiyon sınavında "Stop" Levhasında durdum diye benden 5 Puan kestiler. Neymiş: Araba maraba yok ne duruyorsun devam etsene bilader...

• Kemersiz: 80€ + 1 Puan
    • Kırmızıdan geçiş: 90€ 1 Puan (Kırmızı 1 saniyenden daha uzun süre yanıyorsa 200€ + 2 Puan + Para/Hapis Cezası)
    • Kırmızıdan geçip Tehlike yaratmak: 200€ + 2 Puan 1 Ay Araç kullanma cezası
    • Çalışan aracın içinde sürücü olarak Cep telefonu kullanmak: 60€ + 1 Puan
    • Takip Mesafesi: 75€ - 400€ (Hıza ve Mesafeye bağlı) + 0-3 Ay kullanım Cezası
    • Trafikte birine küfür etmek: İnek!: 300€ Orta parmak: 4000€

Kaynak

Oradan sonra Türkiyenin Trafiğine çıkınca, her an kendi Canın ile oynuyorsun, kendini riske atıyorsun gibi hissediyordum kendimi.
    Orada Autobahn'a çık, yerinde 260 bas, hatta 300 bak sana uzaktan yol açıyorlar, 3.üncü şeritten Ortaya geçiyorlar. Sağ şeritte yer varsa sol şeridi meşgul etmiyorlar. Burada hız yasal olsa bile, yolda 3-5 araçtan fazla varsa seni umursamazlar ve hatta bilerek yol vermezler.
    Cevabınız için teşekkür ederim evet tercüman böyle demişti ve burada yaşayan akrabalarımda öyle demişti ama başka bir tercümanada danışmakta fayda var.Ama Türk vatandaşlarına karşı önyargılı oldukları bir gerçek.Hatta bu önyargılara birkaç kez şahit oldum.
    Trafik konusunda burdaki insanlar çok eğitimliler aslında.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------

Alıntı smiles adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fazla bile veriyorlar... Hindistan vatandaşlarına kaç puan veriyorlar acaba merak ettim.
    Hindistan vatandaşlarına kaç puan verdiklerini bende merak ettim doğrusunu söylemek gerekirse.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------

Alıntı TEKNECI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu muamele turk vatandaslarına mı ozgu yoksa fransız olmayan herkese aynı mı?
    Abi motonoob adlı üyenin dediklerini dikkate alıp öğleden sonra farklı bir tercümana danışmayı düşünüyorum aslında ama almanya vs diğer avrupa birliği ülkelerinin vatandaşlarına Türk lerden çok daha iii muamele yapıyorlar burada.Bir kaç kez denk geldim.Trafikte Türk sürücülerden gerçekten korkuyorlar.

MotoNoob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Spada Anton 200
    Ehliyetini o ülkede veya Avrupa dışında yapanlara. Ama yeni Ehliyette yapabilirler. Ben alman Ehliyetini 900€ yaptım. Bı kız arkadaşım ise 5250€ verdi. Orada benim zamanımda 11 saat sürücü kursunda direksiyon görmeliydin, şimdi 15 saat oldu. En az. Bazıları 70 saat bile görüyor. Bu saatler içinde Gece, gündüz, Otobahn, Şehir içi ve dışı saatler ayrı hesaplanıyor. Sınavı geçemedin tabiiki sınav parası, ekstra saatler vb ekleniyor. 10000€ yada Ehliyet alan oldu.

Polis nekadar gıcık olursa olsun, orada sana puan yazmak için gıcık gittiği muamelyi sana ve mahkemeye karşı kanıtlaması gerekir. Her zaman hakkını arıyabilirsin. Kazalar her zaman tek tarafın hatasından oluşmaz.

Polis keyfine göre biyere kadar hareket edebilir. Sonra savcılara ve Hakime kalır.

Otobanda veya trafikte bir başkası yanlışınızı görse hemen polisi arıyor yavşaklar,
    Bu arada millet olarak heryerde farkımız var.
    Hatta bizim millet işi biliyor normalde bi kaç tane serseri gece bazen milletin araçlarını çiziyor ama bizim Türk vatandaşlarımız arabanın aynaya tesbih asıyorlar tesbihi gören serseriler arabayı çizmiyor, çizemiyor.Birde Türk lerin arabalarının çoğunun ardında Osmanlı Turası var.
    Arasınlar abiii. Herkes kurallara uysun. Kanıtlanabilirse cezasını çeksin.
    Görüyorsun, Tesbih veya Turayı görenler niye çizmiyor? O Serserilerin çoğu ya Arap ya Türk. Sonra istediğin kadar onların kurallarına uy, veya Kültürlerine saygı göster, Adamlar seni görünce kaldırımı değiştirir.
    smiles bunu beğendi.

Otobanda veya trafikte bir başkası yanlışınızı görse hemen polisi arıyor yavşaklar,
    Hatta bizim millet işi biliyor normalde bi kaç tane serseri gece bazen milletin araçlarını çiziyor ama bizim Türk vatandaşlarımız arabanın aynaya tesbih asıyorlar tesbihi gören serseriler arabayı çizmiyor, çizemiyor.Birde Türk lerin arabalarının çoğunun ardında Osmanlı Turası var.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    bu baskasini ihbar bizim yillarca ozlemini cektigimiz seyler, keske hadi be sendeci olmasakta bol bol ihbar etsek edilsek.. demekki her ihbari degerlendiriyor makamlar... off off 28. dunya ulkesiyiz... cok zor durumumuz..

bravetaxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Daystar 250
    fransada hatadan dolayıo çok kişi ehliyetini kaptırıyor torpil gibi şeyler olmadığı için çoğu ehliyetini kaptıran sürücüler motosiklet yönleniyorlar yanlış biliyorsam düzeltim bazı ccleri düşük motorlar ehliyetsiz kullanılabiliyormuş

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Hindistan yerine Türkiye olabilirmiş:

https://www.youtube.com/watch?v=tPLk...ature=youtu.be

MotoNoob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Spada Anton 200
    Bende kesinlikle tüm olarak Suçu kendi Vatandaşlarımızda bulmam. Zamanında göç ettiler, her göç ettikleri ülke yönetimi bunlara "siz sizin insalarınızla beraber kalın" deyip, koca koca türk mahalleler oluştu. Şimdide haykırırlar, uyum sağlamıyorsunuz (entegrasyon) Dilimizi 60 senedir öğrenemediniz, vb vb...

Buradada bunları diyenler tatilde şehir ortasında Bikini ve Don ile gezen insanlardır. Kendi ülkelerinde kıyı/plaj dışı kesinlikle Mayo veya Don ile gezen göremezsin.

Ama herşey ayrı bir konu. Okadar düzen bizim milletide bozar herhalde

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)