Avrupada her Ülke Yabancı düşmanıdır, doğru, ama bu sistemi sen "Türkiye Vatandaşı"sın diye uygulamıyorlar... Hatta bizim kendi Vatandaşlarımız bile artık birbirinden nefret duymaktalar.
6 Puanı sana Deneme Süreci olarak veriyorlar. Tercümanını da değiştir eğer sana gerçekten durumu böyle anlattı ise. Süreç 2+1 sene. Kendi hatandan kaynaklanan Kaza olursa, sürecin 2 seneden 3 seneye uzayabilir. Ama 2 sene kendi hatandan kaynaklanmayan herhangibi kazaya bulaşırsan, sürecin uzamaz, Puanın artmaz. Puansız başlamak istiyorsan, Ehliyetini yeniden yap orada. Kullanılmış 2.el bmw 320 Fiyatına ulaşabilir Ehliyet bedeli. Ama orada 320 leri 2bin € 5bin € bulursun.
Yalnız, buradaki Sınavlara benzemez. Direksiyonda 30dk - 1 Saat arası Şehir içi kullandırırlar sana arabayı. Arabayı istop et, sıkıntı yok. Ama bir kere olsun dönmeden önce omuz bakışını unut, sana Ehliyet vermezler.
Ben almanyada Ehliyetimi yaptım, Trafiğe ilk orada çıktım. Adamlar sıkı kontröl ediyorlar ne güzel. Ve bu nedenle herkes Kemer takar, ön ve arkasına dikkat eder, birbirine saygılı davranır Trafikte. Vırt Zırt korna sesi yok. Burada Ehliyeti yeniden yaptım, ve A2yi ekledim üstüne. Direksiyon sınavında "Stop" Levhasında durdum diye benden 5 Puan kestiler. Neymiş: Araba maraba yok ne duruyorsun devam etsene bilader...
- Kemersiz: 80€ + 1 Puan
- Kırmızıdan geçiş: 90€ 1 Puan (Kırmızı 1 saniyenden daha uzun süre yanıyorsa 200€ + 2 Puan + Para/Hapis Cezası)
- Kırmızıdan geçip Tehlike yaratmak: 200€ + 2 Puan 1 Ay Araç kullanma cezası
- Çalışan aracın içinde sürücü olarak Cep telefonu kullanmak: 60€ + 1 Puan
- Takip Mesafesi: 75€ - 400€ (Hıza ve Mesafeye bağlı) + 0-3 Ay kullanım Cezası
- Trafikte birine küfür etmek: İnek!: 300€ Orta parmak: 4000€
Kaynak
Oradan sonra Türkiyenin Trafiğine çıkınca, her an kendi Canın ile oynuyorsun, kendini riske atıyorsun gibi hissediyordum kendimi.
Orada Autobahn'a çık, yerinde 260 bas, hatta 300 bak sana uzaktan yol açıyorlar, 3.üncü şeritten Ortaya geçiyorlar. Sağ şeritte yer varsa sol şeridi meşgul etmiyorlar. Burada hız yasal olsa bile, yolda 3-5 araçtan fazla varsa seni umursamazlar ve hatta bilerek yol vermezler.