Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Sicaklarda Full Face Kask

REKLAM ALANI
    Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    şehir içindeki, düşük hızdaki ufak bir kazada bile açık kaskın camı ilk temasta yerinden fırladı, kaşım ufaktan açıldı. Allah korumuş çenede falan bir şey yoktu, anladım ki full face kask iyidir

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Kaliteli kask her türlü havalandırıyor bana göre. Ben NEXX XR2 kullanıyorum vizor tam kapalı olmayan yani hafif aralıklı konumda çene ve tepe havalandırmaları açıkken gayet serin oluyor. Durduğumda veya trafikte vizörü açıyorum hiçbir sıkıntı yok.

Motosikleti
    F850 Gs
    merhaba

kasima gozume burnuma sekil sukela cizilecegine terlemeyi yeglerim...

EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Alıntı hakaniko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    LS2 fullface kullanıyorum bende 125cc ile. çok trafiğe girmediğim sürece pek sıkıntı yaşamıyorum. Vizör açık geziyorum genelde.
    Gözüne sinek, toz vs kaçarsa çok sıkıntı olur. Hiç olmadı vizörü aralamak en mantıklısı.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Konuyla alakasız ama yazmak istedim

Yeni LS ff kask ve siyah vizör sipariş ettim. Elime ulaşmadı o gün kargoda olduğu için suzukimi bırakıp arabamla gelmiştim ofise.
    Öğlen gibi kargo geldi hemen vizörü değiştirip geçirdim kafaya. Gayet başarılı sımsıkı oturdu.
    Akşam iş çıkışı giderken kaskımı taktım vizörü kapattım arabaya bindim. :D
    Klima açık camlar yarıda. Birazda gaza geldim devirli kullandım yolda.
    Her kırmızıda yanıma duran bana bakıyor. Kafayı çevirince tırsarak diğer tarafa dönüyorlar. :D
    Yine kırmızıda yanıma gelen aracın arka koltuğunda oturan küçük bir çocuğu istemeden korkuttum.
    Dolabına ekmek yerleştiren bir bakkalın yanında durdum adam beni görünce epey bi duraksadı dolaba koyacağı ekmeği kasaya koydu
    Kaskı çıkarıp inip 2 ekmek aldım..

Kısaca FF kaskınız varsa siyah vizör takıp arabada deneyin derim..
    İlginç kareler yakalıyorsunuz..
    Green Arrow ve c4gin bunu beğendiler.

lifespeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha r25 2017-honda activa S 2017
    Full faceye alışabilirsin. Mondial 180 zones kullanıyorum. Senin bahsettiğin motorlara benzer olarak. Full face kullanıyorum. full face en sağlam, en güvenli olanı bence. Haliyle sıcak oluyor. İzmir sıcağında daha da sıcak ..

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Düşü hızlarda varsa güneş vizörünü açar vizörü kaldırırsın, yoksa güneş gözlüğü takarsın gözü korumak için.

Yüksek hızlarda zaten vizör açık gidilmiyor.

Bu sıcaklarda asıl kafanda kask yoksa tehlikeli, güneş çarpar yoksa.

Ben de çene açılır kask kullanıyorum, giyip çıkarırken ve durup biriyle konuşurken açarım sadece. Sürüşte her zaman kapalı tutuyorum. Sürüş esnasında kaskı açık kullanıcağınıza kanaat getirirseniz full face alın.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Pazar günü riva pendik arası temde 110 altına düşmedim ama sanki biri karşımda fön makinesi tutuyor gibi sıcaktı. fullface kaskla eziyet oldu. bundan sonra serin havada sürerim motoru

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Bence şehir içinde kask a gerek yok

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Şu anda çeneden bağlantılı sert maske ile açık kask kullanıyorum (Shark Raw değil). Ama tam kapalı kullandığım zamanlarda kışın dalgıç giysisi kumaşından cırt cırtlı maske ve güneş gözlüğü kombinasyonu ile, yazın ise buff ve güneş gözlüğü kombinasyonu ile vizör açık olacak şekilde kullanırdım. Kaskın vizörü açık iken vakum etkisi yapar, normalde sana çarpmayacak küçük böceği de içine çeker, bu yüzden mutlaka maske+gözlük ile kullanılmalı. Ayrıca bir tane daha buffın olmalı, onu da devamlı kafana takmalısın, hem terlemeni azaltır, hem terin buff ta kalır kask temiz olur, hem de saçın başın daha derli toplu kalır buff altında. Kaskı çıkardığın zaman saçlar öyle manda yalamış gibi ortadan ikiye ayrılmış durmaz

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Caberg ego kaskım var bildiğin sunroof var tepesinde onu açıyorum, ön camı da bi tık açıyorum , ön hava girişleri de açık. kafama da buff takıyorum penye olanlardan. Gözüme çok rüzgar vurursa güneş vizörünü de indiriyorum ama pek gerek olmuyor. Eskiden bende de cox çene açılır kask vardı hiç çene açıkken kullanmadım. Rüzgarda çok direnç gösteriyordu.

vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Alıntı Germ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Iyi Aksamlar Simdi Bu konu uzerine biraz tepki gorucem ama genede bi yorum almak istiyorum.
    150lik 170lik bir motoru baz alarak apachi cbf vs tarzi bu motorlarda full face kask kullanan varmi
    Iki oglen sicaginda uzak mesafe biyere gideceksiniz diyelim ben cene acilir kullaniyorum onda bile beynim yaniyor resmen peki siz full facede nasil duruyorsunuz bende full face gecmek istiyorum nasil alisabilirim alisirmiyim daha dogrusu kucuk cc den baz almamim amaci fazla hiza ulasmadigindan kaskin yavas hizi yuksek hizi olmazda yinede 1000cc nin hiziyla dusmekle bir tutulmaz
    Simdiden tesekkur ederim.
    Full face kask takıyorum, çünkü benim kafam kıymetli Germ kardeş.

Küçük cc motor kullanıyorum hızlı gitmiyor, düşsem pek bir şey olmaz diye düşünmeyin, bisikletten düşüp ölüyor insanlar.

Saygılarımla.
    Ertugyigit bunu beğendi.
    Tecrübe, limitlerini bilmektir.

125 cc motor var bende fullface kullanıyorum sıcakladığım zamanda açıyorum vizörü mis gibi hava geliyor yetiyor da artıyor bile

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence şehir içinde kask a gerek yok
    Oha taşlayın bu adamı beyler :D
    bahadircolak bunu beğendi.

bahadircolak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 900 GT Pro
    Alıntı karşıyaka57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ....Full face de korna sesi duyamamaktan yana derdim var nasıl çözeceğim bilmiyorum.Arkamda korna yapıyorlar duymuyorum, arkamda kimse var mı diye aynalara bakmaktan önüme odaklanamıyorum o derece
    Ne marka kask kullanıyorsunuz ki sesleri duymuyorsunuz? Ben kulak tıkacı taktığım durumlarda bile dış sesleri alıyorum...

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)