Park halindeki bir aylık motoruma çarptılar
Reklamlar
-
16 Ağustos 2015, 21:38
Reklamlar
-
16 Ağustos 2015, 21:47
araç sürücü kaç yaşındaydı acaba ? konuya gelecek olursak değer kaybı için dava açarsınız. Yalnız araç sahibi sıkıntı çıkarmadan zararını karşılayacağını beyan ettiyse centilmenlik gereği genelde pek girmezler bu konulara. Zaten çok büyük bir değer kaybı olacağını sanmıyorum sonuçta şasi ya da motor gibi hayati bölümler hasar görmemiş gibi görünüyor anlattıklarınız kadarıyla.
-
16 Ağustos 2015, 21:52
freewill adlı üyeden alıntı
araç sürücü kaç yaşındaydı acaba ? konuya gelecek olursak değer kaybı için dava açarsınız. Yalnız araç sahibi sıkıntı çıkarmadan zararını karşılayacağını beyan ettiyse centilmenlik gereği genelde pek girmezler bu konulara. Zaten çok büyük bir değer kaybı olacağını sanmıyorum sonuçta şasi ya da motor gibi hayati bölümler hasar görmemiş gibi görünüyor anlattıklarınız kadarıyla.
Araç sürücüsü 25 yaşındaydı. Kaza sonrası merkeze ehliyet, ruhsat ve sigorta fotokopileri için onun aracıyla gittik. Çok hakim olmadığını oradan anladık zaten, biraz acemiydi. Hatasını kabul edip tutanağa "yanlışlıkla fren yerine gaza bastığım için" diye yazdı. Bu yüzden eksperin bizi hatalı bulacağını düşünmüyoruz. Zararı karşılayacağını belirtmedi tabii ki ama bu ibareyi belirttiği için sanırım bizden bir ücret talep edilmeyecek. Şasi veya motorda görünür bir problem yok fakat ön lastik yalpa yapıyordu çok hafif. Diskte de problem gözükmüyordu. Servis bunları kontrol edeceğini söyledi.
-
16 Ağustos 2015, 21:54
Geçmiş olsun.Eğer kaskınız da zarar gördüyse kaskın fiyatını eklemeyi unutmayın.Değer kaybı için öncelikle araç sürücüsü ile konuşun eğer yanaşmazsa sigortadan başvurup yapılıyordu herhalde.Böyle bi konu açılmıştı aslında geçmiş konulara bi göz atın.
-
16 Ağustos 2015, 21:56
Onurhan D adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun.Eğer kaskınız da zarar gördüyse kaskın fiyatını eklemeyi unutmayın.Değer kaybı için öncelikle araç sürücüsü ile konuşun eğer yanaşmazsa sigortadan başvurup yapılıyordu herhalde.Böyle bi konu açılmıştı aslında geçmiş konulara bi göz atın.
Teşekkür ederim. Kaskta bir problem yok çok şükür. Belli ki havalanıp iki araç arasına oturmuş. 1 cm bile olmayan kılcal bir çizik var sadece. Araç sürücüsü direkt hatasını kabul ettiği için söz falan almadık masraflarla ilgili. Geçmiş konuları inceleyeceğim. Tekrar teşekkürler.
-
16 Ağustos 2015, 22:00
Soraydın ya hıyara "mal mısın" diye?
-
16 Ağustos 2015, 22:01
Değer kaybı davaları eğer degişmediyse adliye asliye hukuk mahkemelerine açılıyor. Bulundugunuz ildeki adliyeye gidip baro odasından sıra fişi alın ve kendinize avukat atanmasını isteyin. Avukat yardımıyla hem basvurunuzu yaparsanız, hem de avukatlık ucretini karsı tarafa yukleyerek ucret odemezsiniz. Geçmiş olsun.
-
16 Ağustos 2015, 22:02
shruikan adlı üyeden alıntı
Soraydın ya hıyara "mal mısın" diye?
Arkadaş epeyce şoka girdi zaten. Yeğenim biraz asi, onun motoruna bir şey olmamasına rağmen çocuğun yanına koşarak gitti zor tuttuk
Olayı tatlıya bağladık ama canımız sıkıldı tabii. O kadar uğraştığımızla kaldık... Şimdi beklemedeyiz bakalım neler olacak.
-
16 Ağustos 2015, 22:02
Öncelikle geçmiş olsun fakat sizin yerinizde olsam kaski da işin içine katardim sonuçta düşmüş darbe almış koruyucu özelliği gitmiş olabilir onu bilemezsiniz kaskida alin
-
16 Ağustos 2015, 22:04
Geçmiş olsun, geçen gün benim motora da park halinde ve başındayken çarptı malın biri. Millet idare edemeyeceği araçları kullanmakta ısrarcı, pikapın kasasına kaç kere vurmama rağmen çarptı ve çamurlukta çizik oldu. Sabaha bırakmayı tercih ettim ben, küçük bir çizik için uğraşmak istemedim de insan bi iner özür diler, bir şey var mı diye sorar mk. Yine aklıma geldi bak sinirim bozuldu.
-
16 Ağustos 2015, 22:08
linkinpark20 adlı üyeden alıntı
Değer kaybı davaları eğer degişmediyse adliye asliye hukuk mahkemelerine açılıyor. Bulundugunuz ildeki adliyeye gidip baro odasından sıra fişi alın ve kendinize avukat atanmasını isteyin. Avukat yardımıyla hem basvurunuzu yaparsanız, hem de avukatlık ucretini karsı tarafa yukleyerek ucret odemezsiniz. Geçmiş olsun.
Ancak bilgisayar başına oturduğum için hiç araştıramamıştım. Teşekkür ederim bu konuyu araştıracağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:04 ----------
6uven adlı üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun fakat sizin yerinizde olsam kaski da işin içine katardim sonuçta düşmüş darbe almış koruyucu özelliği gitmiş olabilir onu bilemezsiniz kaskida alin
Teşekkür ederim. Kaskta cidden bir şey yok. Sadece havalanmış ve iki arabanın ortasına düşmüş. Sadece küçücük bir kılcal çizik var. Bu olay sonrası olup olmadığını bile bilmiyorum. Eğer kaskta görünmeyecek bir hasar oluşmuş olsa bile yine de en azından çizikler oluşurdu diye düşünüyorum.
hakikiteker adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun, geçen gün benim motora da park halinde ve başındayken çarptı malın biri. Millet idare edemeyeceği araçları kullanmakta ısrarcı, pikapın kasasına kaç kere vurmama rağmen çarptı ve çamurlukta çizik oldu. Sabaha bırakmayı tercih ettim ben, küçük bir çizik için uğraşmak istemedim de insan bi iner özür diler, bir şey var mı diye sorar mk. Yine aklıma geldi bak sinirim bozuldu.
Teşekkürler size de geçmiş olsun... En azından özür dilenebilir. İnsanımız malesef özür dileme özürlü.
-
16 Ağustos 2015, 22:12
geçmiş olsun. kaza hakkında yorum yapıp günaha girmiyim akşam akşam.
-
16 Ağustos 2015, 22:17
sonucu bu başlıkta güncellersen ileride başkasına faydası dokunur, güzel olur. geçmiş olsun tekrar
-
16 Ağustos 2015, 22:20
Eyvallah beyler. Her şey sonuçlandığında başlığı güncelleyeceğim.
-
16 Ağustos 2015, 22:21
Gecmis olsun karsi taraf hatasini kabul etmis serviste aklina ne geliyosa yazar zaten sonra exper gelip onayliycak bazi parcalari cikarabilir listeden ondan sonra yapilir ucreti siz servise odeyip alirsiniz motorunuzu sonra karsi tarafin sigorta sirketi parayi hesabiniza yatirir yada siz gidip cekersiniz elinizdeki evrak takip nosu ile tekrardan gecmis olsun... deger kaybinida cok kafaniza takmayin
-
16 Ağustos 2015, 22:24
ardacik adlı üyeden alıntı
Gecmis olsun karsi taraf hatasini kabul etmis serviste aklina ne geliyosa yazar zaten sonra exper gelip onayliycak bazi parcalari cikarabilir listeden ondan sonra yapilir ucreti siz servise odeyip alirsiniz motorunuzu sonra karsi tarafin sigorta sirketi parayi hesabiniza yatirir yada siz gidip cekersiniz elinizdeki evrak takip nosu ile tekrardan gecmis olsun... deger kaybinida cok kafaniza takmayin
Teşekkürler aynen dediğiniz gibi oluyormuş. Parayı ben ödeyecekmişim sonra araç sürücüsünün sigortası bana ödeme yapacakmış. Benim servis de bunu söyledi.
Değer kaybı ister istemez kafaya takılıyor ama dediğim gibi bu konuyu araştıracağım.
-
16 Ağustos 2015, 22:36
Hocam motorun perte çıkarılabiliyorsa perte çıkarsınlar motorunu. O motoru satarken çok zorlanacaksın ve sıkıntı yaşayacaksın. Kafaya takılmıcak gibi bir olay değil çünkü. Bir çok parça hasar görmüş ve değişecek. Sistem kayıtlı değişeceği içinde 10 küsür bin liralık motorda 3-4 bin lira hasar çıkarsa kimse almak istemez ucuz olmadığı sürece. Kaskına da maalesef çöp gözüyle bak. DIştan hiçbirşey olmaması mühim değil. Basınç ile iç malzeme darbe görmüş olabilir. Onuda talep etmelisiniz.
-
16 Ağustos 2015, 22:52
Kimse kusura bakmasında hasar kaydı var diye fiyat düşürenlere genelde ölücü diyoruz.Bu motor sonuçta şaseden darbe almamış.Bütün değişimler serviste yapılmış.Sayısız kere kaza yapıp kayıtsız toplanmış motorlarda var.Bu arada yeni çıkan sigorta yasalarında bu konuyla ilgili şeyler vardı.Araç değer kaybı vs sanırım.Güzel ülkemdeki sigortacılar bu konu hakkında müşterilerini bilgilendirmediği içi bilen biri yazarsa konu hakkında bilgi sahibi olur herkes.
-
16 Ağustos 2015, 23:08
Green Arrow adlı üyeden alıntı
Hocam motorun perte çıkarılabiliyorsa perte çıkarsınlar motorunu. O motoru satarken çok zorlanacaksın ve sıkıntı yaşayacaksın. Kafaya takılmıcak gibi bir olay değil çünkü. Bir çok parça hasar görmüş ve değişecek. Sistem kayıtlı değişeceği içinde 10 küsür bin liralık motorda 3-4 bin lira hasar çıkarsa kimse almak istemez ucuz olmadığı sürece. Kaskına da maalesef çöp gözüyle bak. DIştan hiçbirşey olmaması mühim değil. Basınç ile iç malzeme darbe görmüş olabilir. Onuda talep etmelisiniz.
Perte çıkacak bir şey yok dostum dediğim gibi grenajlardaki çizikler ve kopan bir parça ile birkaç yamuk var.
sefasahin adlı üyeden alıntı
Kimse kusura bakmasında hasar kaydı var diye fiyat düşürenlere genelde ölücü diyoruz.Bu motor sonuçta şaseden darbe almamış.Bütün değişimler serviste yapılmış.Sayısız kere kaza yapıp kayıtsız toplanmış motorlarda var.Bu arada yeni çıkan sigorta yasalarında bu konuyla ilgili şeyler vardı.Araç değer kaybı vs sanırım.Güzel ülkemdeki sigortacılar bu konu hakkında müşterilerini bilgilendirmediği içi bilen biri yazarsa konu hakkında bilgi sahibi olur herkes.
Bu değer kaybı olayını yarın servisle görüşeceğim...
-
16 Ağustos 2015, 23:30
Geçmiş olsun sana birşey olmamış gerisi teferruat
Hasar kaydı değer kaybı işlerine pek takılma motorun keyfini çıkar servisten çıktığında hiçbir kusuru kalmayacak
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)