Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yeni baslayandan sorular

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Burgman 400
    Merhaba arkadaslar,

Forumu uzun zamandir takip ediyorum. Motorsiklet dunyasina ilk defa girmek uzereyim. Uzun zamandan beri arastirmalar yapiyorum ve forumu okuyorum. En sonunda somut adimlar atmaya karar verdim ve atmadan once sizlere birkac konuda danismak istiyorum. Bilgi ve tecrubeleriniz ile yardimci olursaniz sevinirim.

Oncelikle uzun boylu biri sayilmam. 1.68 cm boyundayim. Bircok magaza dolasip cesitli scooterlara oturup bakmama ragmen, cogunun sele yuksekliginin uzun oldugunu gordum. Aralarinda en rahat sele yuksekligi olan Suzuki Burgman idi (yanilmiyorsam 70 cm civari). Ancak yeni baslayan biri olarak bu motoru cok sevmeme ragmen kullanabilir miyim diye dusunuyorum. Diger begendigim XMAX 250 nin sele yuksekligi 79 cm ye geliyor ve ben ancak parmak uclarim ile yere basabiliyorum. Bu bir handikap midir?

Onumuzdeki hafta Suleyman Memnun a gidip egitim alacam ve daha sonra bir motorsiklet alacam. Bu egitimi alanlar var mi? Hic bilmeden bu egitime gidip 2 gun sonra sehiricinde kullanabilecek duruma gelinir mi? Ben motoru sadece sehir icinde kullanmak icin dusunuyorum....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ghostrideremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    öncelikle aramıza hoş geldin,bence suziki bargaman yeni başlayan biri için güzel ama sen bilirsin tekrar aramıza hoşgeldin
    [COLOR="Red"]MOTORCU OLMAK SADECE HIZ YAPMAK DEĞİLDİR-[/COLOR][COLOR="Blue"]ÖNÜNDEKİ ARACINDA NE YAPACAĞINIDA BİLMEKTİR[/COLOR]

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

mutluemlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2021 r1250gs adw , vespa mickymause
    hoşgeldinnnnnnnnnnnn

öncelikle hoşgeldin diyorum eğer maddi imkanın elveriyorsa suzuki burgman yeni başlayan biri için güzel motordur ::9
    Kask tak!

Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Öncelikle hoşgeldin.

Benimde boy 168 cm. Yani pigme nin bir üstü Scooter için pek fazla bir değer değişmez. Hem boy hem acemilik açısından. Önemli olan motoru sevmen. Üstüne bindiğin zaman tamamdır diyorsan iş bitmiştir. Sende delilik varsa hemen 100 km basacam diyorsan zaten ayakların yere değişmiş ne olacak. Bir de önemli olan tek bir ayağınla yere sağlam basabiliyor olman. Sonuçta bir ayağın motorun üzerinde olabilir ki kendini hep sol yerde sağ motorda olarak alıştır. Vitesliye geçtiğin zaman rahat edersin. Ben iki ay bu siteyi ve bilumum satıcıyla görüştüm. Fuarda bile neredeyse adım çıkacaktı. Sora sora bağdat bulur hesabı en doğruyu bulman dileğiyle. E h l i y e t(*) var değil mi?

* Reklamı sevmem

Motosikleti
    Burgman 400
    Ehliyet henuz yok. Onu da alacam tabi. Delilikde hic yok. Sakin sakin gezmek icin istiyorum daha cok.

BBRR: O yaziyi daha evvelden defalarca okudum. Yinede sagol

Maddi olarak bir kistasim yok. Sadece isabetli bir karar vermek istiyorum. Burgman Xmax250 den daha mi uygun olur sizce?

kudra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    piaggio X8 200cc
    öncelikle hoşgeldin,aynı sorun bendede vardı,
    ben piaggio x8 200 aldım,ilk denemelermde durduktan sonra tutamadığım için bir kaç kez düşürdüm,
    moral dibe vurdu ama önemli değil,2 hafta içinde trafikteydim,
    zamanla alışıyor insan tutmayı üstelik benim boyum 163 ben neredeyse satıp küçük bişey alıcaktım ama gerek yokmuş,biraz selenin önüne kayıyorum hafif yan tutuyorum oluyor bişeyler,önemli olan motorun dengesine alışman,alışana kadar zorluk çekersin sonra biter gider.sadece moral bazma,
    eğitime gelince ben rider academiye gittim,tabi cesaretlendim eğitimden sonra,ama dört dörtlük bir trafik eğitimi değil,zaten baştada anlatıyorlar,benimki sadece başlangış eğitimiydi,vitesli bir motor kullansaydım kesinlikle cesaret edemezdim,ek ders alırdım,şimdiden kolay gelsin

Motosikleti
    @Ace
    Ehliyet al gözüm. Valla yakaladılar mı öpüyor polis abiler. Benim motor aynen otopark gülü oldu. Arada bi gidip bakıyorum. İnşallahla bu hafta ehliyetime kavuşuyorum.

Benim ilk motora binişimi görseniz gülerdiniz. Gerçi halada öyle. Biraz ilerleme var. Ama ne olursa olsun ilk kalkış önemli. Hafifçe ilerlemeye başladın mı gerisi kolay. İnasının canı inmek istemiyor. Bir de durduğun zaman kudranın anlattığı gibi azıcık öne kaykıl. Tek ayakla ama sağlam bas.

İlk başta paranı fazla harcama derim. Bende ne hevesle neler almayı düşündüm. Ama hakkını veremedikten sonra ne olacak ki. Çekerim krediyi alırım Hayabusayı ama sonra ne olacak. Basacak mıyım 300 km, koyabilecek miyim özel kapalı garaja. Yoksa ne gereği var. Bizim otoparta hergün benim motor gezinip duruyor valla. Dün bi baktım motor yok. Ne yaptınız dedim abi sen gelmediğini görünce kaldırdık en arkaya attık dediler. İŞte o yüzden yavaş yavaş sıklet atlamak gerekiyor.

Ben bu motoru alır ve bununla kalırım dersen ki zor al en iyisini. Bir daha mı geleceksin dünyaya be kardeşim. Ama inan ki insan hep fazlasını istiyor. Ben az evvel Hondaya gidip 125 YBR baktım. Sonra camda aksimi gördüm motorum geldi aklıma uçuyorum dedim kendi kendime.

Bu arada pazartesi ehliyet için son gün. Hemen git al.

Motosikleti
    Burgman 400
    Tesekkurler, pazartesi ilk isim ehliyet icin yazilmak olacak.

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Hoşgeldin

Motosikleti
    Alıntı Ace adlı üyeden alıntı
    Tesekkurler, pazartesi ilk isim ehliyet icin yazilmak olacak.

Erken git. Bu arada Ziraat Bankasına 25 ytl yatacak. Bankada çok kuyruk oluyor. O çok önemli.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler