Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Jikleyi açik unutmak

REKLAM ALANI
    langdon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Herkese Merhaba,

Benim ybr de geçen jikleyi aç1k unuttum. motor 4. vitesten 5. vitese geçişte asiri bagirdi ve motor arada tekliyordu. korktum motor bozuldu diye saga çekip jikleyi kapattım yoluma devam ettim. jiklenin açik kalmasi motora zarar verir mi verirse nasil bir zarari olur?

(konunun benzerini bulamadım daha önceden acildiysa affola)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Jiklenin görevi motora havayı kısıp zengin karışım yollamak,ne gibi zararı olabilirki
    açık unutulursa motor boğulur stop edebilir

Kısa vadede zararı olmaz, motor boğulur ve istop eder.

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Jikleye sıcak havalarda gerek var mı ki ?

Motosikleti
    Kuba Razore 100, Mobylette 52,
    Motor tam gazda Tekler, son sürat gidemezsin. Aşırı ısınır çünkü hava çok az gelir ve benzin patlar. Karışım azalır.

Yani zararı var mı, bilemem. Hele mi ybr kalitesine bir şey demez diye düşünüyorum.

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı Onurhan D adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jikleye sıcak havalarda gerek var mı ki ?
    Motorun sabah ilk çalıştırılma esnasında yapılması iyidir hatta enjeksiyonlu dahi olsa motoru marşa basıp cart diye sürmek yerine boşta çalışır vaziyette bırakıp 1-2 dakika ekipman giymek, motoru incelemek vs. bu sürede motora ilaç gibi gelecektir.
    Onurhan D ve langdon bunu beğendiler.

sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    bir sıkıntı yapmaz sadece yakıtı semirir erken fark ettiysen sorun olmaz

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı oyunageldim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jiklenin görevi motora havayı kısıp zengin karışım yollamak,ne gibi zararı olabilirki
    açık unutulursa motor boğulur stop edebilir
    Teşekkürler

Alıntı mmysgr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısa vadede zararı olmaz, motor boğulur ve istop eder.
    Teşekkürler

Alıntı muAff adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor tam gazda Tekler, son sürat gidemezsin. Aşırı ısınır çünkü hava çok az gelir ve benzin patlar. Karışım azalır. Yani zararı var mı, bilemem. Hele mi ybr kalitesine bir şey demez diye düşünüyorum.
    Teşekkürler

Alıntı Bune adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun sabah ilk çalıştırılma esnasında yapılması iyidir hatta enjeksiyonlu dahi olsa motoru marşa basıp cart diye sürmek yerine boşta çalışır vaziyette bırakıp 1-2 dakika ekipman giymek, motoru incelemek vs. bu sürede motora ilaç gibi gelecektir.
    Evet hocam ben de her sabah ilk çalıştırdığımda jikleyi açıyorum hatta akşamları da iş çıkışında yine jikle açık çalıştırıp dediğiniz gibi ekipmanları giyiyorum o arada. Zaten jikle açmayıp çalıştırınca boşta beklerken kendi kendine stop ediyor motor. Çok teşekkür ederim.

Alıntı sezgingulmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir sıkıntı yapmaz sadece yakıtı semirir erken fark ettiysen sorun olmaz
    Teşekkürler

linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Hocam bu havalarda jiklesiz calısmıyorsa bir sıkıntı var yalnız. Rölantiniz çok düşük veya subap ayarı istiyor olabilir. Eski motorumda da aynı sorun vardı. Aynı sorunu yaşayan bir arkadaş ise sorunu subap ayarı ile cozdugunu, soğuk sayılabilecek havalarda dahi jiklesiz calıstırdıgında motorun stop etmedigini bizzat söylemişti.

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı linkinpark20 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bu havalarda jiklesiz calısmıyorsa bir sıkıntı var yalnız. Rölantiniz çok düşük veya subap ayarı istiyor olabilir. Eski motorumda da aynı sorun vardı. Aynı sorunu yaşayan bir arkadaş ise sorunu subap ayarı ile cozdugunu, soğuk sayılabilecek havalarda dahi jiklesiz calıstırdıgında motorun stop etmedigini bizzat söylemişti.
    Hocam motoru alalı 3 ay oldu en başından beri jikleli çalıştırıyorum aldığım adamdan öğrendim zaten jikle olayını çok teknik kısma hakim değilim. Zaten yakın zamanda periyodik bakım yaptırcam sorun varsa çıkar. Ama motor jiklesiz çalışıyor normalde benim. Ama gaz vermek istiyor istop etmemesi için ben de o sırada ekipman giymekle uğraştığımdan jikleyi acıyorum ara ara gaz vermek zorunda kalmıyorum hem de motor o ara ısınmış oluyor. Teşekkürler yorum ve tavsiyen için ;)

mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Alıntı langdon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam motoru alalı 3 ay oldu en başından beri jikleli çalıştırıyorum aldığım adamdan öğrendim zaten jikle olayını çok teknik kısma hakim değilim. Zaten yakın zamanda periyodik bakım yaptırcam sorun varsa çıkar. Ama motor jiklesiz çalışıyor normalde benim. Ama gaz vermek istiyor istop etmemesi için ben de o sırada ekipman giymekle uğraştığımdan jikleyi acıyorum ara ara gaz vermek zorunda kalmıyorum hem de motor o ara ısınmış oluyor. Teşekkürler yorum ve tavsiyen için ;)

Dostum tavsiyem ciklesiz çalıştır mümkün olduğunca. Cikle açıkken aşırı benzin tüketir alet. Bir çoğu da egzostan yanmadan buhar olarak atılır.
    Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
    Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
    Ataol Behramoğlu

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Jigle motor isinmadigi zamanlar devirin cok dusuk kalmasi sonucu vuruntulu calisarak krank kollari bosluk yapip zarar gormesin diye var olan birseydir. Birde motoru 1 2dk isitmak gerekir motor sogukken ama bunun ile jigle tam ayni sey degildir.
    Motor vuruntulu olmadan bile calisiyor olsa yinede isitmak gerekir jigle gerekmez

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı mozgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum tavsiyem ciklesiz çalıştır mümkün olduğunca. Cikle açıkken aşırı benzin tüketir alet. Bir çoğu da egzostan yanmadan buhar olarak atılır.
    Benzini çok tüketmesinin nedeni bu demekki Çok sağol dostum, bundan sonra jiklesiz ısıtacam motoru ;)

Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jigle motor isinmadigi zamanlar devirin cok dusuk kalmasi sonucu vuruntulu calisarak krank kollari bosluk yapip zarar gormesin diye var olan birseydir. Birde motoru 1 2dk isitmak gerekir motor sogukken ama bunun ile jigle tam ayni sey degildir.
    Motor vuruntulu olmadan bile calisiyor olsa yinede isitmak gerekir jigle gerekmez
    Çok teşekkürler hocam bundan sonra havala sıcakken jiklesiz çalıştırıp ısıtacağım motoru ;)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)