Senin derdin tam olarak nedir ben çözemedim. Ben ve benim gibi adamlar sistemi tek taraflı motor piyasası olarak irdelemez.. Borsayı, Ekonomiyi, Dünyayı her boyutuyla takip eder ve yorumlar.. ÖTV'nin nereden ve nasıl geldiğini bile bilmiyorsundur belki...
Burada ben kimsenin başını şişirmiyorum. Samimi bulduğum motosiklet forum ailesiyle derdimi paylaşıyor sohbet ediyorum. Başlığı beğenmezsen girmezsin seni zorla buraya sokan yok. Kaç gündür başını nasıl şişirdim çok merak ediyorum, okuma kardeşim zorla mı oku diyoruz?
Bir yorumumda bahsettiğim gibi en kötü avrupalının 3-4 aylık maaşı ile aldığı motoru alabilmek için TR'de bir mühendisin 2 yıl aç susuz çalışması gerekiyor.
Konuyla alakalı bulabildiğim bütün kanallardan yardırıyorum devlete, mail atıyor eleştiriyorum. Kendimce vatandaşlık görevimi yapıyorum.
Birezilya'da benzine zam geldiği için bütün ülke ayağa kalktı. Ertesi gün zammı geri aldılar. Ama biz Türk'ler yan gelip yatmayı görev edinmişiz. Nasıl olsa memleket çok iyiye gidiyor...
Ben bu ülkeden umudumu keseli çok oldu. Bizden hiç bir halt olmaz. Her zaman global dünyanın köleleri olmaya devam edicez..
Okulda biraz gerçekleri öğret öğretmenim, bir nargile ustasının bir mühendisten 2 kat daha fazla para kazandığını anlat mesela... Hayırlı akşamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------
Aynı kafa yapısına sahibiz dostum, sözlerinin altına imzamı atarım.
Bu diyardan gitmeye çok çalıştım bir türlü başaramadık. Artık bir şekilde sürüsünü miken çobanın olduğu bu ülkede çobandan kaça kaça yaşamaya çalışıcaz.
Eski dönemleri anlatırlardı tarih kitaplarında, zorla bir köylünün malının 10'da 1 ini aldıklarını falan anlatırlardı öğretmenlerimiz.
Ne kadar zalimlermiş, iyiki kurtulmuşuz şeklinde bir düşünce soktular kafamıza çocukken. Güle oynaya büyüdük haliyle.. Sonra gözler bir açıldı ulan olmayan malın yarısını alıyor devlet kimse farkında değil... Bir de gelip bu devleti savunurlar, "beğenmiyorsan git kardeşim" en büyük silahlarıdır.
ÖTV'yi AB'ye uyum yasası kapsamında ülkemize soktular. Fakat öyle bi soktular ki adamlar sadece LÜKS giderlerden ÖTV alırken bizimkiler EKMEK'den bile ötv alır oldu... Kokoreç falan derken AB'ye de giremedik belamızı mikti pezevenkler.