Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Motor almaktan vazgeçtim.

REKLAM ALANI
    sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    babacım benim şuan itibari ile binmek istediğim motor versys kendilerinin 2. eli 20binlerde gözü karartsam alabilirim kendimi sıkıştırsam bile. evet çalınabilir evet kaza yapabilirim evet masrafı olur klima yok kışın kullanmak zor. bu yüzden bu paranın ve gerisindeki masrafın beni zorlayacağını düşünerek kanuni aldım 3000 tl cik. az yakıyor iyi kaçıyor uzun yol dura dura yapıyor. düşsem parçaları ucuz. 50 tl vergisi 100 tl sigortası, heba edebileceğim bir rakam yani.
    ama araba, lazım tabi kalabalık giderken iyi olur üstün kapalı yükünü taşırsın her kapıya lazım. ama gel gelelim şu var. bir hırsızın arabayı çalma süresi motosikleti çalma süresinden daha kısaymış ve buna alarm malarm hak getire diyorlar. bugün klimalı güvenli iyi bir arabanın vergisi 6 aylık min 300 tl sigortası 500 tl min. kaza yapsan parçalar öttürür seni arıza yapsa kaput açma 150 tl. sonra park etmeye yer ettiğin yerde güvendemi birinin evinin önüdür çizer aynayı kırar sileceği kırar, şehir içinde işin vardır park yeri yok, bulursun polis ensende. yani araba bir senede, benim motorun ve yakıtının parasını yiyorken çalınacak korkun yüzünden motor almama kararın üzücü.
    her insan aynı ekonomik güce sahip olmayabilir, forumdaki bazı dostların altındaki motorla belki ben ev alırım kendime ama goldwing e versys e binemiyorum diye ben bu keyiften mahrum bırakmam kendimi.

karar senin
    Morphin, Ertugyigit ve kovboy03 bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Iyi olmus.

EreN! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 250R
    4 tekerdeki rahatlığı 2 tekerde bulamazsın. 2 tekerdeki özgürlüğüde 4 tekerde bulamazsın.
    Bazı konularda haklısın mesela annem sat da bi araba alalım hem bütün aileyi gezdirebilirsin diyor hak veriyorum. Ama sattıktan sonra aklım hep motorda olacak onuda biliyorum malesef vazgeçemiyorum motordan.

oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    Alıntı Morphin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiç bir şey beni döndüremez diyor ve hiç kimseye kulak asmıyordum.
    Uzun zamandır para biriktiriyor ve nakit olarak motorumu almak istiyordum.
    Her geçen yıl dahada zamlanan kahrolasıca 250cc lik bu makineler artık ulaşılamaz fiyatlara satılıyor.
    2 yıl içinde 4-5 bin tl zamlandılar.
    Sadece motor almakla iş bitse yine iyi.

500 TL sigorta ücreti var. 2000 TL ekipman ücreti var. Neredeyse 20 bin TL'ye mal olacak.
    Hadi geçtim bu parayı, yarın öbür gün çalınsa verdiğim bu para hoooop havaya uçacak.
    Benim yıllar içinde g.tümü yırtarak biriktirdiğim bu para anında yok olacak.
    En basit kazada ya motor perte çıkacak, ya değeri çok düşecek, yada başıma büyük dertler açacak.

Motoru çok seviyorum. Ne zaman bir motor görsem kafamı çevirip iç çeke çeke bakıyorum.
    Ama kalkıp geleceğimi, elimde avucumda ne varsa buna gömmek istemiyorum.

Kalkıp tatile gitsen yanına birini alıp rahat yolculuk edemezsin. En ufak bir yere gitsen kapıda motoru bırakamazsın. Bıraksan için rahat etmez.
    Çantanı atıp hafta sonu arkadaşlarınla denize gidemezsin. Kış aylarında hava yağmurluysa kullanamazsın. Bu kadar dertli bir işe cebimdeki tüm parayı gömersem ve yarın öbür gün itin şerefsizin biri tarafından çalınırsa ben katil olurum.
    Bu eksi yönleri siz benden daha iyi biliyorsunuz anlatmama gerek yok.

Üzülerek bildiriyorum ki motor almaktan vazgeçtim arkadaşlar.
    Bu kadar basit sebeplerden vazgeçtiysen demekki okadar da çok istememişsin. Fiyat konusunda haklısın bu konuda yapacak birşey yok ikinci ele yönelmek gerekiyor bazen. Fiyatı geçersek. Çalınma korkusu hepimizde vardı halen daha var, ama ilk zamanlardaki kadar yoğun değil , Sen eşeğini sağlam kazığa bağlarsın gerisi biraz şans işi, genelde gittiğim yerde birkaç saat takılacaksam civarda otopark ararım varsa otopark görevlisine ve kameralara yakın biryere koyarım, onun dışında kilidim ve disk kilidim hep yanımdadır çantaya atarım üşenmem herseferinde kitler sökerim. Kafe ye bara falan gideceksem genelde önünde yanında bir yerde bir motorluk yer olur gözümün önüne koyarım , oturduğum yerden izlerim motoru. Bunlar bana göre teferruat artık. Motosiklet almamı engelleyecek şeyler değil. Şuana kadar kaldığım yerler nezih yerler hep yani hızrsızlık falan çok olmayan yerler ama ona rağmen en az 2 kilit takarım. sen 3 tak gerekirse 4 tane tak ne olacakki )

2. konu 2 kişi ile çok rahat yolculuk yaparsın birde motorcu tanıdıkların varsa tadından yenmez, zaten motoru aldıktan sonra bir şekilde çevren olacaktır. denizede gidersin kendini dağa, bayıra , yeşile vurup , çadırını atıp kampınıda yaparsın , bu kouda sana engel olan şey ne tam anlayamadım. Güzel bir lastikle ve ekipmanla yaz kış kullanırsın, Seninki bahane sadece kışında gayet güzel biniliyor motora , tatlı su motorcusu değiliz sonuçta . Sana tavsiyem bütçeni sonuna kadar kullanma daha makul birşeyler bak, eğer amacın 2 tekerin ruhunu hissetmekse zaten gösteriş falan aramassın , illa r25 olacak diye birşey yok mesela benimki gibi al bir pulsar keyfini çıkar.

edit: tedirgin olduğun çoğu konu 4 teker içinde geçerli aslında
    Ertugyigit bunu beğendi.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Klasik mühendis kafası. Bu tipler asla zengin olamazlar. Al bir çinli scooter bak keyfine çalınırsa çalınsın tarzı bir düşünceyi asla kabul etmezler.
    mattiadestro bunu beğendi.

montrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu aşk öyle bir aşktır ki, sen cebindeki paraya kıyamazsın, elalem olmayan para ile gidip kredi çekip alır. O Yüzden bilmediğin konularda yorum yapmamanı şiddetle öneririm. Kendine bir iyilik yap az daha koy ybr al
    Güldürdün abi ya

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    canın sağolsun.
    arabacı da olsa insan insandır, hor görmemek lazım.
    Morphin bunu beğendi.

Morphin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR650F
    Alıntı ilker a. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Morphin,

Seni çok iyi anlıyorum. Bütün hayatın boyunca, mantıkla hareket etmek nedir çok iyi bilirim çünkü maalesef ben de mühendisim. Maalesef diyorum çünkü bu "analitik düşünme", "her şeyi kâr - zarar hesabına dökme" gibi matematiksel huylar çıkmıyor bir mühendisin bünyesinden :( Deli gibi istiyorum motosikleti diyorsun ama beynini, kendini ikna edemiyorsun.

3 yıldır motosiklet kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki, motosiklet şüphesiz daha keyifli ama maalesef daha kullanışsız bir araç. Sen bakma ben her mevsim, her şartta kullanıyorum diyenlere. Her şartta kullanılabilir ama kullanılmasa daha iyi olur durumları var. -10 derecede kullanıyor adam, soruyorsun, tutku bu diyor, ulan zatürre olduktan sonra yemişim tutkusunu. -10 derecede, sağanak yağış altında kullanılmaz işte bu araç, niye zorluyorsun şartları? Adam çok tutkulu çünkü. Neyse, derin mevzular.

Motosiklet, keyif işidir. Her keyif işinde olduğu gibi, motosiklette de harcayacağın paraya üzülmeyeceğin bir gelirin olmalı. Hobi gibi düşün bunu. Keyifle yapamayacaksan, hasta olacaksan, vakit ayıramayacaksan, parasını verip istediğin motosikleti alamayacaksan hiç başlamamak daha mantıklıdır.

Bu sebeple, elindeki bütün paranın tamamını motosiklete yatırman pek mantıklı değil. Şöyle yapabilirsin; benim gibi 30'undan sonra başlarsın motosiklete, ertelersin özlemini. Zaten mühendissen, bir süre sonra daha iyi kazanmaya başlıyorsun ve yaşın da ilerleyip olgunlaştığın için ne isteyip ne istemediğine daha kolay karar veriyorsun.

Tavsiyem, motosiklet işini ertelemendir. Unutma ki, cebindeki bütün para tek bir işe bağlanmaz. O işe yatırdığın para kadar miktar, kenarda da kalmak zorundadır ki, beklenmedik zor bir duruma düşersen garantin olsun. (Mühendis kafası garanticidir, böyle çalışır )
    Sonunda beni anlayan birisi çok teşekkür ederim hocam. Duygularıma tercüman olmuşsun.
    Söylediğin gibi biz mantıkla hareket ederiz ve bu iş mantık sınırlarını zorlamaya başladı. Bende zaten sildim attım motor almam demiyorum, şimdilik vazgeçtim sadece. Ne zaman maaşım 3-4 bin TL olur, o zaman çıkar alırım.
    Diğer arkadaşlar mantıksız taraflarını söylediğim için topa tuttu resmen beni.
    Benim için: "Mantık > Everything"

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Eer işte herkes de bizim gibi g.... Yok n'abarsın ?

Motosikleti
    CBR650F
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eer işte herkes de bizim gibi g.... Yok n'abarsın ?
    Neden anlamadan, dinlemeden sorgulayıp çirkinleşiyorsunuz dostum?
    Ben param yok diyorum, g.. yok demiyorum ki?

Motosikleti
    mondial drift 125
    bugun araba alırsın yarın satar motor alırsın yada işlerin yolunda gider arabanın yanına motor alırsın önemli olan şuan senin istediğin arkadaş araba alıcak motoru sonraki zamanlara bıraktığını söyledi diye bukadar ezici konuşmaya gerek yok.

karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Beyler konuyu açan arkadaşın haklı olduğu yerler çok ama motosikletin keyfi ve artıları da çok.Motosiklet malesef zahmetlidir ekipman taşıması giymesi her yerinin terlemesi trafikte sıkıştırılmak görülmemek ve trafikte görülebilmek farkedilebilmek için binbir zahmet göstermemiz falan bazen gerçekten yoruyor.Sonuçta tercih meselesi.Motosikletim var mutluyum.1 tanede arabam olsa fena olmazdı 2 sinin yeride başka.

Motosikleti
    CBR650F
    Alıntı karşıyaka57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler konuyu açan arkadaşın haklı olduğu yerler çok ama motosikletin keyfi ve artıları da çok.Motosiklet malesef zahmetlidir ekipman taşıması giymesi her yerinin terlemesi trafikte sıkıştırılmak görülmemek ve trafikte görülebilmek farkedilebilmek için binbir zahmet göstermemiz falan bazen gerçekten yoruyor.Sonuçta tercih meselesi.Motosikletim var mutluyum.1 tanede arabam olsa fena olmazdı 2 sinin yeride başka.
    Hocam ben zaten Araba > motor demiyorum ki. İnsalar niye böyle anlıyor çözemedim. İkisi çok farklı şeyler.
    Benim kıl olduğum mevzu ederinin çok çok üzerinde satılması. Düşün bi cross yapıcaksın bakıyosun 5 bin TL'lik motor 15 bin TL..
    Benim tam olarak sinir olduğum mevzu bu. Gider alırım 5 bine Gürcistan'dan cross motor. Ölene kadar kullanırım niye kalkıp 15 bin vereyim?
    Ben bu motorla sağdan soldan zıplarken illaki düşüp bi taraflarını kırıcam edicem. 3 de birini çöpe atarım ohh miss.
    600 cc motor alıcaksın bakıyosun yurtdışında 10 bin dolar TR'de 40 bin. Yav niye hep bizi mikiyolar, bizim yaşamaya hakkımız yok mu?
    Benim protesto ettiğim konular bunlar. Adamlar kalkmış bana motor çok güzel diyor. Lan ben kötü demedim ki?

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Sen bulaşma motora kardeş böyle şeyler söyliyceksen. Ben 5 yıl araba kullandım ve bu trafikte sürekli birilerini taşımaktan gelen giden misafirleri eşyaları götürüp getirmekten bıktım ve motosiklet aldım. Gayet de mutluyum tersane zincirim kalın alarmlı disk kilidim var ekipmanım da var eğitim de aldım ve rahat rahat biniyorum. Zaten motoru güzel yapan şey zahmeti ve farklılığı , sen araba al trafikte dizini izlersin ben de yandan akar evime 1 saat önce giderim , her gittiğim kafede barda da insanlar motoru inceler resim çeker yoldaki kasklı insanlarlar muhabbet ederim vs vs. Anlayamazsınız XD ...
    karadenizz bunu beğendi.

HELLAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM BEYAZ
    Hiç bir şey beni döndüremez diyor ve hiç kimseye kulak asmıyordum.
    Uzun zamandır para biriktiriyor ve nakit olarak motorumu almak istiyordum.
    Her geçen yıl dahada zamlanan kahrolasıca 250cc lik bu makineler artık ulaşılamaz fiyatlara satılıyor.
    2 yıl içinde 4-5 bin tl zamlandılar.
    Sadece motor almakla iş bitse yine iyi.

500 TL sigorta ücreti var. 2000 TL ekipman ücreti var. Neredeyse 20 bin TL'ye mal olacak.
    Hadi geçtim bu parayı, yarın öbür gün çalınsa verdiğim bu para hoooop havaya uçacak.
    Benim yıllar içinde g.tümü yırtarak biriktirdiğim bu para anında yok olacak.
    En basit kazada ya motor perte çıkacak, ya değeri çok düşecek, yada başıma büyük dertler açacak.

Motoru çok seviyorum. Ne zaman bir motor görsem kafamı çevirip iç çeke çeke bakıyorum.
    Ama kalkıp geleceğimi, elimde avucumda ne varsa buna gömmek istemiyorum.

Kalkıp tatile gitsen yanına birini alıp rahat yolculuk edemezsin. En ufak bir yere gitsen kapıda motoru bırakamazsın. Bıraksan için rahat etmez.
    Çantanı atıp hafta sonu arkadaşlarınla denize gidemezsin. Kış aylarında hava yağmurluysa kullanamazsın. Bu kadar dertli bir işe cebimdeki tüm parayı gömersem ve yarın öbür gün itin şerefsizin biri tarafından çalınırsa ben katil olurum.
    Bu eksi yönleri siz benden daha iyi biliyorsunuz anlatmama gerek yok.

Üzülerek bildiriyorum ki motor almaktan vazgeçtim arkadaşlar.
    SEN ERKEK DEGİLSİN GALİBA....

DAHA NE KADAR YAŞICAN.....HAYAT KISA İSATNBULLU
    TRANSALP.GR.COM

Hocam ben zaten Araba > motor demiyorum ki. İnsalar niye böyle anlıyor çözemedim. İkisi çok farklı şeyler.
    Benim kıl olduğum mevzu ederinin çok çok üzerinde satılması. Düşün bi cross yapıcaksın bakıyosun 5 bin TL'lik motor 15 bin TL..
    Benim tam olarak sinir olduğum mevzu bu. Gider alırım 5 bine Gürcistan'dan cross motor. Ölene kadar kullanırım niye kalkıp 15 bin vereyim?
    Ben bu motorla sağdan soldan zıplarken illaki düşüp bi taraflarını kırıcam edicem. 3 de birini çöpe atarım ohh miss.
    600 cc motor alıcaksın bakıyosun yurtdışında 10 bin dolar TR'de 40 bin. Yav niye hep bizi mikiyolar, bizim yaşamaya hakkımız yok mu?
    Benim protesto ettiğim konular bunlar. Adamlar kalkmış bana motor çok güzel diyor. Lan ben kötü demedim ki?
    Iyiki bir gurcistan lafi duymussun yani sabahtan beri ayni seyi tekrarlayip duruyorsun.turkiyede fiyatlar bu ister al ister alma.alacak paran yoksa da (olmayabilir bunda utanilacak bisey yok cok zengin olanlarimiz haricinde bircogumuz kredi cekerek veya borclanarak aliyoruz) biriktir paran yetince alirsin.otv alinirken vergi alinirken kdv alinirken hatta otvnin kdvsi alinirken akliniz nerdeydi arkadas ya?motosiklet forumuna gelmissin motosikletin eksik yonlerini anlatiyorsun sabahtan beri insanlar da sana bu bir hobidir hem de pahali bir hobidir diyor paran cok kiymetliyse bulasma kardesim bu ise.
    Ertugyigit ve okican bunu beğendiler.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Eşyalarını topla ve derhal terk et burayı!!!

polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    Şubat Ayında otomobilimi satıp borçlarımı kapattıktan sonra ulaşım için bir çözüm bulmam gerekiyordu. Hemen bir scooter aldım ve ehliyet için Başvuruda bulundum. Mühendislik okumuş birisi olarak bu kadar geç kaldığım ve Boşa harcadığım para ve vakit için çok pişmanım.
    Ertugyigit bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Alma dostum

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:43 ----------

Eğer ekonomik ve risk almadan ulaşım ise amaç,motor bir alternatif değil. Honda'nın bir reklamı vardı "Yüzünüzü rüzgarla kurulayın " diye ...
    Pist ya da eğitim dışında sürmedim ama yine de "bence" konu o dediğin değil ...

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tamam maddiyat durumu eee şekil bekleme git bir tane kanuni al 2800 tl sıfır olarak alıyorsun tipi hiç güzel değil ama motosiklet tutkusu olunca vız gelir
    hem araba hem motosiklet kullanan biri olarak
    araba ile 25 dk motosiklet ile 7 dk da okula gidiyorum, yakıt ve zamandan acayip tasarruf ediyorum
    kovboy03 bunu beğendi.

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)