@Morphin,
Seni çok iyi anlıyorum. Bütün hayatın boyunca, mantıkla hareket etmek nedir çok iyi bilirim çünkü maalesef ben de mühendisim. Maalesef diyorum çünkü bu "analitik düşünme", "her şeyi kâr - zarar hesabına dökme" gibi matematiksel huylar çıkmıyor bir mühendisin bünyesinden :( Deli gibi istiyorum motosikleti diyorsun ama beynini, kendini ikna edemiyorsun.
3 yıldır motosiklet kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki, motosiklet şüphesiz daha keyifli ama maalesef daha kullanışsız bir araç. Sen bakma ben her mevsim, her şartta kullanıyorum diyenlere. Her şartta kullanılabilir ama kullanılmasa daha iyi olur durumları var. -10 derecede kullanıyor adam, soruyorsun, tutku bu diyor, ulan zatürre olduktan sonra yemişim tutkusunu. -10 derecede, sağanak yağış altında kullanılmaz işte bu araç, niye zorluyorsun şartları? Adam çok tutkulu çünkü. Neyse, derin mevzular.
Motosiklet, keyif işidir. Her keyif işinde olduğu gibi, motosiklette de harcayacağın paraya üzülmeyeceğin bir gelirin olmalı. Hobi gibi düşün bunu. Keyifle yapamayacaksan, hasta olacaksan, vakit ayıramayacaksan, parasını verip istediğin motosikleti alamayacaksan hiç başlamamak daha mantıklıdır.
Bu sebeple, elindeki bütün paranın tamamını motosiklete yatırman pek mantıklı değil. Şöyle yapabilirsin; benim gibi 30'undan sonra başlarsın motosiklete, ertelersin özlemini. Zaten mühendissen, bir süre sonra daha iyi kazanmaya başlıyorsun ve yaşın da ilerleyip olgunlaştığın için ne isteyip ne istemediğine daha kolay karar veriyorsun.
Tavsiyem, motosiklet işini ertelemendir. Unutma ki, cebindeki bütün para tek bir işe bağlanmaz. O işe yatırdığın para kadar miktar, kenarda da kalmak zorundadır ki, beklenmedik zor bir duruma düşersen garantin olsun. (Mühendis kafası garanticidir, böyle çalışır
)