Arkadaşlar selamlar iyi akşamlar vitesli motorda yeniyim de yokuş görünce çok korkuyorum arabalar durmasın diye çünki yokuş ta durunca motoru kaldıramiyorum bunu nasıl çözebilirim
Arkadaşlar selamlar iyi akşamlar vitesli motorda yeniyim de yokuş görünce çok korkuyorum arabalar durmasın diye çünki yokuş ta durunca motoru kaldıramiyorum bunu nasıl çözebilirim
Eğitim alarak çözebilirsin, eğitime param yok diyorsan gece yarısı araçların girmeyeceği vatandaşı da rahatsız etmeyeceğin bir yokuşta pratik yapabilirsin, o kadar büyük dert değil aslında elin bi kere debriyajın kavrama noktasına alışınca yokuşta motoru kaldırmak çocuk oyuncağı oluyor.
Motor vitesli mi otomatik mi(skooter)?
vitesli motorsa arka freni basılı tutarak motora gazı vericen kafası öne atarken arka freni bırakacaksın o kadar.
deiğiniz gibi şu anda para ve zaman malesef yok motoru yeni aldım debriyaj ve gaz ayarı da tam değil aslında inşallah dediğiniz gibi olur pratiklere başlıycam en kısa zamanda teşekkürler cevap için
debriyajı nasıl bırakırsan motor ona göre hareket edecektir.
motoru al boş bir yer bul - yokuşu olan. pratik yap - videolar var, notlar var. onlardan bir çıkarım yapıp pratik de yaparsan bir kaç saate çözüyorsun işi. ben ehliyeti alırken rica etmiştim - bulduk bir yeri öğretti hoca sağolsun.
gaz verince tam kavrama noktasında arka fredi bırakıcam sanırım doğrumu anladım
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------
anladım dediğiniz gibi artık bi kaç video izledim ama pratikte zor motorda yeni gaz debriyaj ayarı yok daha bi zor
Yapan birini bul gostersin kendini videoya cek ogrendikten sonra bak bak gul temiz sistem atla deve bi teknoloji yok yarim debriyaj yarim gaz
Yardimci Olacaksa Eger Youtubedan
ALTIN ELBISELI ADAM- YOKUSTA MOTOR KALDIRMA videosunu izle
Motor öne fırlamaz zaten frenden geç çekersen stop eder motor birkaç denemede alışırsın. küçük cc sürdüğünü varsayıyorum. Bahçelievlerdeysen gel buluşalım?
Önce düz bir yerde kavrama noktasını öğrenin ve kas hafızasına yerleştirmek için bol bol pratik yapın. Sonra yokuşta vites 1 deyken arka frene basıyorsunuz, kaldıracak kadar gaz verip kavrama noktasına gelip motor ileri gitmek istediğinde arka freni bırakıyorsunuz. Hatayla stop etmesi gibi durumlara hazırlıklı olursanız bir sorun yaşamazsınız.
Bence önce motoru 2. vitesdeyken kaldırmayı dene düz bi yolda.. Gaz ve debriyaj hassasiyetin gelişir böylece yokuşta kaldırırken de rahat edersin..
Teşekkürler cevabınız için
İzmirde yaşıyorum ben
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
Motor yeni olduğu için gaz debriyaj ayarı pek yok sanırım bu yüzden den biraz daha zor oluyor ama dediklerini tek tek deniycem
Herkese vermiş olduğu cevaplardan dolayi çok teşekkür ederim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)