Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motor kullanmayı hiç bilmeyen biri hangi motoru almalı

REKLAM ALANI

Merhaba çok klasik bir başlık açtım ancak gerçekten doğru bilgilendirmeye ihtiyacım var . 20 yaşında 167 boy 55 kilo bir bayanım ve 18 yaşımdan beri motor kullanmak istiyorum tabi babamı ikna etmek 2 yılımı aldı :D daha önce hiç motor kullanmadım ve istanbul gibi kalabalık bir şehirde yaşıyorum .sizce motor serüvenine hangi motosiklet ile başlamalıyım ? Şimdiden teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bütçe müsaitse Honda Pcx 125 güzel olur.

Bütçem 5 bin . İkinci elleri olabilir herhalde

AliCem Yener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Ybr alabilirsiniz. Hem az yakar hemde kullanıcı dostudur. Üniversiteye gidiyorsanız sizi son senenize kadar problemsiz götürür. 5.tlye temizinide rahatça bulabilirsiniz 2. Elde.

Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Az daha koy sıfır ybr al

sinan151 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Activa S
    Yebere125

çoğunluk ybr demiş :D peki honda cbf 150 hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Sym Fiddle 125

Motosikleti
    msx 125
    Scooter iyi olur ama illa vitesli bisey olsun diyosan honda msx ama biraz sizin butcenin uzerinde kaliyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Alıntı mrytle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çoğunluk ybr demiş :D peki honda cbf 150 hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    cbf hakkında yağ yakması ve farın aküye değil dinamoya bağlı olması gibi sorunlar var yağ yakma sorunu yeni modellerde nispeten düzeldi

ybr cbf'den daha sorunsuzdur

gelmişken önerimi yapayım

125 MH DRİFT

akjenas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 250 (15)
    vitesle uğraşmak istemiyorsan -ki araba ve trafik tecrüben yoksa uğraşma zaten- bence PCX125 ya da PCX150. yolda çok görüyorum PCX kullanıcısı bayanları fıtır fıtır geziyorlar. Yok benim gibi her türlü araçta inat ve ısrarla manuel vites seviyorsan sanırım yamaha ybr125 daha yakıyor.

aslında bana vitesli olup olmaması pek farketmez diye düşünüyorum ama kaç kişiyle konuştum vitesli alma İstanbul içinde diyince ben de kararsız kaldım ..

Sym fiddle size en uygunu bence

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Sym fiddle tabiki biraz daha çıkabilirseniz pcx. Bir bayanda ybr hiç hoş görünmüyor göze. Ama bütçe düşük önce ekipmanları almaya başlayın.

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Açıkçası kaliteli bir scooter ideal olacaktır. Debriyajdı vitesti uğraşmadan önce trafiğe uyum sağlarsınız.

Motosikleti
    Bajaj boxer (Cafe racer) sym jet 14 200i
    Bence de scooter alın derim ama kullanacağınız güzergah önemli e-5 te mi şehir içinde mi kullanacaksınız

Yamaha delight 2014 olanları pazarlıkla alabilirsiniz gibi fiddleda güzel ama delight hem enjeksiyonlu

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    z1000e kesik.
    Motor konusunda diğer arkadaşlar fikir verecektir ben farklı bir konuya değineceğim.
    Öncelike 2 yıl beklemişsin, biraz daha sabır göster önce ekipmanlarını al.

1- Beden ölçülerini net bir şekilde belirle, aliexpress, ebay gibi alışveriş sitelerinden bedenine uyan kıyafetleri araştır. Yarı fiyatından daha ucuza temin edebilirsin. Bu ülkede motorcu demek, yolunacak kaz anlamına geliyor eğer dikkatli olmazsan paranı elaleme sakal edersin. Ancak yurtdışı alışverişinin kötü tarafı bedenini yanlış istersen iade ve değişim olanağı sana pahalıya patlar. Bu yüzden dikkat.

2- Eğer ehliyetini almadıysan, kurs sana mecburi olarak 10-12 saat motor üstünde eğitim vermekle mükellef, çoğu çakal kurs bu eğitimi vermiyor yada yarım yamalak veriyor. Sınav ücretleri ve diğer ücretlerde, olması gerekenden farklı meblağlar talep ediyorlar hakkını ve paranı yedirme.

3- Ehliyet almadıkça motorun üzerine oturma. (Sürücü kursu haricen)

4- Kask takmadıkça motorun üzerine oturma. Acemilikte düşük süratte motoru devirirsin kaldırım kenarına suratın çarpar dişlerin kırılır 10 kask bedelini doktorlara ödemek zorunda kalırsın.

5- Motorun trafikte durduğu konumu ve motorize kadının trafikte durduğu konumu iyice öğrenmeden trafiğe çıkma.

6- Koruma kıyafetleri kask*, balaklava*, mont*, dizlik, eldiven*, çizme, bellik*, sırtlık* ( yıldız ile işaretlenmiş olanlar bana göre bu işin olmazsa olmazı )

7- Güvenmediğin, sürüşünü bilmediğin, gazla çalışan erkek/kadın sürücülere artçı olma.

Motor seçimine gelince:
    1- skuter yazın çok ama çok zevkli, evden işe sağa sola gitmelerde ucuz, hızlı ve rahat ulaşım aracı.
    2- düşük cc vitesli motosiklet yine zevkli ancak insan faktörü işin içerisinde daha etkin.

Şahsi fikir:
    Ehliyet, koruma kıyafetleri ve motosiklet için 5000TL bütçe ile ben olsam.
    1- 500TL kask, 700TL ehliyet(kurs, sınav, kart ücreti dahil), 400TL diğer ekipmanlara ayırır, geri kalanıylada problemsiz scooter bakardım.

2- Eğer büyük şehirde değilsen, doğa sever bir kişiysen, yap bi delilik, bütçeyi zorla cross al. Dağ bayır atla, zıpla, bilimum itliği yap Seni görenlere, manyak karı geliyor canını seven kaçsın dedirt. ( Cross içimde kalan ükte, ah ulan, olsada binsem )

Not: Bu işin hırsızlardan korunma kısmı var, orası bambaşka bi dert. Branda, kilit, zincir, otopark...
    Not2: Bide yavşak satıcı var, ölü motoru satıp kazıklamak isteyecek,

Not olarak yazdıklarım motoru belirledikten sonra düşünmen gereken şeyler.

mrytle bunu beğendi.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Şu forumun temiz kalpli iyi insanları iyiki varsınız.
    Iron&Road ve copycat bunu beğendiler.

kymco agility 125 hem fiyatı uygun üstüne ekipman alabilirsiniz you tubede oz hayaller 2 isimli kişi de baya sürmüş eski modelini beğenmiş hep severek yad eder kendisi Bende izlenimlerimle tavsiye ediyorum söyleyim sürmüş değilim.

mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Bence motor al.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)