Başarılı.
Inazuma da ön frene basınca arka frende Sıkma yapıyor mu ? Abs li yeni nesil motorlarda olduğu gibi
https://www.youtube.com/watch?v=FdoNmP55Tnc
Linkleri otomatik urlye çeviri kullanalım lütfen.
Sağlam frenmiş maşallah :D
Videoyu herkesin dikkatli izlemesi lazım.
Adam sola geçemiyor, 'geçmiyor'. Ani panik anında bu şekilde sola atlanabilirdi ve araba altında kalınabilirdi. Bu şekilde fren yapmak, saniyeler içerisinde bu şekilde düşünebilmek tamamen ""pratik"". Hayatımız ne kadar ince bir çizgi üzerinde, bunu görüyoruz. Arkadaş her kimse çok iyi bir frenleme yapmış...
Videodaki tek hata (aslında videonun öncesi) sağ şeritte bu kadar süratli seyir almak. Başka bir şey yok.
Arabayla yarisiyo iste bide gectim mi acaba :p diye bakiyo onundeki araba zirrrt diye fren yapinca abaniyo frene buda. çarpsa bile suçlu
araba ne yapmaya çalışmış onu anlamadım. önce ani fren sonra sağa sinyal.
günlük yaptığım şey
o arkadaş gelsin aynı hızda aynı anda durmaya çalışalım bakalım hangimiz önce duracak
.benim videolarda trafiğin aniden durduğu ile ilgili videolarımda bahsederim.
en tehlikeli olan hızlı giderken araçların bir anda yavaşladığını hissedememek.
ayrıca öndeki araç tamamen durmamış hala ilerlemeye devam ediyor.
inazuma eğerki o hızda frenlemeye devam etse bile eğer öndeki araç tamamen durmuş olsaydı maalesef o maksimum yapmış olduğu frenleme bile onu kurtarması zordu.
dua etsinki araç hala devam ediyor .
geçmiş olsun.
yani demek istediğim siz inazuma ya bu kadar güvenipte sakın ola bu videodaki gibi gitmeyin .
her zaman takip mesafesini koruyun.
sonuçta inazuma tek disk ten ibaret. bir 600 lük gibi duramaz . 600 lüğün motor freni + önde çift diski doğal olarak ayrıca sürücünün yeteneği ile birleşince sonuç daha iyi olacaktır.
tekrar alayına hodri meydan diyorum absli olanlarda gelebilir frenleme yapalım aynı hızda başlayıp aynı çizgide durmaya başlayıp ne kadar mesafede durabileceğiz. ben kendime ve motosikletime güveniyorum. nokta atışı duruyorum artık o dereceye geldim şükürler olsun. ezberledim hangi hızda ne kadar basınçla nerede durabileceğimi beynim otomatik olarak algılıyor.
NOT: inazuma kullananlar sakın ola siz bu videoya aldanıpta sürüş yapmayın patlamanız kaçınılmaz olur allah korusun. çünkü herkesin frenlemesi olayı algılaması refleksi vs . vs çok fazla etken var.
refleksleri ve maksimum frenlemeyi panik freni iyi bilmek gerekiyor. buda her sürüşünüzde muhakkak günde en az 2 kez sürüş esnasında pratik yapın. örneğin sürüş sırasında kendinize bir çizgi yada bir hız belirleyin ve şu hızda giderken şu çizgide durabilmeliyim deyip durmaya çalışın. bu sayede hem kendi limitlerinizi hemde motorunuzun lastiğinizin ve frenlerin limitini öğrenmiş olursunuz.
NOT:2 sanki video hızlandırılmış gibi geldi bana. şerit çizgilerini atlarken sanki 200 km hızla gidiyormuş gibi geldi bana. birde 26 sayısını gördüm en başta ekranda. acaba 26 km hızla giderken mi yaptı bu freni arkadaş anlayamadım video hızlandırılmışmı ?
Hacilar, tartisma yersiz, trafik hiz kurallarina uyun, 3 saniye kuralina dikkat edin, bu durumlara dusmeyin.
Öndeki araba uzayıp gitmeseydi çarpma kaçınılmazdı.
Inazuma bu işlerin motoru değil zaten gazı açınca uzayamamis vatandaş
Motor agir frene basinca one yigiliyor.. arka freni biraz fazla sikistirsaymis patlardi..
yine de eleman iyi kurtarmış bu arada ben de şöyle fren yaparım alayına meydan okuma falan biraz sidik yarıştırma oluyor..
Nasıl olurda bir insan "bunu en iyi ben yaparim " psikolojisine kapılır.
Bunun bir adı vardı birşey sendromu diye..
Frenlemeye etki eden birçok etken vardır asfaltın kalitesi lastiğin kalitesi fren balatalarinin kalitesi fren hidrolikleri vs birçok.. İş sadece sürücüde değil yanı..
Çok iyi bilen birçok arkadaşımız iyi bilmelerine güvenerek rahmetli oldular.
arkadaş bir an sola bakmış arabada o esnada frene basmış (ben öyle anladım) ucuz atlatmış
Bazen oluyor böyle, bende birkere böyle bir fren yapıp benzin deposuna oturmaya kadar öne yıgılmıştım. Irc lastikler ile gerçekten sağlam durmuş. Takip mesafesi herzaman önemli
Herzaman algılayıcıları açmak gerek motosiklet hata kabul etmez maximum dikkat ve takip şart videonun özeti bu bence
2 saniyeden sonra video hızlandırılmış arabaya yakın tekrar normale dönmüş bizde yedik .. Şerit çizgileri her şeyi anlatıyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)