Merhaba,
Daelim s3 250cc maksi scooter sahibiyim. Motoru bir türlü tamir ettiremedim. Motor 6-7 saat çalıştırmadan durduğunda marş basıyor ama motor tekliyor ama çalışmıyor. 5dk falan uğraşıyorum sallıyorum marş basıyorum aç kapa falan sonra nazlana nazlana çalışmaya başlıyor.
Birde ani duruşlar yaptığımda motor teklemeye başlıyor gazı verince düzeliyor ama dikkat etmesem stop ediyor.
- tamirciye gittim benzin borusu kırık dedi tamam dedim değiştir. sorun devam etti.
- servisine götürdüm bujiyi değiştirdi tüm bakımlarını yaptı ama saatlerce de bekletti müşterisi varmış motor satmakla uğraştı adam gibi bakmadı sanırım. 400tlyi aldı ama sorun devam etti.
- akü değişmesi gerek dediler sıfır akü taktım sorun çözülmedi.
- tekrar servise gittim "hmm motor üst conta kapağı değişecek o zaman 4 gün bırak 350-400tl tutar" dedi pek güvenemedim bırakmadım.
- başka bir servisine gittim adam 1500liradan merhaba dedi. Motor sanki kaza yapmış perti çıkmış gibi 50tane şey saydı değişecek. anladım ki yolunacak tavuk gördü kaçtım.
- tamirciye gittim abi ben bunu çözemem servisine git dedi
- şirinevlerde bir tamirciye gittim benzin pompası değişecek ama vaktim yok sonra gel dedi.
- bir tanıdık beyinde sorun var resetlemen lazım dedi açtım baktım forumlara baktım öyle bir düğme falan bulamadım.
ne yaptımsa olmadı tamirciye bıraksam açmışken bişiler değiştireyim çalışmazsa tekrar gelir mantığı var bu gidişle tüm motoru komple değiştirecekler.
şu an gün içerisinde 3-4 saatte bir gidiyorum motorun yanına tek tıkla çalıştırıyorum. ama sabahları 5-10dk uğraşmaya devam ediyorum.
Bu sorunu yaşayan var mı bana akıl verebilir mi, boşu boşuna tamircilere gidip gelmekten sıkıldım.
Bir şeyi çok güzel anladım ki, honda servislerinin gözünün çapağını yiyim. bundan önceki 2 motorumda da her türlü sorunu gün içerisinde çözüp tertemiz uygun fiyata teslim ediyorlardı. Aklımda en ufak şüphe kalmıyordu. Bunu satıp tekrar honda motor alacağım.