Merhaba arkadaşlar. Evde 2006 Motor Bike dergisi buldum. Fiyat listesi de var dergide. Fiyatlar nerden nereye gelmiş.
Merhaba arkadaşlar. Evde 2006 Motor Bike dergisi buldum. Fiyat listesi de var dergide. Fiyatlar nerden nereye gelmiş.
hocam moped fiyatlarını atar mısın yamaha beldeyam yazıyor hani
Vergi zammı öncesi Ocak 2006'da Mondial 100 Cub 990 lira, 125'lik Cg 1080 lira, 125'lik scooter ise 1245 liraydı. Bu motorlardan sağ kalıp trafikte dolaşanlar da var 9.5 yıl geçmesine rağmen.
eskiden az daha koy ybr al diye kimse demiyor muydu yani yıkıldım
ybr 2.855 tl vay anasını sayın seyirciler
Benim ybr 2005 model. Sıfır almıştım. Yuvarlak farlı gelenlerin ilk partisiydi. 2700'dü ozaman. Hala kullanıyorum. Taş gibi Çin montajına başlandığında 2004 gelenler ilk 2300'den falan satılmıştı.
2002 Yamaha fiyat listeside vardı ama bulamıyorum. Ama ybr(tel jant,japon montajı) 4500 civarı bir şeydi fiyatı. Sonra çinliler gelmeye başladı. Mondial kt125 mi ne öyle bir modeli bin küsür liraydı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------
Tam sayfa olarakta atıyorum. Diğer markalarda görünüyor.
Şimdi 20006 R1 sıfırından daha mı pahalı
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
şu fiyatlarla bile cbr 1000rr, r6, fz6 alamıyorum ben fakirim galiba.
Olsun ekonomi eyiye gidiiii.Enflasyonu tek haneli rakamlara indirdik.Ya kötüye gitse kim bilir ne olurdu?
Cbr 600F 13.800 ve er6 10.000 saka gibi fiyatlar.
600F'in simdiki fiyati ikinci el 18 kusur.
Bende arşivlerden bir kaç şey çıkartayım.Fiyatlar dört teker fiyatı bu yüzden özür dilerim.Ama en azından yıllara göre fiyatların nasıl olduğu konusunda bir fikir verir.
En başta çok geri gitmeyelim 2012 yılında fuardan aldığım Volkswagen fiyatları.O zamanlar en düşük Polo 29.000 TL civarı şu anda 40.000 TL den fazla.Arada 3 yıl bile yok.Her şeyi boş verin en başta verilen net fiyata bir göz atın derim.Bu arada şu anda en düşük ÖTV %45 en yüksek ÖTV %145;
Şimdi de çok daha gerilere gidelim.Şu an başımızda ekonomiden çok iyi anladığını söylenen arkadaşlar başımızda olmadığı zamanlara.Bir kaç ay önce işimi görsün diye ucuzundan dört tekerlekli bir kafes aldım kendime,kendileri hiç sevmesem de ara sıra ihtiyacım oluyor.Sağ olsun sahibi faturasını tam 14 yıl boyunca saklamış buyrun bu da faturası.Fiyatlardan 6 sıfır atın.5.572.000.000 TL net fiyatı,1.393.000.000 TL KDV si.O zamanlar ötv falan yok sadece bütün araçlara %25 kdv var başka vergi mergi yok.Toplamda 7.000.000.000 TL filan oluyor yani bugünün 6 sıfır atılmış parasıyla 7000 TL.Bugün en üst donanımlı bir Fiesta 50.000 TL den fazla.
Şimdi bir den 90 ları hatırladım nostalji Kriz miriz hayat çok ucuz sanki ben orta okul harçlıklarımla dayımdan yürüttüğüm mobiletin deposunu bir hafta içinde defalarca fulleyip fulleyip bütün gün geziyordum.Şu anda ise mühendis maaşımla benzinciye girince 20 TL lik mi benzin alayım 30 TL lik mi benzin alayım diye kara kara düşünüyorum.
Yalnız eskiden bu kadar asgari ücretli, taşeron falan yoktu. Sonra asgari ücretli çalışan artınca onlarda iyilerştirme nispeten fazla oldu. 2006 da memur maaşı 1500 çivarıymış sanırım. Şimdi bazı yerlerde 1700 çivarından başlıyor sanırım ama normal bir memurun 2400 çivarı maaşı var.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)