ne diye laf anlatıp prim yaptırıyorsunuz. ne hali varsa görsün ya. 11 12 yaşındaki çoculklar biniyormuş bilmem ne.
zor oluyor derken? tozdan topraktan dolayı mı yoksa yokuş çıkamadığından mı?
16 yaşında bir çocuğun benzinliye ve gerçek trafiğe hakim olabileceğini kim düşünür bu forumda
elektrikli gerçek bir motor kullanmadan önce hem hevesini almasını hem de trafik kültürüne ve işleyişine adapte olmasını sağlayacaktır bence
yoksa böyle aldığınız motor
iki gün sonra bu hale gelir
Motor surucusune uygulanacak fiziki guclerin koy sehir ova ile farklari yoktur. Beyin pekmezi koydede akar yolda sehir icindede..
arkadaşlar bn sordum köyde bi sıkıntı olmazmış
arazide sürebileceği bir motor alın, sizin gözetiminizde trafiğe çıkmadan, kuralları çiğnemeden, arazide tecrübe kazanır
çok saol kardeşim diyerleri anlamıyo bni arazi var elektirikli bisiklet diyoalr köyde bi sıkıntı çıkmıyo zaten saolasın bide ruhsat ve sigorta şart mı ?
Çocuğunuzu seviyorsanız almayın, kurtulmak istiyorsanız süper fikir. Bununla ilgili bana bir şey sormayın, forumda iki saat harcarsanız nedenini anlarsınız. Buradaki sorun ceza yiyip yememek değil, ölmek (daha kötüsü sakat kalmak) ya da hayatta kalmak.
Simdi ekipmanlari alin , 2016da yeni yasa yururluge girdiginde ehliyete yazilsin , alsin ondan sonra motor al scooter tarzi alirsan daha iyi olur.
ya kusura bakmayın ama kaç yaşına gelmişssiniz çocuğunuz olmuş ve sizin ki nasıl bir bilinç ya.ehliyetsiz bir şekilde hadi denk geldi birine çarptı hadi arabaya çarptı ne olucak hiç düşündünüz mü ? oğlunuz o arkadaş ortamında kask takmayacaktır büyük ihtimal.ya düşsse kafasını vursa.bırakın ya 16 yaşında ki çocuğa motor mu alınır.alın elektrikli bisiklet sürsün.çok yanlış bir hareket içindesiniz.
Tutkudur Motosiklet
Sigortada şart ruhsatta şart, burada işleyeceğiniz suça onay aramayın. Sizin motosiklet konusundaki cehaletiniz gidermeye çalışan insanlara beni anlamıyorlar demeyin. Asıl siz onları anlamıyorsunuz. Ne yapacaksanız yapın günahı boynunuza. Köydeki mıcırda motorun devrilmesi daha kolaydır. Üstelik alacağınız motordaki züpcük marka dandik lastiklerle daha da güzel düşülür. Yıllık 100 lira sigortadan kaçan ne lastik alır ne ekipman. Motosiklet bilinçli kullanılması gereken bir taşıttır. Aksi takdirde riski çok yüksek sonuçları çok ağırdır. Karar sizin.
Kask eldiven dizlik mont. Ruhsat ve sigorta gerekli.
köy yerinde yaşıyorum bende pek gerekmiyo ama plaka ruhsat olursa daha iyi kask,eldiven,mont vb şeyler olsa iyi olur 16 yaşında zaten alın motoru yeni kanun gelince girsin ehliyet sınavına aslın ehliyeti sonra kavası rahat olur
Öncelikle soru şeklinize bakılırsa ruhsat konusunda cevap alıp gitmek istiyorsunuz. Evet ruhsat gerekiyor.
İkinci ve asıl önemli konu ise güvenlik. Bu forumda ya da herhangi bir yerde 12-13 yaşında çocukların motosiklet sürüyor olması bu eylemi doğru yapmaz, problem yaşamayacakları anlamına da gelmez. Forumda doğru kabul edilen ehliyetli ve bilinçli sürücü olmaktır. Arkadaşların da açıkladığı gibi olası bir kazada suçlu oğlunuz olacaktır, ayrıca 100'lük dediğiniz motor da neticede motosiklet ve belli sınırların üstüne çıkması mümkün. O motosikleti zaman içinde kuralların ve tekniklerin dışına çıkarak kullanması üzücü sonuçlar doğurabilir. Yine de karar sizin tabiki, hayırlı olsun.
olacakları tahmin edebiliyorum
Cup resmi koydum ama cg de alsa aynısı olacak
before
after
düşünce tekrarı yapmış olacağım ama
1.motorun ve sizin birbirinize karşı sorumlulukları var sizinki kask takmak adam gibi sürmek ehliyet ruhsat plaka çıkartmak onunki 12 saatlik yürüyüş mesafesini 1 saate indirmek
eğer sorumluluğunuzu yerine getirmeyip kask takmazsanız yıl dönümünü unuttuğunuzda sevgilinizden yediğiniz tokadı asfalttan yersiniz tamam motosiklet de bir sevgilidir ama sürekli ilgi ister aldatmaya gelmez
ehliyet ruhsat ve plaka tam olmalı
2.16 yaşında bir çocuk trafikteki araçların aynalarının kör noktası olduğunu bilmiyor ya acı bir tecrübe ile öğrenecek ya da a1'alıp kursta öğrenecek
yani sonuç -elektrikli bisiklet alın demiştim şimdi artırıyor ve peugeot 103 veya mobylette alın diyorum bir çoğumuz -ben de dahil- mobiletle öğrendik zaten
mobilet hem kaza anında en az zararı verir -son hızı belli- hem de gerçek bir motor kullanana kadar çocuğunuzun hevesini almasını sağlar
motosiklet basit bir iş değil büyük cc motorlar ile başlamak sonradan pişman olma şansını artırır
Ruhsat sigorta gerekiyor mu diyen adama kask mont vs diyorsunuz. Sizce umurunda mi ? Köy diyip duruyor hala köyde kanun, kural yok köyde trafik kazasından ölünmez köy la bura sonuçta
Bence birisi bunu demeliydi;
Ahmetcann koş baban çağırıyor!
Bana babasının adına yazan bir ergen trolden başka bir şey çağrıştırmadı. 16 yaşındaki adamın babası en kötü ihtimalle 34 yaşında olsa, ki yinede benden 4 yaş büyük olur. İnternete girip foruma kayıt olup konu açabiliyorsa, bence bu adam köy! kahvesinde çayını yudumlarken daha fazla bilgi sahibi olabilirdi.
Kaskı, eldiveni boş verin. Birisi şu çocuğa yasal mevzuatı anlatsın.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
Ehliyet diyorlar burası köy diyorsun, kaza yapar diyorlar 12-13 yaşında çocuklar kullanıyorlar burası köy diyorsun, çevirme diyorlar karışmıyorlar burası köy diyorsun, Aga sen ne yapacaksın ruhsatı plakayı sigortayı orası köy bir şey olmaz, delikanlının başına bir şey gelince gelir burada yazdıklarını okur keşke dersin artık.
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)