slm arkadaşlar sıcak motor ne kadar soğuması lazım yıkamak ıcın sıcakken yıkasak zararlımı olurr
slm arkadaşlar sıcak motor ne kadar soğuması lazım yıkamak ıcın sıcakken yıkasak zararlımı olurr
bence soğuk yıkanması daha uygun.ani ısı değişikliği çatlama patlama yapar uğraş sonra
sıcak motoru geçtim sıcak metal yıkanmaz.neydi - yazın tren yayları uzadığı için aralarında boşluk bırakılır ? hatırladın mı ? metal hızlı soğutulursa hasar görebilir.
blok çatlamaz ,ama gerek yok genede yıkama,ani sıcaklık değişimi sonuçta
asıl yapılmaması gereken sıcakken köpüklü yıkama.izi kalır,hiçbirşekilde çıkaramazsın
birde o köpükteki solvent yağı-gresi çözüyor,sonrasında aşınmalar,gıcırtılar,yıpranmalar..
Mantık olarak bile aykırı. Hiç kalkışmayın.
Kişisel fikrim motorları yıkamaya da gerek olmadığı. Sonuçta bir araba kasası gibi değil. Bez ile güzelce, kaliteli spreyler ile, aşk yaşayarak, yumuşak dokunuşlar ile...
Aah ah, sabah temizlemiştim ama yarın yine yapıcam bu işi !
Bence de tehlikeye girmeye gerek yok
Ben motorun üst kapağını ve debriyaj kapağını açıp işlem yapmak için bi kere motoru yıkayıp soğutmuştum Soğumasını bekleyecek zamanım yoktu. Bişey olmadı ama her zaman yapılmaz tabi.
Teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:38 ----------
sonuçta cross bu kirlenir
Yağmurun yağacağı hava şartlarında motor zaten doğal olarak soğumaya başlamış ve ısı kaybına uğramış olur.
Mesela 35-40 derece hava sıcaklığında motor ısısı 100-105 derece iken birden bire motoru sırıl sıklam yapacak kadar yağmur yağma ihtimali nedir?
Sıcak motor yıkanmaz, ilk göreceğiniz tepki disk yamulması olacaktır.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Yağmur damla damla ıslatacağı için kademe kademe soğur, bu durumda sorun olmuyor, foşş diye hortumu bloğa tutmakla aynı şey mi ? Yağmurda motora 10 dakikada değecek suyu 5 saniyede dökersin hortumla.
Bence yağmur yağarken motoru sürüyo olmamız motor sıcakken yıkanmasının doğru olduğunu göstermez.Motosikletimi soğukken dahi pek yıkamam elektrik aksaamına su gelir diye çekiniyorum, 2 günde 1 ıslak bez ile siler kuru bez ile kurularım :D
Metal ve alaşımlarının analizleri alanında uzmanlığım olduğu üzere
Metale ani ısı değişimeri uygulamak malzemenin ömründen yemektir. Çatlamaz değil çatlayabilir, var öyle bir ihtimal her zaman.
Yağmurda sürüşle ilgili arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış zaten
Yağmurda sürüşte motor yavaş ıslanır diyorsunuz da. 70km hızla bir anda 10 santim suya giriyorum ayaklarım saniyesinde onlarca litre suya maruz kalıyo. Aynı şiddetle motor bloğuna vuran sular da olacak. Alın işte ani soğuma.
Konuyu bulmusken ben de sorayim, motor hararet yaparsa radyatore soguk su dokmek saglikli midir yoksa sikinti yapar mi ?
Bugün yaptım tam olarak hiçbirşey olmuyor
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)