Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bu işin mantığı nedir?

REKLAM ALANI
    A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Murat bey öncelikle uslubunuz çok çirkin saygısız ve kabaca burda herkes efendi gibi tartışıyor!Kendinize gelin kimsenin kimseye karaborsacı dediği falan yok!Özellikle yanlış anlaşılmasın diye yorumumu yazdıktan sonra 1-2 saniye içinde düzelttim ve sonuna ekleme yaptım. Sizin tabirlerinizle kalın kafalılar adam gibi anlasın diye!Sizi ve bilgilerinizi çok değerli buluyordum üzüldüm.
    Murat.K. bunu beğendi.
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    önce karaborsa tam olarak nedir onu size tanımlamak gerekiyor:
    ....
    gelelim R25 e
    R25 için karaborsa varmı... artık ağzım ile gülemiyorum size, işin b*kunu çıkardınız çünkü. Arkadaşım BAYİYE GİDİP sıraya girip bu haltı alabiliyor musun? Evet alıyorsun. Fazla talep olduğu için bekleme listeleri var. Bekliyor musun? evet bekliyorsun. Ama normal yollar ile bu motora liste fiyatından sahip olabiliyorsun değil mi? Kullanıcılar ise daha yüksek fiyattan motorlarını satılığa çıkarıyorlar. bunu karaborsacılık olarak nitelendirip suç duyurusu yapmaya kalksan seni kovalarlar! neden? çünkü karaborsacılık değil bu! uzaktan yakından alakası yok!
    ,,,

biraz izan sahibi olun!

cok iyi.. ))
    eline saglik...

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı A.Volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Murat bey öncelikle uslubunuz çok çirkin saygısız ve kabaca burda herkes efendi gibi tartışıyor!Kendinize gelin kimsenin kimseye karaborsacı dediği falan yok!Özellikle yanlış anlaşılmasın diye yorumumu yazdıktan sonra 1-2 saniye içinde düzelttim ve sonuna ekleme yaptım. Sizin tabirlerinizle kalın kafalılar adam gibi anlasın diye!Sizi ve bilgilerinizi çok değerli buluyordum üzüldüm.
    sevgili dostum siz boşuna alınganlık göstermişsiniz. sizden yapmış olduğum alıntılara sebep, yazılanların bazılarının sormakta olduğunu veya tereddüte düştüğünüz hususlara cevap niteliğinde olması...

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    sevgili dostum siz boşuna alınganlık göstermişsiniz. sizden yapmış olduğum alıntılara sebep, yazılanların bazılarının sormakta olduğunu veya tereddüte düştüğünüz hususlara cevap niteliğinde olması...
    O zaman ÖZÜR DİLERİM!Hakkınızı helal edin hayatta en korktuğum şey birine veya birilerine iftira atmaktır ! Bu konuda inanın çok hassasım beni tanısaydınız anlardınız.
    Murat.K. bunu beğendi.
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Bir örnek vereyim , aslında bu yukarıda tartışılan çok kanıksanmış ve sıradan bir durum. CLA 200 lansmanı bile neredeyse başlamadan ön sipariş almaya başladı , gittim ben de verdim peşinatı mı beklemeye koyuldum. 6 ay sonra aracınız geldi buyurun teslim alın dediler kalan bakiyemi ödeyip aracımı teslim aldım.
    Çok hoşuma gitti muhteşem bir araba kırmızı canavar gibi gidiyor derken bir anda ilk parti bitti ve millet deli gibi galerilere saldırmaya en az %7-8 yukarıdan almaya başladı. Ben de o kadar hevesle aldığım arabama binerken bir süre sonra aslına o kadar da uygun olmadığını arka koltukta bebek koltuğunun çok rahat konumlanmadığı ve kızımın ayaklarının rahatsız olduğu (bu arada kızın da boyu uzadı herhalde) fark ettim. Çok istemeyerek te olsa 8-9 ay sonra satılığa koydum , rakam vermeyeceğim ama aldığım fiyatın bir tık üzerine ve neredeyse bir hafta içinde sattım.
    Yukarıda zaten gayet net anlatılmış "Karaborsa" kavramı temel tüketim maddelerini daha çok kapsar. Yani elzem olmayan ürünler için karaborsa yerine ya serbest piyasa düzeni ya da kaba ifade ile fırsatçılık kavramını kullanırız. Lakin ben ne fırsatçı ne de karaborsacıyım ama piyasadaki satış fiyatları benim katkım dışında oluştu. Peki ben fırsatçı değilim diye arabayı aldığım fiyatın içinden amortismanı vb düşerek altına fiyatlandırsaydım bu sefer aptal olurdum değil mi ?
    Hepsi bir yana aynı ilan sitesinde ortalama 14-15 civarına bir sürü R-25 var , ben de takipteyim almayı planlıyorum 84 ilanın sadece 4-5 tanesi 16 ve üzeri , biri lastik takmış diğeri 9 taksit yapıyor vs vs , kala kala 2 tane ilan var bütün bu tartışmalar konu olan buda yaklaşık toplam arzın %2 si eder. Bir faaliyet ile ilgili tanımlamak bütün örneklem grubu içinde sadece % 2 yer tutan bir veriden yola çıkıp tanımlamaya çalışmak saçma değil mi ?
    Bence ortada tartışma konusu bile yok .

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:18 ----------

Bu arada şunu da belirteyim , yüksek fiyattan satmaya çalışanları haklı buluyor değilim , sadece onları anlamaya çalışmıyorum . Mantık aramıyorum ben satıyor olsaydım şu durum ve koşullarda en çok 14 900 falan yazardım eğer gerçekten satmak istiyorsam. Yok zaten gönlüm yoksa satmaya ya tutarsa diye 17 000 TL fiyatlayıp tepki çekmek yerine hiç ilan vermezdim.
    RAMİREZ bunu beğendi.

TOTEMONS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1991 MODEL MZ 251-YAMAHA MT-125-2014CBR500R-CBF150
    Burda tartışılan konu başka.Konuyu neden karaborsaya getirdiniz.
    Burada sıfırından çok daha pahalıya satışa konulan kullanılmış bir motosiklet modelinden bahsediliyor.
    Açıkça söyleyeyim Böyle bir ilanı koyanda;böyle bir saçma bir ilanı savunanda motora gönül vermiş,ekmeğini emeğini taştan çıkararak elde ettiği birikimleriyle yeni bir model sahibi olmak için heyecanla can atan insanlarımıza yolunacak kaz olarak bakmaktadırlar.Piyasadan böylelerinin ayıklanması için meclise önerge götürülmesi gerekmektedir.
    Kimse güzelim Türkiyemin güzel insanlarını öküz yerine koymaya kalkmasın.
    İnsanların emeğinden,heyecanından,korkusundan,tecrübesizliğin den,iyiniyetinden faydalanan fırsatçılar.Yediğiniz haram lokmaları çıkarırken kendi kusmuğunuzda boğulursunuz inş

hovindqan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600F
    bayi fiyatını bilmeyenler atlarlar , ne tutturursa

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Hacıabi gitmez o paraya o motor. Sıra beklemeyen bile o parayı vermez. Bak benim motorun ilanına sence 17 bine onu alır mı adam? Belki bi keriz zengin bulurum satarım mantıgı var insanlarda

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...3322269/detay/

mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L

önce karaborsa tam olarak nedir onu size tanımlamak gerekiyor:

"Devletin koymuş olduğu kurallara aykırı olacak şekilde yürütülen yasa dışı bir ticaret olan karaborsa, bazı malların satışının karneye bağlandığı ya da fiyatlarının dondurulduğu, bazı malların satışının yasaklandığı, döviz fiyatlarının resmi kurumlar tarafından belirlendiği durumlarda ortaya çıkmaktadır. Karne ile satış, bilhassa savaş dönemlerinde kıt malların dağıtımında eşitlik sağlamak amacı ile yaygın olarak başvurulan bir önlemdir; bu koşullarda karaborsacılar, söz konusu ürünleri yasal fiyatın üstünde satmak, alışveriş karnelerini çalmak ya da sahtelerini yapmak, belirli bir maldan belirli miktarlarda elde edebilmek için ek ödemede bulunmak gibi yöntemlere başvururlar. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Türkiye’de karaborsacılık faaliyetlerine engel olmak için Milli Korunma Kanunu çıkarılmıştır."

Kaynak: http://www.merakname.com/27339/

bu ülke karaborsa ile tüp, yemeklik katı yağ, gaz yağı satışlarını gördü.
    bir malın karaborsada satılabilmesi için o malın normal koşullardan satışı mümkün olmaması veya devlet eli ile sınırlandırılmış/yasaklanmış veya karneye bağlanmış olması gerekmektedir. bu kadar süre işletme, ekonomi bilmem ne oku, ondan sonra birileri çıksın terimlere yeni anlamlar sığdırıp birde üstüne anlayan ile konuşalım desin...

karaborsacılık nasıl yapılır?
    "Karaborsa, piyasa koşullarının veya yapay sebeplerin yaratmış olduğu ürün darlığından yararlanarak kanun otoritesinin koymuş olduğu ya da kontrol ettiği fiyatlardan daha yüksek fiyata satış yapılan piyasa demektir. Sözlükte, hak yemek, haksızlık etmek ve kötü muamele etmek manasına olup, meşru olmayan kazanç yollarından birisidir. Karaborsaya“ihtikâr”da denilmektedir. Karaborsa, genel olarak halk arasında, ucuza mal stoklanıp darlık veya çeşitli sebepler ile kendiliğinden bir mal darlığı ortaya çıktığı zaman eldeki malların çok pahalıya satıldığı ortama verilen addır. Bilhassa yokluk dönemlerinde veya bazı ürünlerin kontenjana (sınırlamaya) bağlandığı dönemlerde ortaya çıkan bu yasadışı ve gizli ticarette, amaç herhangi bir nedenden dolayı piyasada yeterince bulunmayan bir ürünün, el altından piyasa değerinden daha yüksek fiyatla satılmasıdır."

Kaynak: http://www.merakname.com/27339/

bende sizin anlayacağınız dil ile birkaç karaborsa örneği vereyim ki ne olduğunu adam gibi anlayın...

gangster filmlerinden bildiğiniz meşhur Amerika içki yasağı: 1920-1933 yılları arasında Amerikada içki satışı kanunen yasaklanınca el altından satışlar başladı. satıcılar yüksek fiyatlar ile inanılmaz para kazandı. meşhur GodFather lar doğdu...

ikinci dünya savaşı yıllarında ise Türkiye de ciddi anlamda bazı temel tüketim malları karneye bağlandı. ihtiyaç sahipleri, eksik kalan ihtiyaçlarını karşılamak için mal stoklayanlardan daha pahalıya bu ürünleri almak zorunda kaldılar.

aynı zamanda yine bu ülkede Ekmek, tüp, yabancı sigara vb ihtiyaç maddeleri dönem dönem karne ile veya yasak olduğu için el altından satıldı. sonuç karaborsanın doğumu....

gelelim R25 e
    R25 için karaborsa varmı... artık ağzım ile gülemiyorum size, işin b*kunu çıkardınız çünkü.
    Güldüğün yerinle yazmaya başladığın için okumadım gerisini. Kokmaya başladı çünkü.

Kabaca anlatayım ister anlarsın ister anlamazsın.

Piyasada mal (R25) var mı? Yok. Bayiye gidip al para ver motor diyebiliyormusun? Diyemiyorsun. Adam bunu fırsat bilip Yüksek fiyattan satıyor mu? Satıyor. Bunun karşılığında vergi veriyor mu? Vermiyor.

Bunun adı dünyanın neresine gidersen git karaborsacılıktır.

Google dan alıntı yapmakla olmuyor bu işler. Dediğim gibi ister anla, ister anlama bildiğini zannettiğinden okumaya devam et.

Ama bu ağızla yazmaya devam edeceksen benden alıntı yapma git kime bulaşırsan bulaş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

Alıntı TEKNECI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    85 yilindan beri, ozal dan beri serbest piyasanin nesini anlamadiniz?
    ticaret bir cesit kaktirma degil midir?
    herhangi bir malda kar marjinda herhangi bir kisitlama var mi?
    etik olan kar marji nedir?

2.elde ahlaki olarak kar edilebilir mi?
    2.elde % kac kar etmek ahlakidir?
    Bu ülkede uygulanan sistemin adı serbest piyasa ekonomisi ise bir yerlerde bir şeyler yanlış anlaşılmış demektir. Karı geçtim güzel bir örnekle tersten anlatayım durumu. Pazara gittiğinde şu an kilosu 9 lira olan limonu tezgah açıp kilosunu 1 liradan satabilirmisin?

Yoksa pazarcılardan dayak yiyip mallarının darma duman edilip paşa paşa eve mi dönersin? Nerede kaldı serbest piyasa ekonomisi? Hani fiyatları arz ve talep belirliyordu? E yedik ya pazarcılardan dayağı?...

(:

Aynı şey üst limit için de geçerli.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

Alıntı RAMİREZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir noktada yanılıyorsunuz. "Lüks tüketimin karaborsası olmaz." Yani piyasada muadilleri bulunabilen bir ürünü, birileri daha pahalıya veya haketmediği fiyatlara satıyorsa o karaborsa olmaz. Bu tamamen serbest piyasadır.
    Maç biletleri tamamen tükendikten sonra satılır karaborsa denen ortamda. Yada temel ihtiyaç maddeleri hiçbir sekilde piyasada yokken stokçu kişiler tarafından fahiş fiyata satılır. Belkide mecburen almamız icap eder.
    Ama motosiklet gibi ürünlerin satışı ve ihtiyacı elzem değildir. İthalat durumuna ve bayi stoklarına bakarak ya beklersiniz yeni parti gelsin, yada gider herhangi birinin daha yüksek fiyatla sattığını tercih edersiniz. Haa illa re25 diyorsanız tabi. Piyasada muadilleri bol miktarda var. onlar varken buna ederinden fazla fiyat vermek size normal geliyorsa o ayrı tabi.
    Lüks tüketim malları ülkemizde vergiye bağlıdır ve 250 cc ye kadar olan motorlar buna dahil değildir bildiğim kadarıyla.
    Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
    Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
    Ataol Behramoğlu

Motosikleti
    Alıntı mozgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    okumadım

Lüks tüketim malları ülkemizde vergiye bağlıdır ve 250 cc ye kadar olan motorlar buna dahil değildir bildiğim kadarıyla.
    Okumaktan ve anlamaktan aciz OLDUĞUNU zaten fark ettik. 250cc bir motor ne zaman temel ihtiyaç maddesi oldu ?

o kadar komik duruma düşüyorsun ki yazdıkça, daha neler uyduracaksın merakla bekliyoruz forum ahalisi olarak.

Motosikleti
    Okumaktan ve anlamaktan aciz OLDUĞUNU zaten fark ettik. 250cc bir motor ne zaman temel ihtiyaç maddesi oldu ?

o kadar komik duruma düşüyorsun ki yazdıkça, daha neler uyduracaksın merakla bekliyoruz forum ahalisi olarak.

Kes lan. Akşam akşam küfrettireceksin kendine. Yazacağını yazdın uza hadi. Üçtür ağzını lağım gibi kullanıyorsun ya sabır deyip efendi gibi anlatmaya çalışıyoruz bokunu çıkardın iyice. 15 yaşında ergen muhabbetine çevirdin işi. Yapıştın iyice.

Motosikleti
    Alıntı mozgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kes lan. Akşam akşam küfrettireceksin kendine. Yazacağını yazdın uza hadi. Üçtür ağzını lağım gibi kullanıyorsun ya sabır deyip efendi gibi anlatmaya çalışıyoruz bokunu çıkardın iyice. 15 yaşında ergen muhabbetine çevirdin işi. Yapıştın iyice.
    Tipik saçmaladığımın farkındayım ama artık geri vites yapıp hatamı kabul edemeyecek noktaya geldim, dur küfüre bağlayayım üste çıkarsam ne ala! modu aktif edilmiş.

(aka) tek hücreli mod on!

Sesli güldüm!

Et paşam küfür et. Nasıl olsa seviye müsait sende

natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    Ben de cruiser chopper düşünüyordum Honda shadow alacaktım adam 2007 modeline 27000 istedi çıldırdım başlarım sizin tarzınıza dedim gittim 24 e sıfır nc750 aldım dünya varmış dedim allaha şükür çok çok memnunum benim demir kızdan...tekeriniZ düz bassın

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    az daha koy mt 07 al r 25 e 17 vereceğinize apaçi motosikleti olan mt 07 yi alınız ( ben demiyorum bunu bizzat mt 07 kullananların kendisi söylüyor bizim motoru apaçi yaptılarya yanıyorum da ona yanıyorum diyorlar )

fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar
    Benim anlamadıgım neden böyle konular açılıyor
    Adam başınıza silah dayamıyor uyarsa alırsınız uymazsa almazsınız olay bukadar basit büyütmeye gerek yok

anılbel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Wolf 125/ VSTAR
    Mete 07 daha iyi motür galiba ? Ama gurban oldugum r25 e 17 istetirse onu da vermek senin benim harcim deel

Motosikleti
    Tipik saçmaladığımın farkındayım ama artık geri vites yapıp hatamı kabul edemeyecek noktaya geldim, dur küfüre bağlayayım üste çıkarsam ne ala! modu aktif edilmiş.

(aka) tek hücreli mod on!

Sesli güldüm!

Et paşam küfür et. Nasıl olsa seviye müsait sende
    Kendi görüşünden olmayan herkesi kalın kafalı olarak nitelendiren adam gelmiş bana seviye öğretiyor (((:

Yav he he.

Motosikleti
    Alıntı fatih. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim anlamadıgım neden böyle konular açılıyor
    Adam başınıza silah dayamıyor uyarsa alırsınız uymazsa almazsınız olay bukadar basit büyütmeye gerek yok
    Ortamda bir hazımsızlık var, Aldı başını gidiyor. Bu konu ilk kez konuşulmuyor. Baktığında hep aynı 1-2 kişi şikayet halinde. Olayı şimdi karaborsaya bağlamaya Çalışıyor. Onu da eline yüzüne bulaştırdı. Kimseden destek alamayınca küfüre sarıp üste çıkmaya çalışırlar.

Seneye başka bir motor çıkar bu kadar talep görür, bu seferde ona saldırırlar. Artık bu mt25 olur, başka bir marka olur? Onu bilemem

Motosikleti
    Alıntı A.Volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir b.ktan anlamayan öküzü buraya getirir adam diye dikersen çıkan sonuç bu oluyor dostum ne yazıkki. (: Bunun gibi mallardan çok var burada her konuda trollük yapan. Google dan arama yapmaya öğrenen bir şeyden anlıyorum zannediyor. Oradan buradan alıntı yaparak işi kotarmaya çalışıyor. Baktı olmadı üslubu pisliğe çeviriyor.

Bir de bunların bir huyu var kendi yaptıkları mallıkları başkaları yapmış gibi anlatmak (: O zaten apayrı bir eğlence konusu.

Görmezden gel geç eğer çoluk çocuk muhabbeti çevirmek istemiyorsan. Bunun gibilerin çoğunun zeka yaş ibresi 10-12 aralığına takılmış durumda ne yazık ki. O yüzden birşey anlatamazsın. (:
    telike bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şerefsizlikten başka bir şey değildir. Şark kurnazlığıdır, fırsatçılıktır. Hak yemek bizim için normal bir şey olduğundan bir de satmaya çalışırken binbir yalan uydurur, 600'lükleri bile geçiyor falan der. Ben bu adileri siteye şikayet ediyorum, genelde bir iki gün sonra ilan kalkmış oluyor.

Ekleme : 2 - 3 tanesini şikayet ettim bile...
    mozgur bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)