Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Pirelli MT 75

REKLAM ALANI

Merhaba, MT75 kullanan veya kullanmis kisilere bi' kac sorum olacakti, yanitlarsaniz sevinirim.

1) Lastik tek hamurlu mu, iki hamurlu mu?
    2) Yumusak mi, sert mi?
    3} Isinma suresi ne kadardir?
    4) Islak yol performansi nasildir?

Lastik de aradigim oncelikli ozellikler, iyi yol tutusu ve viraj kabiliyeti. Islak zemin de pek kullanmam.

Tesekkurler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Idikut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHE 2013
    Hocam merhaba. 2013 model tvs apachemde mt 75 kullanıyorum son derecede memnunum yol tutuşu inanılmaz arttı motorun
    Traveler bunu beğendi.

Dostum cevabin icin tesekkurler. Bende suan orjinali takili, virajlar da performansi ne kadar artti sizde? 90/80/17 110/80/17 kullandiniz sanirim?

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Ben önde 90/80 17 MT 75 kullanıyorum. Bundan önceki lastiğim unilliydi. Daha fazla güven verdiği kesin. Viraj dönüş stabilitesi daha iyi, motor altınızdan kayıp gidecekmiş gibi hissetmiyorsunuz. Buna karşı öyle aman aman yola uhu gibi yapışan bi tutuşu yok. IRC'lere, durolara unillilere her türlü tercih edilir. Fiyat/performans çok iyi değil ama. Fiyatını fazla buluyorum. Lastiği alırken üretim tarihine de dikkat edin, mümkün olan en yeni lastiği alın.
    Traveler bunu beğendi.

Tesekkurler cevabin icin. Benim motorun orjinal naylon lastiginden daha iyi tutacagi kesin.

Peki cabuk isinan bir lastik midir? Su an 30 derece hava da dert edilecek sey degil ama onumuz kis.

Bir de arastirdim ama sonuc alamadim, kac hamurlu ve yumusak mi?

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Isınmaya şöyle diyeyim; daha önceki lastiklerim irc ve unilliydi. Hamuru takoz gibiydi ircnin. "Tamam lan, bu kadar slalom yaptık, kaç kere üst üste ön frene abandık fren maneti yavşadı nerdeyse gidon koluna değecek, e eşek değil ya ön lastik ısınmıştır artık diyodum. Ama durup elimle mıncıkladığımda çook az belli belirsiz ısındığını hissediyodum. Unilli'de bu olay birazcık daha iyiydi. Arka lastikler genelde ısınıyodu, gaz açıldığında yükü daha çok arka tekerlek taşıdığı içindir diye zannediyorum. Tek kıyaslamayı malesef bunlarla yapabiliyorum, ön MT 75 kesinlikle ısınıyor ellediğinizde bunu anlıyorsunuz AMA bir pist lastiği gibi 1-2 km içinde ateş gibi olmuyordur diye tahmin ediyorum ( o kadar detaylı bakmadım).

Hamur meselesine gelirsek ben alırken araştırmıştım diye hatırlıyorum ama net bir şey anımsayamadım şimdi. Sanırım tek hamur. Demin şöyle bi araştırdım, ne pirelli'nin kendi sitesinde ne de satışını yapan başka yerlerde çift hamur olduğuna dair bir ibare göremedim.

Yumuşak mı dersen, benim daha önceki lastiklerime göre yumuşak hamurlu zaten ısınma kabiliyetinin varlığından da belli oluyor. Ama bi diablo veya pilot power yumuşaklığında da değildir diye tahmin ediyorum. Ne kadar ekmek, o kadar köfte...
    Traveler bunu beğendi.

Dostum cevaplarin icin cok tesekkur ederim, kafamdaki sorulara cevap oldu. Zaten kafam da baska lastik yoktu son bi' gaz ariyordum almak icin.
    Ornekleri ise, MT75 disinda cogu insanin taktigi fiyat bakimindan daha uygun olan ve baska secenegim olmadigi icin buyuk ihtimal benim de takmayi dusunecegim lastikler ile kiyaslaman cok yerinde olmus. Tekrar tesekkurler.

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar lastiği kullanan varsa, özellikle ıslak ve kış kullanımı hakkında yorum yazarsanız bilgi sahibi oluruz, bu havalarda karda yağmurda sıkıntı yaratır mı?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)