Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

batı anadolu turu *cg 125 -2500+ km

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda cg 125
    Merhaba arkadaşlar. Ben bu yaz bir çılgınlık yapıp 125 cc lik honda cg 125 motorumla uzun yola çıkmaya karar verdim. İlk uzun yol tecrübem olmayacak. Küçük motorla uzun yola gitmenin tehlikelerine ve sıkıntılarına da gayet aşinayım. Bu gezimin öncekilerden tek farkı uzunluk olacak. Şehir içi gezmeleri de kattığımız takdirde 2600 km civarı bir uzunluk söz konusu. Ama süre bakımından oldukça rahat olduğum için aslında 2600 km o kadar da fazla değil. Hesaplamalarıma göre yaklaşık 20 günde tamamlayacağım. Bu açıdan baktığımız zaman günde ortalama 130 km yapıyor. Ki bu da normal günlük kullanımın çok üstünde değil. Bir günde gitmem gereken maksimum yol ise 325 km. Yine sıkıntı olacağını sanmıyorum.O 325 km yi de birçok molayla kolaylamayı planlıyorum.

Zaten genel olarak uzun yolda aralıksız 45 dakikadan fazla motor kullanmamayı alışkanlık edindim. Tabi motorum da küçük olunca çok kasmak istemedim hiç :D Bu gezi boyunca da sürekli durarak motorumu da yormamayı başarabileceğimi düşünüyorum. Fotoğraf çekmeyi de seven birisi için güzel bir rota olduğu için durmak memnuniyetle yapılacak bir şey zaten. Mümkün mertebede anayolları tercih etmemeye çalışacağım. Motorun küçük olmasının en büyük problemi düz anayollardaki ağır vasıtalar. Onun dışında hızlı gitmeyi zaten pek sevmediğim için motor için sıkıntı olacağını sanmıyorum. Düz yollarda 85 civarına ayarlayıp orta devirde tın tın giderim en fazla ( Bazen bir tırla arayı açmak için 100 civarına çıkmak gerekebiliyor)

Motorun bakımı konusunda yola çıkmadan bir günümü sanayide geçirmeyi planlıyorum değişmesi gereken bakılması gereken ne varsa halletmeye çalışcam. Hatta bir çok şeyi kendim yapmayı planlıyorum (Ustanın direktifleriyle). Ayrıca yolda kalma ihtimaline karşın bazı basit şeyleri - lastik söküp yamama, balata değiştirme vs vs - tam olarak öğrenmeyi planlıyorum. Yani anlayacağınız bir gün çıraklık etmek lazım :D Yanıma da gerekli anahtarlar, lastik yaması, debriyaj teli, fren teli gibi sıkıntı çıktığında kullanabileceğim şeyleri alacağım.Kalacağım yerleşim yerlerinde de sanayiye uğramayı planlıyorum ama nerde kim güvenilir bilmediğim için o konuda da tavsiye bekliyorum. Ama yinede hiç sıkıntı çıkmadan bitmesi mükemmel olur :D

Kıyafet olarak tam koruma setini tamamlayamadım henüz. Ama yinede elimde olanları yazayım:
    *Ls 2 FF351 kask
    *Venom dizlik ve dirseklik
    *Knox Handroid eldiven
    *Normal bir deri ceket + normal kot

Şimdi bunları niye buraya yazdığıma gelirsek, sizlerden tavsiye istiyorum. Hem rota hakkında hem de dikkat etmem gereken konular hakkında tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Belki başka arkadaşlar için de faydalı olur. Küçük motor mevzusunda da yargılarken öğrenciliği, yüksek ÖTV+KDV yi vs göz önünde bulundurun. Ha diyebilirsiniz ki işe başladığın zaman kazanırsın paranı çekersin altına gs'yi istediğin yere gidersin. Ama işin iç yüzü öyle değil abiler. Bugün düzenini kurup büyük motor alabilen abilerin kaçı işinden, hanımından 20 gün kaçıp böyle bir gezi yapabilir? Onun için yapabileceğimi düşündüğüm şeyi bu yaşımda ve bu maddi durumumda yapmayı tercih etmek istiyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum

Rotam: Anamur-Ermenek-Taşkent-Şarkikarağaç-Bolvadin-Uşak-Kütahya- Domaniç- Bursa- Balıkesir-Ayvalık - İzmir- Aydın- Muğla- Fethiye- Kaş - Kemer- Antalya- Alanya- Anamur.

Şu da haritada nasıl göründüğü:
    FatihC bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bi çılgınlık daha yapıp motora 150'lik silindir takın rahat edersiniz Motor o yolu gitmesine gider de Cg motor uzun yolda sürekli tapagaz sürünce her yerinden yağ fışkırtıyor. Bu durumu yabancı forumlarda da araştırdım Honda olmuş, çinli olmuş fark etmiyor aynı. Yanınızda en az 1 litre yağ bulunsun. Her 250-300km'de bir yağ seviyesini kontrol edin.

ssates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V strom
    Çok güzel bir gezi olacağa benziyor. Yolun açık olsun.

Motorun bakımını yaptırdıktan sonra bir kaç gün bindikten sonra yola çık. Sıkılmayı unutulmuş bir civata varsa uzun yolda canını sıkmasın.

Bir arkadaş seleye bisiklet lastiğinden "el yapımı airhawk" yapmıştı. http://www.motosiklet.net/forum/etki...ml#post3683406.

İki hafta önce Antalya Eskişehir yaptım, beni en çok rahatsız eden sıcakta sele olmuştu. Rodajda olduğum için 70-100 arası gittim. Ayağımı koruma demirine uzatıp tın tın geldim. Onun keyfide başka oluyormuş.

Bol bol foto çekip paylaşabilirsen süper olur.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Öncelikle iyi yolculuklar Sonralıkla,

Şuan Anamur'dasınız sanırım, ben de Anamurdayım, 4 Ağustos'ta Ermenek yolundan Ankara'ya motorumla yola çıkacağım, eğer tarihlerimiz uyuşuyorsa yol arkadaşı olabiliriz Sanırım Taşkent'te ayrılmak zorunda kalırız.

Konuya gelirsek, küçük motorla gitmen hiç sorun değil, hatta bence keyifli yanı küçük motosikletle yol yapmak. Az imkanla çok iş başarmak insana daha çok haz verir. Gezmek içinse öğrencilik ve emeklilik dönemleri en ideal zamanlardır, başka türlü çoğu meslekte gezecek zamanı bulamıyorsunuz.
    Korumalar mükemmel olmasa da, öğrenci adamın bütçesi düşünüldüğünde yeterli, fakat bir yazlık mont şart diye düşünüyorum, deri ceket bu sıcakta pişman eder adamı.
    Motorda başına gelebilecek başlıca sorunları çözebilmekte fayda var tabi, zincir germe, buji değiştirme vs., lastiklerin tubeless ise tamir köpüğü, değilse yedek iç lastik ve pompa yanında bulundurmakta fayda var.
    Ayrıyeten Ls2 çok gürültülü bir kasktır, gezi sonunda sağır olmamak için kulak tıkacı şiddetle öneririm.
    Bir diğer konu da, titreşim konusu. Cg'nin titreşimi meşhurdur, sorun çıkarmaz ama biraz yorabilir, buna da hazırlıklı ol

Motosikleti
    Honda cg 125
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi çılgınlık daha yapıp motora 150'lik silindir takın rahat edersiniz Motor o yolu gitmesine gider de Cg motor uzun yolda sürekli tapagaz sürünce her yerinden yağ fışkırtıyor. Bu durumu yabancı forumlarda da araştırdım Honda olmuş, çinli olmuş fark etmiyor aynı. Yanınızda en az 1 litre yağ bulunsun. Her 250-300km'de bir yağ seviyesini kontrol edin.
    Tapagaz gitmemeye özen gösteriyorum ama yinede yağ bulundurmak mantıklı olabilir.

Alıntı ssates adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir gezi olacağa benziyor. Yolun açık olsun.

Motorun bakımını yaptırdıktan sonra bir kaç gün bindikten sonra yola çık. Sıkılmayı unutulmuş bir civata varsa uzun yolda canını sıkmasın.

Bir arkadaş seleye bisiklet lastiğinden "el yapımı airhawk" yapmıştı. http://www.motosiklet.net/forum/etki...ml#post3683406.

İki hafta önce Antalya Eskişehir yaptım, beni en çok rahatsız eden sıcakta sele olmuştu. Rodajda olduğum için 70-100 arası gittim. Ayağımı koruma demirine uzatıp tın tın geldim. Onun keyfide başka oluyormuş.

Bol bol foto çekip paylaşabilirsen süper olur.

Foto cekmeyi seven bir insanım zaten. Hatta bu gezim için küçük bir facebook sayfası açıp ordan da paylaşabilirim. Onu da bu gönderinin altına koyarım.

Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle iyi yolculuklar Sonralıkla,

Şuan Anamur'dasınız sanırım, ben de Anamurdayım, 4 Ağustos'ta Ermenek yolundan Ankara'ya motorumla yola çıkacağım, eğer tarihlerimiz uyuşuyorsa yol arkadaşı olabiliriz Sanırım Taşkent'te ayrılmak zorunda kalırız.

Konuya gelirsek, küçük motorla gitmen hiç sorun değil, hatta bence keyifli yanı küçük motosikletle yol yapmak. Az imkanla çok iş başarmak insana daha çok haz verir. Gezmek içinse öğrencilik ve emeklilik dönemleri en ideal zamanlardır, başka türlü çoğu meslekte gezecek zamanı bulamıyorsunuz.
    Korumalar mükemmel olmasa da, öğrenci adamın bütçesi düşünüldüğünde yeterli, fakat bir yazlık mont şart diye düşünüyorum, deri ceket bu sıcakta pişman eder adamı.
    Motorda başına gelebilecek başlıca sorunları çözebilmekte fayda var tabi, zincir germe, buji değiştirme vs., lastiklerin tubeless ise tamir köpüğü, değilse yedek iç lastik ve pompa yanında bulundurmakta fayda var.
    Ayrıyeten Ls2 çok gürültülü bir kasktır, gezi sonunda sağır olmamak için kulak tıkacı şiddetle öneririm.
    Bir diğer konu da, titreşim konusu. Cg'nin titreşimi meşhurdur, sorun çıkarmaz ama biraz yorabilir, buna da hazırlıklı ol

Hocam daha önce de aynı kaskla uzun yola çıktım ama ses konusunda bir sıkıntı hiç hissetmedim. Ama yinede bulundurmak lazım. Ben de şu an Ankaradayım 3 ağustosda anamurda olacağım :D Geziye de 8 ağustos gibi çıkmayı planlıyorum kalacağım yerlerden ötürü. 3 ağustos akşamı veya 4 ağustos sabahı abanoz tarafına geçeceğim. Size oraya kadar eşlik edebilirim. Ceket konusunda da ceketim bayağı dandik, haziranda Antalya'ya gittim ama sıcak hissetmedim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)