Cafe Racer konusunda bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Daha cok bilgili ve tecrubeli arkadaslar da yazacaktir ancak o motor cafe racer yapilir mi emin degilim cok ugrastirir gibi. Bajaj boxer'dan cok guzel yapiliyor videosu var youtubede bi bakin derim.
-
bndede gt170 var düşünmüyor değilim cafe racer
-
-
Şasi tipi olarak gt170 pek uygun değil.
150cc 250cc motorla cafe racer yapıldığında hiçte fotoğraftaki gibi bi örnek karşına çıkmaz. Daha çok cg motorlara benzer
Tel jant işi zordur, jantla fren beraberdir aslında.. dolayısıyla frenleri de değiştirmen gerekebilir. Kısaca 5 liralık motora 5 lira daha masraf yaparsın.
Verdiğin örnekteki gibi cafe racer için V blok yada 4 silindir makina lazım... ki onlarda da güzel şase bulmak gerekiyor.
-
en son forumda bi arkadas 250lik cruiserı kesip ben bunu cafe Racer yapıcam dedi Cafer oldu kaldı geri dönüşüde yok
-
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
uç noktalara ulaşmak zorunda değilim daha dişli bir lastik videodaki egzozdan kesinlikle yapacam izlemiştim bunu ducati scrambler in plakalığı gibi bir ayar çekecem sonrası incik boncuk
Yavaş gitmeyi hızlı hale getirmeyi deneyin
-
merhaba dostum. gt170 kesinlikle cafe racera uygun bir motosiklet değil. cafe racerda motor bölümü şaşalı olmalı, kocaman olmalı. onun ufacık motor bloğu var. ben ramzey qm250 den cafe racer yapmıştım. açtığım konuları kurcalarsan rastlarsın. benimkini bu hale getirmiştim:
https://www.youtube.com/watch?v=4QvAXfYv9M0
-
Olabilir neden olmasın. Yalnız brat style koltuk istedigini soylemissin.Bunun icin sasade kesme-bicme-kaynak islemleri yapman gerekecek. Goze alabiliyorsan basla derim. Bu donör ile de guzel isler yapılabilecegini dusunuyorum. Ama elin alet tutmuyorsa veya kendine guvenmiyorsan sonuc husran olabilir.
Ama cafe racerların v blok yada sasaalı motor bloguna sahip olması gerekliligine karsiyim.Her ne kadar yuksek CC li donörler ile calismayı sevsem de yurt disinda tek silindirli dusuk CC li cok ornek mevcut.
-
28 Temmuz 2015, 14:47
her motordan yapılır yapılmaz değil dün xl600r dan cafe racer yapımını izledim youtube da
Benim tavsiyen önce ne istediğine karar ver. koltuk farlar sinyaller ayna güzel bir şekilde kendine plan yap. hatta bazı parçaları aliexpressten alabilirsin. cg cafe racer ile ilgili parçalar var onlara uydurabilirsin şaseni.
kolay gelsin.
-
28 Temmuz 2015, 19:47
Falcon çok uygun geldi görsel olarak bana. Elim alet de tutar tabi yapabilirim çoğu şeyi. Ama kaynak için sanayiye giderim muhtemelen kendi kaynağıma güvenemem. Profesyonel işi olması hayati.
-
ve ben bu konsepte uyarlamak için fiyat ve görsellik olarak kendimce kanuniyi uygun gördüm o da burada
Şimdi benim nezdimde;
Gidon
Far
Jantlar
Sele ve dış lastik değişir ufak da bir boya işine girilirse kafamda ki tasarıma uyarlanır gibi duruyor.
ama dediğim gibi motorda ve aksamdan pek anlamam, bu yüzden size danışmak istedim bu parçaların değişimi ve sökülümü mümkün müdür diye.
en çok düşündüren kısım ise sele. deponun bitiş noktasından sonra arkaya doğru düz bir sele eklemeye kalktığımda mekanik bir aksana denk gelme olasılığım nedir? Bu iş bana ortalama kaç papele patlar.....
Bir zaman bir arkadaş bunları yazmış.Konu güncel tutalım ilgileneler var ise.
Bu arada arkadaşında bir tecrübesi oldu ise bizle paylaşsın..
Bir donör tespit etmiş sonra cafe racer tarzında değişim için gerekenleri dökmüş.
Bütce düşükki ufak bir motor seciliyor.
ozaman mümkün olduğu kadar değişisayısını azalmak gerek.
Her motordan bu iş olur.Fakat seçeceğiniz motor tel jantlı yuvarlak farlı boru demir şaseli.(yandan üzeri alu gibi kaplama olmayan) cg tarzı deposu olan bir motor secilir ise daha iyi bir sonuca ulaşılır.Diğer türlü yukardaki motor ile sonuç bütcede az ise çok zor alınır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------
Bu arada şasede kesme kaynak işleri yapmadan cafe racer tarzını yakalamaz vede eksik kalır.Sele işi en kolay tarafı..
-
Bunları daha öncede yazdım ama yine tekrarlayayım biz de o kültür için altyapı yok. Cafe racer a uygun sr400-500, cb400 four, vs. tarzı motorlar yok. O yüzden bizde mobilyet kültürü gelişmiştir. Saydığım motorları veya benzerlerini bulmanız çok zor. Bunların yerine eski BMW modelleri, Jawa'lar, CZ'ler veya IZH'lere bakabilirsiniz. Yine de dediğim gibi kültür oluşmadığından ve zaten ikinci el motosikletler çok pahalı olduğundan cafe racer işine girişmek mantıksız geliyor bana.
-
Bu motorun sasisi daha cok streetfighter tarzina daha guzel uyar altin elbiseli adamin wunderwaffesi tarzi bisey yapabilirsin arka kuyrugu sokup seleyi kesersin on far gosterge ve gidon degistirip farkli bi boya atarsin guzel biseyler çıkabilir kolay gelsin
-
benim bilgi varda bu konulara hiç girmek istemiyorum çünkü hala aradığım motoru bulamadım
-
Gt 170'in şasisi CG şasidir. Yandaki alüminyum görünümlü plastik parçalar twin beam şasi görünümü vermek için konulmuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler