Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Cafe Racer konusunda bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen

REKLAM ALANI

merhaba arkadaşlar, motorsiklet konusunda fazla bilgiye olmasa da fazlasıyla hevese sahip olan birisi olarak belki sorularıma cevap olabilirsiniz diye foruma yeni üye oldum. Aklımda kendi tasarımım olacak Cafe Racer tipi custom bir motor toplama düşüncesi var. Bunun için de Kanuni GT 170 modeli görsel olarak uygun geldi bana. sizin de fikirlerinizi almak istedim.

Konsepti bilmeyen arkadaşlarımız vardır diye göstereyim Cafe Racer bu tip motorlara verilen isimdir

ve ben bu konsepte uyarlamak için fiyat ve görsellik olarak kendimce kanuniyi uygun gördüm o da burada

Şimdi benim nezdimde;
    Gidon
    Far
    Jantlar
    Sele ve dış lastik değişir ufak da bir boya işine girilirse kafamda ki tasarıma uyarlanır gibi duruyor.
    ama dediğim gibi motorda ve aksamdan pek anlamam, bu yüzden size danışmak istedim bu parçaların değişimi ve sökülümü mümkün müdür diye.

en çok düşündüren kısım ise sele. deponun bitiş noktasından sonra arkaya doğru düz bir sele eklemeye kalktığımda mekanik bir aksana denk gelme olasılığım nedir? Bu iş bana ortalama kaç papele patlar tahminen fikirlerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:11 ----------

Falcon Crown modelini uygun bulup kafamda ki tasarımı az çok göstermeye çalıştım

bu model de güzelmiş bence. siz ne dersiniz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Daha cok bilgili ve tecrubeli arkadaslar da yazacaktir ancak o motor cafe racer yapilir mi emin degilim cok ugrastirir gibi. Bajaj boxer'dan cok guzel yapiliyor videosu var youtubede bi bakin derim.

sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    bndede gt170 var düşünmüyor değilim cafe racer

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    sele bağayı kavisli ve yukarı doğru nasıl olacak ?

birde şunu izlemenizi tavsiye ederim

https://www.youtube.com/watch?v=RiiQhWas1jU

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...14298510/detay

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Şasi tipi olarak gt170 pek uygun değil.
    150cc 250cc motorla cafe racer yapıldığında hiçte fotoğraftaki gibi bi örnek karşına çıkmaz. Daha çok cg motorlara benzer

Tel jant işi zordur, jantla fren beraberdir aslında.. dolayısıyla frenleri de değiştirmen gerekebilir. Kısaca 5 liralık motora 5 lira daha masraf yaparsın.

Verdiğin örnekteki gibi cafe racer için V blok yada 4 silindir makina lazım... ki onlarda da güzel şase bulmak gerekiyor.

mücahit1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Null
    en son forumda bi arkadas 250lik cruiserı kesip ben bunu cafe Racer yapıcam dedi Cafer oldu kaldı geri dönüşüde yok

sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sele bağayı kavisli ve yukarı doğru nasıl olacak ?

birde şunu izlemenizi tavsiye ederim

https://www.youtube.com/watch?v=RiiQhWas1jU

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...14298510/detay
    uç noktalara ulaşmak zorunda değilim daha dişli bir lastik videodaki egzozdan kesinlikle yapacam izlemiştim bunu ducati scrambler in plakalığı gibi bir ayar çekecem sonrası incik boncuk
    Yavaş gitmeyi hızlı hale getirmeyi deneyin

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    merhaba dostum. gt170 kesinlikle cafe racera uygun bir motosiklet değil. cafe racerda motor bölümü şaşalı olmalı, kocaman olmalı. onun ufacık motor bloğu var. ben ramzey qm250 den cafe racer yapmıştım. açtığım konuları kurcalarsan rastlarsın. benimkini bu hale getirmiştim:
    https://www.youtube.com/watch?v=4QvAXfYv9M0

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Olabilir neden olmasın. Yalnız brat style koltuk istedigini soylemissin.Bunun icin sasade kesme-bicme-kaynak islemleri yapman gerekecek. Goze alabiliyorsan basla derim. Bu donör ile de guzel isler yapılabilecegini dusunuyorum. Ama elin alet tutmuyorsa veya kendine guvenmiyorsan sonuc husran olabilir.
    Ama cafe racerların v blok yada sasaalı motor bloguna sahip olması gerekliligine karsiyim.Her ne kadar yuksek CC li donörler ile calismayı sevsem de yurt disinda tek silindirli dusuk CC li cok ornek mevcut.
    berk_cglr bunu beğendi.

camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    her motordan yapılır yapılmaz değil dün xl600r dan cafe racer yapımını izledim youtube da

Benim tavsiyen önce ne istediğine karar ver. koltuk farlar sinyaller ayna güzel bir şekilde kendine plan yap. hatta bazı parçaları aliexpressten alabilirsin. cg cafe racer ile ilgili parçalar var onlara uydurabilirsin şaseni.

kolay gelsin.

Falcon çok uygun geldi görsel olarak bana. Elim alet de tutar tabi yapabilirim çoğu şeyi. Ama kaynak için sanayiye giderim muhtemelen kendi kaynağıma güvenemem. Profesyonel işi olması hayati.
    sezgingulmez bunu beğendi.

ve ben bu konsepte uyarlamak için fiyat ve görsellik olarak kendimce kanuniyi uygun gördüm o da burada

Şimdi benim nezdimde;
    Gidon
    Far
    Jantlar
    Sele ve dış lastik değişir ufak da bir boya işine girilirse kafamda ki tasarıma uyarlanır gibi duruyor.
    ama dediğim gibi motorda ve aksamdan pek anlamam, bu yüzden size danışmak istedim bu parçaların değişimi ve sökülümü mümkün müdür diye.

en çok düşündüren kısım ise sele. deponun bitiş noktasından sonra arkaya doğru düz bir sele eklemeye kalktığımda mekanik bir aksana denk gelme olasılığım nedir? Bu iş bana ortalama kaç papele patlar.....

Bir zaman bir arkadaş bunları yazmış.Konu güncel tutalım ilgileneler var ise.
    Bu arada arkadaşında bir tecrübesi oldu ise bizle paylaşsın..
    Bir donör tespit etmiş sonra cafe racer tarzında değişim için gerekenleri dökmüş.
    Bütce düşükki ufak bir motor seciliyor.
    ozaman mümkün olduğu kadar değişisayısını azalmak gerek.
    Her motordan bu iş olur.Fakat seçeceğiniz motor tel jantlı yuvarlak farlı boru demir şaseli.(yandan üzeri alu gibi kaplama olmayan) cg tarzı deposu olan bir motor secilir ise daha iyi bir sonuca ulaşılır.Diğer türlü yukardaki motor ile sonuç bütcede az ise çok zor alınır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------

Bu arada şasede kesme kaynak işleri yapmadan cafe racer tarzını yakalamaz vede eksik kalır.Sele işi en kolay tarafı..

Bunları daha öncede yazdım ama yine tekrarlayayım biz de o kültür için altyapı yok. Cafe racer a uygun sr400-500, cb400 four, vs. tarzı motorlar yok. O yüzden bizde mobilyet kültürü gelişmiştir. Saydığım motorları veya benzerlerini bulmanız çok zor. Bunların yerine eski BMW modelleri, Jawa'lar, CZ'ler veya IZH'lere bakabilirsiniz. Yine de dediğim gibi kültür oluşmadığından ve zaten ikinci el motosikletler çok pahalı olduğundan cafe racer işine girişmek mantıksız geliyor bana.

Motosikleti
    Jawa 250 cafe racer
    Bu motorun sasisi daha cok streetfighter tarzina daha guzel uyar altin elbiseli adamin wunderwaffesi tarzi bisey yapabilirsin arka kuyrugu sokup seleyi kesersin on far gosterge ve gidon degistirip farkli bi boya atarsin guzel biseyler çıkabilir kolay gelsin

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    benim bilgi varda bu konulara hiç girmek istemiyorum çünkü hala aradığım motoru bulamadım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Gt 170'in şasisi CG şasidir. Yandaki alüminyum görünümlü plastik parçalar twin beam şasi görünümü vermek için konulmuş.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler