Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bu rotada nelere dikkat etmeliyim?

REKLAM ALANI
    40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Arkadaşlar selamlar,

Kısa bir Süre sonra İstanbul'dan hareketle ilk durak Antalya olacak şekilde, aşağıdaki haritadadaki rotayı izlemeyi düşünüyorum. Ana duraklar bunlar, bu rotadan çıkmayacağım ama yol üzerindeki başka yerlerde de mola verebilirim.

https://goo.gl/B4b4jH

Sizlerden ricam, özellikle de buralarda yaşayan veya kısa bir süre önce -tercihen motorla- bu rotayı veya bir kısmını izlemiş olan arkadaşlardan, başta yol durumu olmak üzere tavsiyelerinizi paylaşmanız olacaktır. Asfaltı nasıl, sıcak mı soğuk asfalt mı, mıcırlı mı, eriyikler yüzünden kum dökmüş mü belediye, yol kenarlarını sularken yolu ve virajı da sulamışlar mı, sizin orada nelere dikkat edeyim vs vs vs.. Kısaca, burayı motorla ilk kez geçecek olan birinin nelere dikkat etmesini önerirseniz ona ihtiyacım var.

Yanıma almam gerekenleri biliyorum, mola aralığımı biliyorum, sıcağın gazına gelip korumalardan taviz vermemem gerektiğini biliyorum
    Kastettiğim bunların dışında kalan, orada yaşayan veya oradan yakında geçmiş olanların beni hayatta tutmaya yarayacak tavsiyeleridir.

Zahmet buyurup da fikir beyan edecek, tavsiyelerde bulunacak olan tüm arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Sağlıcakla kalın,

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Grhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Bildiğim kadarıyla Isparta Antalya arasında devam eden yol inşaatı yok. Ancak bu mevsimde genelde asfaltlama çalışması oluyor ve mıcır asfalt dökülüyor. Antalya Fethiye arasında sıcaktan yanacak kavrulacaksın. Bazı bölgelerde çok yoğun olmasada asfalt erimesi oluyor. Sahil boyunca müthiş manzara ve virajlar göreceksin. Kalkan ve kaşta liman bölgesi dinlenmek, çay kahve içmek için iyi bir manzara sunuyor. Motosiklet içinde park yeri sıkıntısı yaşamadım şimdiye kadar. Fethiye İzmir arasında bölüm bölüm asfaltlama çalışması olmakla birlikte tamamı duble yol olup bazı bölgelerde gidiş geliş verilebiliyor trafik. Aydın'da şehir içine girme pişman olursun, otoyolu kullan. Fethiyeden yaklaşık 30 km kadar sonra Göcek geliyor. tünele girme dağ yolundan devam et. Ama dikkatli ol yol dar, sık virajlı, özellikle kör virajlarda şeridinde kalmaya dikkat et . Kütahya Afyon arasında ne zaman gitsem yol çalışması oldu ama şimdiki durum nedir bilmiyorum. Genel uyarı olrakta bol bol sıvı tüketmenizi tavsiye edebilirim. Her fırsatta su için. Gelecek hafta 40 derecelerin üzerinde sıcaklıklar görülecek, yazlık ekipman iyi olur...
    polemos bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Alıntı Grhn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bildiğim kadarıyla Isparta Antalya arasında devam eden yol inşaatı yok. Ancak bu mevsimde genelde asfaltlama çalışması oluyor ve mıcır asfalt dökülüyor. Antalya Fethiye arasında sıcaktan yanacak kavrulacaksın. Bazı bölgelerde çok yoğun olmasada asfalt erimesi oluyor. Sahil boyunca müthiş manzara ve virajlar göreceksin. Kalkan ve kaşta liman bölgesi dinlenmek, çay kahve içmek için iyi bir manzara sunuyor. Motosiklet içinde park yeri sıkıntısı yaşamadım şimdiye kadar. Fethiye İzmir arasında bölüm bölüm asfaltlama çalışması olmakla birlikte tamamı duble yol olup bazı bölgelerde gidiş geliş verilebiliyor trafik. Aydın'da şehir içine girme pişman olursun, otoyolu kullan. Fethiyeden yaklaşık 30 km kadar sonra Göcek geliyor. tünele girme dağ yolundan devam et. Ama dikkatli ol yol dar, sık virajlı, özellikle kör virajlarda şeridinde kalmaya dikkat et . Kütahya Afyon arasında ne zaman gitsem yol çalışması oldu ama şimdiki durum nedir bilmiyorum. Genel uyarı olrakta bol bol sıvı tüketmenizi tavsiye edebilirim. Her fırsatta su için. Gelecek hafta 40 derecelerin üzerinde sıcaklıklar görülecek, yazlık ekipman iyi olur...
    altın değerinde tavsiyeler. çok teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------

Konu güncel kalsın da belki birileri daha çıkar tavsiye verecek

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Keçiborlu sonrası Burdur yol ayrımına kadar asfalt kötü; kepçe tırmıklamış, kalmış öyle ... Hız düşürmekte fayda var..

Anayolları seçmişsin. Geze geze dolaşmak istersen Afyon sonrasını Şuhut üstünden gelmeni önerebilirim. Burada da birkaç alternatifin olabilir:
    1) Şuhut - Senirkent - Eğirdir - Isparta - Antalya : Eğirdir gölünü görüyorsun. Kaçırılmayacak manzaralar.
    2) Şuhut - Senirkent - Keçiborlu: senin güzergaha bağlanıyorsun... Bu yolda Keçiborluya kadar olan kısım virajlı; güzel bir yol...

Şuhut kısmı zaten dağ manzarası.. Bozdurmuş belini geçiyorsun.. İnerken Eğirdir Gölünün tepeden görünümü muhteşem ... (sabah saatine denk getirme, güneş gözünü alır. Akşam karanlığında zaten hiç deneme, dik ve çok virajlı). Asfalt güzel Şuhut yolunda. Otobüsler kullanıyor Yalvaç-İstanbul hattına gidenler...

Seyahatinin geri kalan kısımlarındaki izlenimlerini paylaşırsan okuruz. İstanbul - Isparta; Isparta - Kalkan ve Nazilli - Bandırma kısımlarını ilerde yapmak istiyorum.

Özellikle İstanbul - Antalya'yı kaç saatte planlıyorsun? 700 km yol ...

Eğirdir'de pansiyonda geceleyebilirsin. Veya Isparta'da.
    40yapar bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Alıntı GezeGeze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Keçiborlu sonrası Burdur yol ayrımına kadar asfalt kötü; kepçe tırmıklamış, kalmış öyle ... Hız düşürmekte fayda var..

Anayolları seçmişsin. Geze geze dolaşmak istersen Afyon sonrasını Şuhut üstünden gelmeni önerebilirim. Burada da birkaç alternatifin olabilir:
    1) Şuhut - Senirkent - Eğirdir - Isparta - Antalya : Eğirdir gölünü görüyorsun. Kaçırılmayacak manzaralar.
    2) Şuhut - Senirkent - Keçiborlu: senin güzergaha bağlanıyorsun... Bu yolda Keçiborluya kadar olan kısım virajlı; güzel bir yol...

Şuhut kısmı zaten dağ manzarası.. Bozdurmuş belini geçiyorsun.. İnerken Eğirdir Gölünün tepeden görünümü muhteşem ... (sabah saatine denk getirme, güneş gözünü alır. Akşam karanlığında zaten hiç deneme, dik ve çok virajlı). Asfalt güzel Şuhut yolunda. Otobüsler kullanıyor Yalvaç-İstanbul hattına gidenler...

Seyahatinin geri kalan kısımlarındaki izlenimlerini paylaşırsan okuruz. İstanbul - Isparta; Isparta - Kalkan ve Nazilli - Bandırma kısımlarını ilerde yapmak istiyorum.

Özellikle İstanbul - Antalya'yı kaç saatte planlıyorsun? 700 km yol ...

Eğirdir'de pansiyonda geceleyebilirsin. Veya Isparta'da.
    kardeş, sabah 6'da çıkıp akşam 6da antaltada olmayı planlıyorum. mola sürelerimi vs ona göre planladım. bu kadar uzun olmasa da daha önce uzun yol yaptım, ne demek olduğunu bilirim
    Bu başlık altında bana tavsiyede bulunmayab doıstlarla tavsiyelerimi paylaşırım elbette..

sağllıcakla,

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)