Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sıfır alınan cbr 125r daki sorun?

REKLAM ALANI

2 gün önce sıfır cbr 125r aldım. Henüz rodajdayim 200 km ye geldim. Motorda 3ten 4 e atarken veya 5ten 4 e atarken sanki boşa geçiyormuş gibi böyle yarım bir şekilde vites geçiyor.

Daha sıfır motor Sizce neden oluyodur? Servise 1000 den önce mi gideyim?

Bir de tam anlayamadım ama diğer viteslerde hiç böyle birşey olmazken debriyajı sonuna kadar tamamen sıkıp 5ten 4e attığımda rahat geçiyor gibi?

Acaba debriyaj mı ayırmıyor ? ama öyle olsa 123-56 nci viteslerde de aynı sıkıntı olurdu?

Yardım arkadaşlar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    aynı sorun kardeşimde de var. Bi an mesajı o mu yazdı dedim. Merakla cevapları bekliyorum.
    imtarky ve Uykusuzcorap bunu beğendiler.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Vites kolunu sertçe çekin, itin. Motosiklet şanzımanları ilkeldir, honda olsa da mükemmellik beklemeyin. Muhtemelen motora alışamadığınızdan sorun var gibi düşünüyosunuz.
    Uykusuzcorap bunu beğendi.

imtarky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R 2014
    Alıntı Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 gün önce sıfır cbr 125r aldım. Henüz rodajdayim 200 km ye geldim. Motorda 3ten 4 e atarken veya 5ten 4 e atarken sanki boşa geçiyormuş gibi böyle yarım bir şekilde vites geçiyor.

Daha sıfır motor Sizce neden oluyodur? Servise 1000 den önce mi gideyim?

Bir de tam anlayamadım ama diğer viteslerde hiç böyle birşey olmazken debriyajı sonuna kadar tamamen sıkıp 5ten 4e attığımda rahat geçiyor gibi?

Acaba debriyaj mı ayırmıyor ? ama öyle olsa 123-56 nci viteslerde de aynı sıkıntı olurdu?

Yardım arkadaşlar.
    CBR malum seri bir motor değil bazen sollama veya şerit değiştireceğim zaman ilk olarak 3'ten 2'ye vites ufaltıyorum sonra tekrar 3'e aldığımda seri şekilde gazlıyorum (gazlıyorum ) son 1 haftadır dikkat ediyorum benim motorum direk boşa geçiyor.

1-2 defa sıkıntı yaşadım pek önemsememiştim çünkü vites kaçta göremiyoruz attığım vitesleride kafada tutmuyorum bazen son zamanlarda dikkat etmeye başladım resmen 3'ten indiğimde boşa geçiyor motor

Bazen zor durumda bırakıyor.

Motora alışamadığımdan değil arkadaşlarımın cbr 125r motorlarını defalarca sürdüm.. Sorun sadece 4.viteste olması.. Diğer vitesler şıkır şıkır geçiyor iken bu sanki yarim vites geçiyormuş gibi geçiyor.

scooboy, hocam cbr 125r mi kardeşinizin motoru?

lifespeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha r25 2017-honda activa S 2017
    Alışma süreci olabilir. Parçaların birbirine uyum sağlaması lazım. Bu da motoru kullanmakla alakalı. Yağı değiştikten sonra motor vitesleri biraz daha rahatlayacaktır. Sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum.

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    scooboy, hocam cbr 125r mi kardeşinizin motoru?

evet motor kardeşimin.

EVET ARKADAŞLAR YARDIMCI OLUCAK YOK MU NEDENDİR SIFIR ALDIGIMA PİŞMAN OLMAK İSTEMİYORUM

Motosikleti
    yamaha r25
    r25i ilk aldığımda benimde öyle oluyordu 4ten 5 çekerken.5ten 4 e aynı sıkıntı olmuyordu. geçiyordu ama tam olarak geçtimi geçmedimi? hissizlik vardı. şimdi ise şıkır şıkır geçiyor vitesler. kafana fazla takma rodaja devam et.bol bol vites geçişi yap. aynı tempoda surekli sürme.

hocam sağol cevap için.. bakalım inşallah sıkıntı olmaz

Arkadaşlar sıkıntı hala devam ediyor neden yapiyodur 5ten 4e kücültürken yapiyor kafayi yiyecem

chcts1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crypton s 2019
    zinciri güzel yağla
    bi de yağı değiştir motul koy

dostum,servise danıştın mı ? sonuçta sıfır motor ve garantisi var...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)