Uslup olarak beğendiğim aynı zamanda teknik,pratik,teorik bilgi konusunda oldukça yüksek seviyede bilgi sahibi olduğu için Barkın Bayoğlu yani sahne ismi ile Altın Elbiseli Adam, bu işin detaylarını sevdire sevdire Cem Yılmaz edası ile anlatıyor. Genelin tavsiyesi bu yönde olur.
Ekipman işi başlı başına bir derya. Kaba değerlendirecek olursak, para problemin yok madem, giyim konusunda piyasada adı geçen 3-4 marka mevcut. Bunlar Dainese , Rev'it AlpineStars vb. daha çok tercih edilen markalar bunlar.
Güvenlik olarak ortak bir paydada buluşulan nokta deri giyimdir, sürtünme anında en dayanıklı malzemenin deri olmasından mütevellit. Benim genel de deri ceket kullanıyorum fakat tekstil montum da var, scooter ile şehir içerisinde ki dolaşmalarda bunu tercih ediyorum, hem ferah
ama bir deri ceketin verdiği güveni malesef veremiyor. Ayrıca deri yazın oldukça terletir, ama benim ve bazı arkadaşlarımın sloganı kanımız akacağına terimiz aksın. Bir çok yorum gelir sabah konuya ve kafan allak bullak olur. Bütçesi olan kişi çoğu zaman deri ürünleri tercih eder. Bu benim gözlemim, ha bir de tercih eden çoğunluğun yüksek bir kısmı yüksek hızlı motosiklet kullanan tiplerdir. Bir de şöyle bir algı var ki bu yanlış, 3binlik motora 2 binlik kask olur mu ya adama gülerler, ya da ceket, ya da pantolon ya da bot artık aklına ne geliyor ise..
Ama genelde bu arkadaşlar daha önce asfalt ile tanışmamış veyahutta düşük hızlarda ufak tefek sıyrıklar ile atlatılmış kazalar yaşamış insanlardır. Forumu takip ettikçe göreceksin ki, sağlam ekipmanı olan kişilerin kaza sonrası yorumları genelde nettir, Allah'tan ekipmanım tamdı, Allah korudu.
Şimdi işin özü şu ki bu biraz ağır bir hobi, yani risk oranı çok yüksek bir zevk, kendi kontrolün dışında gelişecek olayları öngörmeye çalışarak kullanacağın bir motosiklet söz konusu.. Burada insanların kendi hatalarının yanı sıra çevre faktörü de %50-60 risk taşımakta.. O yüzden bana soracak olursan benim şahsi fikrim deri giyimden yana olacaktır. Cünkü ben kendimi en emniyetli bu şekilde hissediyorum. Ayrıca geçmiş yıllarda tekstil mont ile 60-70 km hızlarda 1-2 kez düştüğüm olmuştur ve nasıl eridiğine ve korumaların montun içerisinde dönerek koruması gereken yerleri korumadığına vb. durumlara şahit olarak bunları paylaşıyorum. Deri terletir, deri pahalıdır, deri, şıktır, aynı zamanda deri daha iyi korur. Tabi ki tekstil ürünü hiç korumaz demiyorum, sadece tercihim deriden yana. Umarım fayda sağlar sana.